Karališkų kūdikių krikštynos: ko iš jų galima pasimokyti? FOTO

Vasara - vestuvių ir krikštynų metas. Sulaukus šiltų orų savo kūdikius krikštija ne tik eiliniai mirtingieji, bet ir karaliai. Savaitgalį savo dukterį pakrikštijo Švedijos princesė Madeleine. Kuo ypatingos karališkos krikštynos ir ko iš jų galima pasimokyti?

Prosenelių drabužiai. Karališkieji kūdikiai dažniausiai vilki savo kilmingų protėvių drabužius - jais būna krikštijamos kelios karališkųjų kūdikių kartos. Pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos princas Georgas buvo aprengtas dar karalienės Viktorios vyriausios dukters krikšto drabužiais, pasiūtais 1841 metais. Lygiai taip pat savo prosenelio karaliaus Olay krikšto drabužius vilkėjo ir Norvegijos jaunoji princesė Ingrida Alexandra. Pasiskolinkite šią tradiciją ir jūs. Galbūt yra išlikę jūsų krikšto drabužiai arba išsaugokite savo mažylio - bus vaikaičiams.

Tas pats drabužis berniukui ir mergaitei. Seniau visi maži vaikai dėvėdavo vienodus drabužius - dažniausiai ilgus marškinius. Krikštynoms tiek mergaitėms, tiek berniukams taip pat būdavo aprengiami vienodai - ilgais baltais ir puošniais marškiniais. Tą pačią tradiciją tęsia ir karališkos šeimos. Jų visi kūdikiai būna krikštijami apvilkti nėriniais puoštais labai ilgais marškiniais. Tai gudrus sprendimas norint krikšto drabužius išsaugoti ateities kartoms.

Krikštas sulaukus 3 mėnesių. Anksčiau krikštyti veždavo kuo anksčiau - kartais net kitą dieną po gimimo, nes gana daug kūdikių labai anksti mirdavo. Dabar tokios tradicijos nebėra, bet mažieji princai ir princesės paprastai krikštijami sulaukę trijų mėnesių. Išties kūdikius verta krikštyti kuo anksčiau. Kuo jie didesni ir sąmoningesni tuo labiau ceremonija gali apkarsti - išsigąs kunigo, svečių, norės lakstyti.

Keli krikštatėviai. Princas Georgas viso turi septynis krikštatėvius, Norvegijos princesė Mauda Angelica tiek pat. Krikštatėvių skaičius neribotas - jų gali būti ir du, ir ir keturi ar šeši. Svarbiausia, kad būtų krikštyti ir gyventų pagal Bažnyčios mokymą. Tai puiki idėja, jei neapsisprendžiate ką kviesti krikštatėviais - seserį su vyru ar geriausius draugus. Kvieskite abi poras.

Fotosesija su visa šeima. Geriau kuklesnė šventė, bet profesionali fotosesija po krikštynų – reikalinga. Karališkose šeimos fotografuojasi ne tik tėvai ir vaikutis, bet visa šeima: seneliai, proseneliai. Gražios nuotraukos vėliau bus puikus šventės prisiminimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis