Nepastebėjo nėštumo: operavo kiaušides, o rado kūdikį

Moteris kelis mėnesius kentė stiprius pilvo skausmus. Deja, tyrimai nedavė jokio atsakymo, kas gali būti. Galiausiai nuspręsta pašalinti kiaušides. Tačiau chirurgai patyrė šoką, kai moters pilve rado sveikutėlį kūdikį.

25 -erių metų Rebecca Oldham keletą mėnesių blogai jautėsi, nuolat maudė pilvą. Stambesnio sudėjimo jauna moteris jau kurį laiką lankėsi dėl to pas gydytojus. Jai buvo atlikti du kraujo turimai, šeši nėštumo testai ir trys ultragarso tyrimai. Tačiau nei vienas iš tyrimų nėštumo neparodė. Galiausiai gydytojai nusprendė pacientei pašalinti kiaušides - taip tikėjosi sumažinti pilvo dieglius.

Tačiau vos prasidėjus operacijai ir atvėrus pilvą gydytojus ištiko šokas. Jie rado sveikut sveikutėlį 4 kilogramų kūdikį. Rebeccą trumpam pažadino iš narkozės ir pasakė, kad kiaušidžių šalinimo operacija keičiama į Cezario pjūvį.

„Prieš operaciją susitaikiau, kad negalėsiu daugiau turėti vaikų. Gerai, kad gydytojai pažadino ir pasakė apie radinį, nes kitaip būtų ištikęs dar didesnis šokas. Juk tikėjausi pabusti be kiaušidžių, o ne su sūnumi ant rankų“, – pasakojo Naujosios Zelamdijos gyventoja.

Rebecca su partneriu Jamesiu jau augino pusantrų metų vaikutį. Antras sūnus jiems buvo visai netikėta, neplanuota, bet labai džiugi staigmena.

„Žmonės kartais klausia, kaip galėjau nepastebėti antro nėštumo? Negaliu nieko atsakyti, nes pati stebiuosi. Tiesiog nebuvo jokių akivaizdžių simptomų, tik maudė pilvą. Tuo labiau, kad visi tyrimai nerodė jokio nėštumo“, – apie netikėtą nėštumą pasakojo moteris.

Jaunos mamos gydytojai mano, kad moteris nejuto judesių, nes kūdikis buvo įsitaisęs tarp skrandžio ir nugaros. Todėl Rebecca kentė skrandžio skausmus, o vaisius negalėjo, kaip įprasta, sukiotis.

Mokslinių tyrimų duomenimis, netikėtas gimdymas, kai moteris apie savo nėštumą sužino tik pradėjus gimdyti, ne toks jau retas dalykas. Viena iš 600 nėščiųjų nė neįtaria, kad tokia yra. dažniausiai taip nutinka labai užimtoms ir neplanuojančioms nėštumo, turinčioms antsvorio arba kurioms jau prasidėjo menopauzė. Be to, moteris gali apgauti ir tai, kad pirmuosius kelis mėnesius gali nežymiai pakraujuosti iš gimdos - kaip per menstruacijas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis