Kaip aš po gimdymo be vargo atsikračiau 13 kilogramų naujas istorijų konkursas

Sulaukėme pirmojo pasakojimo mūsų konkurse „Kaip po gimdymo atsikračiau svorio". Vieno vaikučio mama iš Kauno pasakoja apie savo patirtį su nereikalingais kilogramais po gimdymo.

Gimdžiau 27 -erių

Savo pasakojimą pradėsiu nuo to, kad gimdžiau 27 -erių metų. Buvau girdėjusi prietarą, kad kuo jaunesnė gimdo, tuo jai greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų po gimdymo. Esą tai susiję su jaunų moterų greitesne medžiagų apykaita. Nežinau, ar tai tiesa, bet tikrai girdėjau apie tai kalbant mūsų giminės moteris.

Be to, nežinau, kaip atrodo jums, bet 27 -eri metai, mano akimis, nėra nei labai mažai, nei labai daug. Toks labai tinkamas amžius, sakyčiau, tapti mama. Todėl nežinau, kuriai kategorijai save priskirti - ar tai, kurioms sulieknėti po gimdymo lengviau, ar sunkiau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Į šeimyninį verslą nėrusi vilnietė kviečia vaikus žaisti kartoniniais žaislais
7 mamų išpažintis: juodžiausia akimirka tapus mama

Iki gimdymo svėriau plius minus 55 kilogramus (ūgis- 164 cm). Priaugau 17 kilogramų per nėštumą. Per daug nesinervinau dėl jų, nes vaikas buvo labai lauktas, planuotas, todėl nėštumo metu nebuvo kada galvoti apie savo kūną, man svarbiausia buvo vaikučio savijauta. Kas mėnesį vizito pas ginekologą laukdavau dėl to, kad išgirsčiau, jog vaikui viskas gerai, jis auga sveikas. O į priaugtus kilogramus labai nekreipiau dėmesio.

Svarstyklės gimdymo namuose

Gimdymo namuose pasisvėriau kitą dieną po gimdymo. Svarstyklės stovėjo koridoriaus gale, tokios senesnio modelio, ne elektroninės. Man rodė, kad netekau 4 kilogramų. Taigi, +13 liko. Tada man šovė mintis, kad „oho, bus nemažai darbo, kol atsikratysiu jais..."

Vaikas pirmas, rūpesčių daug, tikrai nėra kada galvoti apie kūno linijas. Pirmus mėnesius man buvo svarbiau, ar vaikas priauga svorio, ar man užtenka pieno (žindžiau iki metų). Tik kai suėjo kokie 10 mėnesių, susirūpinau, kad laikas kažkaip susiimti ir sulieknėti iki buvusio svorio. Man vis dar tebesilaikė tie 13 papildomų kilogramų.

Iki nėštumo nebuvau aktyvi dietų žinovė, buvau girdėjusi keletą, bet tikrai jų nesilaikiau. Vienintelis būdas, kai norėdavau sureguliuoti svorį, buvo nevalgymas po 18 valandos. Tai tikrai veiksminga, bet šiuo atveju man nelabai tiko, nes vakarais valgyti labai norėdavosi, migdydavau vaiką vėlokai, apie 22.30 - 23 val. Be to, vyras grįždavo po darbo apie 19 valandą, ir būtent tada abu vakarieniaudavome. Man ši tradicija buvo svarbesnė už visas dietas.

Pradedu riboti kalorijas

Tada prisiminiau mano mamos kažkada naudotą lieknėjimo būdą - kalorijų ribojimą. Mama turėjo keletą lietuviškų knygučių apie tai. Parsivežiau jas, išstudijavau ir nusprendžiau pradėti laikytis kalorijų dietos. Apribojau kalorijų skaičių iki 1000 per dieną. Tam reikėjo sužinoti, kiek kokių kalorijų turi koks produktas. Aišku, mažiausiai kalorijų turi daržovės, vaisiai. Pradėjau gerti nesaldintą arbatą, o dar dažniau - vandenį, kuris turi 0 kalorijų.

Iš pradžių buvo sunku, neslėpsiu. Man padėjo tai, kad pradėjau rašyti į knygutę, kiek ko suvalgau, kas kiek turi kalorijų. Kažkaip tas fiksavimas juodu ant balto labai padėdavo. Kai norėdavosi sušlamšti kokį pyragaitį ar saldainį, atsiversdavau, paskaitydavau, kiek jau suvalgiau, ir būdavo lengviau ištverti nevalgius.

Rezultatai nudžiugino

Jau po pirmo mėnesio pajutau, kad tai labai veikia. Iš pradžių nukrito 2 kilogramai, tada - net trys, vėl du. Kuo toliau, tuo krito mažiau, bet aš buvau labai laiminga. Tuo metu jau baigiau žindyti, buvo likęs vienas kartas prieš miegą, tai buvo ramu, kad nepakenksiu pieno gamybai.

Didelis džiaugsmas įtilpti į suknelę, kurią pirkau prieš nėštumą, smagu sulaukti komplimentų iš draugų ir pažįstamų.

Per pusė metų atsikračiau visų 13 kg. Tada pradėjau pamažu didinti kalorijų kiekį. Nors per šį laiką susiformavo tam tikri mitybos įpročiai - atėjus į kavinę, pirmiausia versdavau salotų ir sriubų meniu. Pažiūrėjusi jau žinodavau maždaug, kiek kas turi kalorijų, ir rinkdavausi mažesnio kaloringumo maistą. Iki šiol kai perku mėsą, visada renkuosi kuo liesesnę.

O šiaip galiu pasakyti, kad iš tiesų, ne kilogramai lemia gyvenimo laimę. Sveikas vaikas, sutarimas šeimoje - tai yra svarbiausia. Visai suprantu moteris, kurios nesilaiko jokių dietų - joms taip geriau, ir tebūnie.

Jolita

NAUJAS KONKURSAS!

Kviečiame dalyvauti naujame istorijų konkurse "Kaip aš atsikračiau svorio po gimdymo" ir laimėti šaunių Mary Kay prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis