10 dalykų, kuriuos neišvengiamai darysite tapę tėvais

"Jau kai aš būsiu mama, tai niekada..." Pasakykite atvirai, ar esate bent kartą ištarę kažką panašaus? Kol dar vaikelio neturite, daugelis dalykų atrodo kitaip, negu jo susilaukus. Todėl niekada nesakykite "niekada".

10 dalykų, kuriuos jūs darysite tapę tėvais, nors prieš tai ir žadėjote "Niekada!.."


1. Nuolat kalbėsite apie savo vaiką


Taip, kalbėsite. Pasakosite apie jį savo giminaičiams, draugams, visiems pažįstamiems „Facebook" svetainėje. Bet tik todėl, kad jūsų vaikas mielesnis, protingesnis ir labiau pažengęs už tuos kitus vaikus, kurių tėvai fiksuoja kiekvieną pagugavimą, kiekvieną kąsnį ir kiekvieną bedantę šypseną ir kažkodėl rodo visam pasauliui. Akivaizdu, kad jūsų vaikas daug geresnis.


2. Bandysite rankomis sugauti vėmalus


Nėra jokio logiško paaiškinimo, kodėl tėvai išsiugdo šį konkretų instinktą. Tai nieko neišgelbsti. Iš tiesų, tai tik viską pablogina, nes dabar košės likučiai ne tik ant vaiko, ant jo lovos, ant sienos ir galbūt ant jūsų plaukų, bet ir jūsų saujose, todėl jūs nieko negalite padaryti. Yra dvi žinios – geroji ir blogoji. Blogoji – nė vienas kūdikis neužauga neatpylęs maisto. Geroji – ir tai praeina.


3. Kalbėsite apie kakučius


Jūs ne tik labai išsamiai juos aptarinėsite, kartais jie jus itin nudžiugins. Jūs jais net didžiuositės. „Mums pavyko pakakoti! Valio!"


4. Išgirsite jūsų lūpomis kalbant savo motiną


Jos balsas išsprūs iš jūsų kaip demono balsas iš apsėstojo. „Uždaryk duris!, - rėks demonas. - Gal autobuse gimei?". Arba: „Nedaryk iš musės dramblio." Iš siaubo užsidengsite burną ranka, bet per vėlai - suprasite, kad ji vis dėlto buvo teisi.


5. Gailėsitės, jog kažkada sakėte: „Mano vaikas niekada..."


Užsirašykite viską, ką sakėte apie tai, ko jūsų vaikas niekada nedarys ir koks niekada nebus. Taip sužinosite, kokia žiauri karma jūsų laukia.


6. Pajusite, kaip pasikeitė gyvenimas


Nėra jokių abejonių, kad niekad nebebūsite toks (-ia), koks (-ia) buvote iki vaiko gimimo. Jūsų gyvenimas labai pasikeis. Tačiau nepamirškite - ir į gera taip pat.


7. Viską ištversite


Manėte, kad nesugebėsite susidoroti su irzlumo ar pykčio priepuoliais, ligomis, kakučiais, atpylinėjimu, ištverti gimdymo, nemigos, nuolat leidžiamos tos pačios kvailos dainelės, nuo kurios imi darytis šiek tiek trenktas (-a)? Sugebėsite. Neturite kitos išeities. Jūs stipresnis (-ė), nei manėte.


8. Nuolat vėluosite


Visada visur vėluosite. Tai taps naująja būsena: nuolat nieko nespėjate, viską darote paknopstomis. Kaip astmatiškas vaikas, švokšdami bandysite pasiekti finišą. Jūs jį pasieksite, tik vargu ar gausite prizą.


9. Tapsite vyturiu


Juokaujam, netapsite. Tiesiog teks keltis auštant, tad galite apsimesti, jog esate vyturys. Koks gražus saulėtekis, tiesa?


10. Išdidžiai šypsositės, žiūrėdami į vaiką ir sakysite: „Tai viską atperka"


Šventa tiesa.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis