Ko dar iki šiol nežinojome apie Mergelę?

Astrologės Ritos Vainauskienės žvilgsnis į Mergeles ir jų santykius su kitais Zodiako ženklais.

Vaikai-Mergelės yra ramūs, intelektualūs ir šiek tiek drovūs. Jie, skirtingai nei daugelis kitų, nedarys netikėtų veiksmų, nesukels ginčų ar muštynių. Mergelėms reikalinga ne tik tiksli dienos, bet ir gyvenimo dienotvarkė.


Vaikai-Mergelės labai savarankiški. Jie gerai mokosi (pabėgti iš pamokų - ne jų stilius!), mėgsta patys surasti įdomią informaciją ir „atkapstyti" esmę. Mergelė, nors ir lėtai, bet kantriai sieks užsibrėžto tikslo. Gera paskata joms yra nuopelnų pripažinimas, nes Mergelė mėgsta jausti savo naudingumą. Be to, Mergelė mėgsta padėti kitiems, todėl Jūsų vaikui bus naudinga rūpintis naminiu gyvūnėliu.


Tėvams vertėtų atkreipti ypatingą dėmesį į šių vaikų maitinimąsi, nes net mažos Mergelės yra labai reiklios maistui. Vienas maistas sukelia joms vidurių užkietėjimus, kitas - dieglius, o trečias - alergiją. Virškinimo trakto problemas gali papildyti odos problemos. Taigi gali būti pleiskanojimas, egzemos, alergijos. Bandykite mažiau duoti vaistų, ypač vidurius laisvinančių, o raskite tinkamą meniu, duokite daug vaisių ir daržovių.


Jei vaikas išgyvena stresą, tėvai turėtų atitraukti jo dėmesį, nuraminti, užimti mėgstama veikla. Apskritai, auginant ir ugdant Mergelę, vienas iš pagrindinių tėvų uždavinių - susisteminti vaiko mąstymą. Naudinga sportuoti, muzikuoti arba užsiimti kitais menais. Tai mažina nervinę įtampą, plečia akiratį ir vėliau labai pritiks suaugusiųjų gyvenime. Šio tipo vaikai suaugę itin daug laiko skiria darbui ir nebelieka laiko akiračio plėtrai, o tai veda į vidinio pasaulio ribotumą. Tėvams reikėtų išmokyti Mergelę vertinti žmones ne pagal drabužius ir kuo mažiau dėmesio skirti žmogaus trūkumams ir silpnybėms. Parodykite Mergelei kuo daugiau šilumos ir meilės, netgi jeigu vaikas jums atrodo mažai emocingas.


Mergelė norėtų būti tokia pat veržli ir tiesi kaip jos mama, bet gerai supranta, kad čia ne jos stilius. Ir ji norėtų taip pat, kaip mama, dėl nieko nesijaudinti... Būna momentų, kai Mergelė įsitikinusi, kad geriau net už mamą žino, kaip reikėtų elgtis. Mama-Avinas pripažįsta, kad jos kūdikis turi puikių idėjų, tačiau ji norėtų, kad jis gyventų šiandiena, o ne nerimautų dėl ateities.


Mama-Avinas skatina Mergelės interesus, nors yra rizika, kad ją pačią taip įsuks savi reikalai, kad pamirš netgi apie vaiką. Šie du Zodiako ženklai puikiai bendradarbiaus, jeigu turės bendrą tikslą - pavyzdžiui, reikia paruošti staigmeną tėčio gimtadieniui ar pagaminti kostiumą mokyklos renginiui. Mama-Avinas taip moka žengti koja kojon su laiku, kad naujomis idėjomis dažnai aplenks savo vaiką.


Avinas-tėtis būna ir irzlus, ir gali parėkauti ant Mergelės, ypač, jei ji siūlo kažką, ko jis pats nesumąstė. Na, o ji jo rėkavimus priima itin giliai į širdį. Mergelei, kad jos pasitikėjimas savimi galėtų įgauti jėgos, reikia meilės ir visokeriopų paskatinimų. Avinas tuo tarpu mano, kad su vaikais, kad juos užgrūdintume, reikia elgtis griežtai ir taip ruošti bendravimui su žiauriu pasauliu. Avinas mano, kad emocijos - tai verksnių likimas, o Mergelė ilgisi meilės, šiltų žodžių ir kenčia dėl šeimoje vykstančių barnių. Avinui, kuris yra įpratęs veikti plačiai, Mergelė kartais gali atrodyti šiek tiek primityvi, bet jis vertina jos aštrų protą ir su malonumu atsakinės į jos žingeidžius klausimus. O Mergelė nori žinoti daug ką ir tikriausiai bus viena iš rūpestingiausių mokinių. Taigi Avinas, kuris mėgsta didžiuotis savo vaikais, gali manyti esąs laimingu tėvu.


Ir mama, ir jos vaikas mėgsta viską, kas saugu ir protinga. Jie yra labai praktiški. Mergelė mėgsta būti su motina, kol toji sukasi virtuvėje, Mergelė kruopščiai dėlioja lėkštes ant stalo. Mama-Jautis yra laiminga, kad jos vaikas auga toks prieraišus, "naminis". Jautis labai mėgsta savo namus ir būtent čia motina gali apgobti šį jautrų vaiką meile bei gerove, apie kurią Mergelė su savo neišsakytais norais galėtų tik svajoti.


Mama-Jautis moka paaiškinti savo vaikui, ko iš jo tikimasi, o Mergelė įgauna daugiau pasitikėjimo savimi, kai tiksliai žino, ko ji verta. Ji dažnai apie save galvoja prasčiau nei reikėtų, tačiau mąstanti motina turėtų bandyti padidinti jos savęs vertinimą. Jautis visada girs vaiką už tvarkingumą ir darbštumą, juolab kad Mergelė yra labiau panaši į darbščią bitutę, nei šiek tiek mėgstanti pasilepinti mamytė. Tiesa, Mergelė gali per daug kapstytis gyvenimo smulkmenose ir tuomet praktiškoji mama-Jautis jai padės į viską pažvelgti visiškai kitaip.


Tarp jų bus ir ginčų, nes mama kartais yra pernelyg užsispyrusi, kad pripažintų Mergelės nuomonę. Klaida manyti, kad vaikas yra neatskiriama jos pačios ar jos turto dalis. Bet vis tiek namai mamai-Jaučiui bus tušti, kai vieną dieną jos suaugęs vaikas iš lizdo išskris... Tačiau, ji gali būti rami: Mergelė niekada nepamirš tos meilės ir gerumo, kurį taip dosniai gaudavo namuose.


Kai kurie Jaučiai-tėvai itin daug dirba, tarsi norėdami uždirbti visus pinigus pasaulyje. Ir kai jie pagaliau ateina namo, apsikrovę dovanomis, jie tiki, kad tokiu būdu aprūpina save vaiką meile ir prieraišumu. Bet Mergelė norėtų, kad tėvas dažniau būtų namuose, o ne prapultų darbe ir po to bandytų atsipirkti saldainiais ar žaislais ... Kaip žinia, Mergelė - Žemės ženklas, ir ji norisi stabilumo ir dėmesio, pripažinimo ir pritarimo. O tėvai-Jaučiai turi pakankamai išvystytą norą vaiką apsaugoti ir pasirūpinti juo.


Šie du ženklai gali mylėti ir suprasti vienas kitą, bet jie taip pat ir ginčysis. Abu dėl Merkurijaus energijos gali valandų valandas aptarti ir analizuoti viską, kas juos domina. Abu yra labai kritiški ir jei savo aštrius kampus nukreips vienas prieš kitą, viskas gali baigtis konfliktu. Mama-Dvyniai, greičiausiai, dominuos, nes ji greitesnė žodžių mūšyje nei Mergelės, kurios geriau mintis reiškia raštu. Mamos žodžiai išlekia dar iki jai pagalvojant, ypač jei ji turi pagrindo kritikai. Mergelė mamai gali atsakyti tuo pačiu, ką ji dažnai ir daro, tačiau širdyje ji labai įsižeidžia, nes aštrūs žodžiai skaudina ją labiau nei kitus Zodiako ženklų atstovus.


Mama yra linkusi į nuotaikų svyravimus ir permainas, o kartais yra net šiek tiek nutolusi, kas liūdina Mergelę, kuri viską priima asmeniškai. Dvyniai turėtų dažniau pasitelkti humoro jausmą, kad sušvelnintų pavojingas situacijas.

Tėvui patinka stebėti mažosios Mergelės vystymąsi, bet vaikai jam greitai sukelia nuobodulį. Mergelė tai gali priimti kaip nenorą bendrauti su ja. Dvyniai yra puikūs tuomet, kai jie susidomėję kartu užsiima kažkuo, net jeigu tai tik skaitymas, pasivaikščiojimas ar diskusija apie televizijos laidą. Tuomet jis randa laiko viską išsamiai paaiškinti, ypač jei tai jam pačiam įdomu. O Mergelės ne tik gauna naujos informacijos, bet ir išmoksta būti atlaidesnėmis.


Mergelė jaukiai jaučiasi mamos-Vėžio pašonėje, o jai būdingi visi, kuriuos tik įmanoma įsivaizduoti, tikros mamos instinktai. Mergelei reikalingas mamos rūpestingumas, pagyrimai ir nuraminimai, ypač kai jos savikritiškumas pradeda jai pačiai trukdyti. Mama-Vėžys leis Mergelei pajusti, kad yra karštai mylima, kad ją vertina ir globoja.

Ši mama gali savo vaiku taip stipriai rūpintis, kad jos nerimas persiduos mažajai Mergelei. Vėžys turi įgimtą savininko pojūtį ir Mergelės savarankiškumo neskatins. Tiesa, Mergelė ne iš tų vaikų, kurie stengiasi suaugti, ji namisėda, taip kad ji visiškai laiminga būdama greta mamos, nors jai nepamaišytų retsykiais ir pastūmėjimas iš šalies.

Mergelė su tėvu mėgsta prisiminti praeitį - vargu, ar juos galima pavadinti šiuolaikiškais. Ši porelė gali valandomis dėlioti vaikystės nuotraukas. Abu mėgsta pasėdėti namuose, tačiau Vėžys pasirūpins, kad vaikas pakankamai laiko pabūtų gryname ore. Tikriausiai, jis reguliariai organizuos išvykas prie jūros, juk jis taip mėgsta vandenį!

Itin jautrus Vėžys pavargęs gali būti dygus, o Mergelė jautriai reaguoja į pastabas. Bet ir tėvas būna pažeidžiamas, jeigu Mergelė pradeda kritikuoti, nors su tėvu ji nebūna tokia aštri, kaip su daugeliu kitų. Gerai, kad tėvas supranta, jog už viso to slepiasi noras tobulėti ir netgi pats guodžia ją, matydamas, kad ji reikli ir pačiai sau.

Dažnokai Vėžys būna susitelkęs į savo asmenį, bet Mergelė su savo gyvybingumu pajėgi jo dėmesį perkelti į aplinkinių problemas. Tiesa, jis nemėgsta išsipasakoti, o jo nepaaiškinamai prasta nuotaika sukelia rūpesčių racionaliai Mergelei. Tėvas-Vėžys gali padėti savo vaikui suvokti gyvenimo emocinę pusę, o Mergelė padeda Vėžiui geriau susidoroti su kasdieniais gyvenimo klausimais.

Mama-Liūtas dosniai dalija meilę ir supratimą, ir tai duoda pasitikėjimo jos droviai Mergelei. Mama moko susirasti draugų, noriai linksmintis, nieko nebijoti ir pirmauti.

Liūtei jos vaikai - tai jos pačios pratęsimas, ir jeigu yra kokių neišsipildžiusių svajonių, tai ji tiki, kad vaikai jas už ją įgyvendins. Būtent todėl ji darys spaudimą Mergelei, nes jai reikia rezultatų!

Mažosios Mergelės asmenybė labai skiriasi nuo mamos asmenybės. Liūtė nori būti visų matoma, o Mergelei geriau būti šešėlyje. Liūtė ekscentriška ir pilna ugnies, o droviajai Mergelei kartais norisi pasislėpti, kai mama pradeda savimi gėrėtis.

Liūtei reikėtų dažniau išklausyti savo vaiką, prisiklausyti jo nuomonės. Šio vaiko žingeidus protas, ir kai mama Mergelę ims su savimi kur nors kartu, jis į viską žiūrės smalsiai, nepraleisdamas nė vienos smulkmenėlės.

Saulės valdomas tėtis-Liūtas skleidžia meilę ir šilumą, ir mažoji Mergelė jaučia šį švytėjimą. Mergelė dievina savo didelį, stiprų tėvą, kuris, kaip jai atrodo, žino atsakymus į visus klausimus ir yra visada pasirengęs ją apginti.

Tėvui-Liūtui gyvybiškai svarbu, kad jo vaikams sektųsi, juk tai rodo, kad jis puikus tėvas, sugebėjęs pasauliui duoti tokius protingus vaikus. Mergelė, žinoma, moka dirbti, tačiau ji dažniausiai savų sugebėjimų nevertina. Liūtas bando daryti visa kas įmanoma, kad laiku palaikytų ją geru patarimu, padėdamas nugalėti nepasitikėjimą.

Vaikas-Mergelė į visas mamos pastangas atsiliepia su nuoširdžiu dėkingumu. Mama taip pat patenkinta: jos vaikas nepadarys gėdos savo tėvams, juk jis taip stropiai mokosi, taip tvarkingai prieš miegą pasideda drabužius ir visada padeda, jei reikia, namų ruošoje. Ne vaikas, o mažas angelas!

Ir vis tik šiems abiems geradariams niekas neketina statyti paminklo, ir jie su malonumu kritikuoja aplinkinius už netvarkingumą, vėlavimus ir tingėjimą. Dvi aštrialiežuvės Mergelės - tai jau rimta!

Bet dar blogiau, jei jų aštrios pastabos bus nukreiptos viena į kitą. Abi nepakenčia kritikos, priima ją giliai į širdį ir lengvai praranda pasitikėjimą. Mamai-Mergelei, kaip niekam kitam, reikia atminti tai, kad mažoji Mergelė tiesiog žydi nuo pagyrimų ir jai nusvyra rankos nesulaukiant pritarimo. O mažoji Mergelė turi suprasti, kad net antžmogis ne visada yra pasitikintis ir ne viską galintis, ir nereikia iš savęs reikalauti neįmanomo.

Namuose viskam vadovauja tėvas, o Mergelė - tas vaikas, kuris niekada neabejos jo autoritetu. Mergelė tvarkinga, stropi, daug padeda. Ji racionali ir ne itin emocinga, beje, kaip ir tėvas. Ir ji taip pat skausmingai reaguoja į kritiką.

Tėvas, kaip niekas kitas, turi suprasti, kad jo Mergelei būtinas rimtas palaikymas, juk ji taip nepasitiki savimi! Geriausiai Mergelė reaguoja į pagyrimus, nors dažnokai abejoja, ar jais galima tikėti. Abu jie pakankamai energingi, bet ir jiems reikalingas poilsis. Imdamiesi rizikingų sumanymų, kad išvengtų nesėkmių, jie norėtų žinoti, kas jų laukia, juk abu yra neramaus būdo. O tėvas-Mergelė dar labiau jaudinsis už savo vaiką, jeigu pastebės šį jo bruožą.

Mylinti, švelni mama-Svarstyklės lepins savo mažąją Mergelę, o jai tik to ir reikia. Mergelė ne visada tiki pagyrimais, nors jos darbštumas, tvarkingumas ir protingumas nusipelno būti vertinami. Bet kai ją giria Svarstyklės, Mergelė žino, kad tai iš visos širdies.

Mamos-Svarstyklės gyvenime svarbią vietą užima draugai, juk jai svarbu būti priimtai į draugų bendruomenę arba suvienyti juos apie save. Mažoji Mergelė daugiau užsiėmusi savimi ir sau miela veikla, o ne gaišta laiką susitikimams su draugais, kaip tai daro jos mama. Mergelė gyvena uždarą asmeninį gyvenimą, kur yra savo tvarka ir savi maži ritualai. Bendraujančiai mamai tai į naudą, juk tuo pat metu ji mokosi geranoriškumo, diplomatiškumo ir stengiasi ne taip priekabiai reaguoti į aplinkinius. Ir gerai, kai mamos prašymu Mergelė padeda pažįstamiems rūpintis vaikais ar seneliais, prižiūri kaimynų katę, kol kaimynai atostogauja. Mergelė žymiai geriau jaučiasi su žmonėmis, žinodama, kad gali būti jiems naudinga.

Svarstyklės-mama supažindins savo vaiką su menu, muzika ir teatru, ir bus laiminga pastebėjusi, kad Mergelė mokosi gyvenime regėti gėrį ir juo džiaugtis. Savo vaiką Svarstyklės vertina kaip asmenybę nedarydamos nuolaidų dėl jo amžiaus.

Tėvas-Svarstyklės visada stengiasi mažąją Mergelę pagirti, ir jai tai daug reiškia. Geri tėvo žodžiai padeda jai mažiau savimi abejoti. Jis patenkintas jos aštriu protu, mokėjimu kalbėtis. Bet jai, kaip ir jam, būna sunku, kai reikia priimti sprendimus. Mergelei sunku susidaryti nuomonę, nes ji labai kapstosi smulkmenose. Jai būtina tėvo pagalba, bet jis gaišta laiką sverdamas visus „už" ir „prieš", ir dar labiau viską apsunkina.

Mama-Skorpionas kuria stabilius namus ir aprūpins Mergelę ta apsauga, kuri jai reikalinga. Čia viskas pagal griežtą tvarkaraštį, viskas savo vietoje, gerai organizuota ir kontroliuojama. Žemės vaikas Mergelė šioje aplinkoje jaučiasi gerai. Bet iki pilnos laimės dar tolokai, ir mamai-Skorpionei teks atsižvelgti į kai kuriuos temperamentų skirtumus.

Mama mano, kad Mergelė yra per daug išranki. Ją pykdo tai, kad šis racionalus ir atviras vaikas pastebi jos trūkumus arba reikalauja, kad mama nustotų kištis į jos reikalus. Mama nepakenčia kritikos ir gali suduoti atsakomąjį smūgį tuomet, kai Mergelė nepasirengusi gintis. Mamai teks suprasti, kad jos vaikas ypač jautrus. Be to, Mergelė kritiškai vertina aplinkinius, bet šiek tiek kitaip, nei save pačią. Po įžeidžiančių pastabų abiejų santykius gali pataisyti tik švelnūs apsikabinimai.

Paprastai mažoji Mergelė paklūsta Skorpiono taisyklėms, juk ji vertina autoritetus. Tačiau vargu, ar ji sutiks su mamos paslaptimis arba intrigomis, nes ji nori, kad viskas vyktų sąžiningai ir atvirai.

Skorpionui verta paklausyti savo gudručio vaiko, o ne manyti, kad Mergelė privalo vykdyti mamos norus, kokie ambicingi jie bebūtų. Vis tik kiekviena asmenybė turi savus tikslus gyvenime!

Mažoji Mergelė tėvą-Skorpioną regi kaip patį stipriausią žmogų pasaulyje. Jis turi pakankamai griežtą požiūrį į gyvenimą, labai įtakingas ir moka vadovauti visiems. Mergelė mėgsta tėvui padėti ir su malonumu imasi jai skirtų užduočių. Tėvas kaip atlygį dažnai duos truputį kišenpinigių. Visai konkretus paskatinimas padės jai pagerinti savęs vertinimą.

Tėvas, žinoma, nepaliks Mergelės be darbo, ir ji tam neprieštaraus. Tiesa, yra rizikos, kad net Mergelė nesusidoros su visomis pareigomis, kurias jai užkrauna tėtis. Jis nori, kad Mergelės pomėgių ratas būtų kuo platesnis ir bus patenkintas, kad yra kur jos sugebėjimus panaudoti, nes tinginių jis nepakenčia. Žinotina, kad atskirais laiko tarpsniais jis su savo reikalavimais gali vaiką perspausti.

Retsykiais tėtis-Skorpionas gali parodyti savo charakterį. Jis tik atrodo santūrus ir šaltas, bet jo viduje emocijų sūkurys, kuris bet kada gali išsiveržti. Mergelė - mažiau emocinga ir pirmenybę atiduoda loginiams apmąstymams. Bet ji jautri ir ne visada pajėgi atlaikyti atšiaurią tėvo drausmę. Jeigu griežtumo bus mažiau, naudos bus gerokai daugiau.

Linksma mama-Šaulys įrodys Mergelei, kad gyvenimas duotas tam, kad gyventum, o ne tam, kad nuo jo slėptis arba kažko bijoti. Ji mano, kad kankintis dėl smulkmenų, kaip tai daro Mergelė, tiesiog kvaila!

Jie mėgsta pakalbėti, o mama būna tiek pat atvira, kiek Mergelė kritiška. Mama turi suprasti, kokia jautri yra Mergelė ir pasirūpinti, kad grubokomis pastabomis jos netrikdytų.

Mama-Šaulys žino, kaip sužavėti savo protingą vaiką ir kaip duoti jam geresnį išsilavinimą. Ji nepaliks Mergelės neatsakiusi į jos klausimus ir su malonumu žais su ja. Bet kalbant praktiniais gyvenimo klausimais mama-Šaulys nesublizgės. Vargu, ar tai patiks Mergelei, kuri mėgsta jausti, kad ja tinkamai rūpinamasi. Nes mama-Šaulys gali pamiršti, pavyzdžiui, išlyginti drabužius arba sutvarkyti namus, nes jai yra daug smagiau savo vaikui sugalvoti naujų žaidimų.

Didelės tėvo vaizduotės fone Mergelė atrodo šiek tiek ribota. Jos požiūris į gyvenimą išsiskiria praktiškumu, ir ji mano, kad jos tėvas yra svajotojas. Jo begaliniai planai ją liūdina, juk jam, kaip atrodo Mergelei, visą laiką norisi viską keisti, o ji būtų laimingesnė, jei viskas liktų savo vietose. Mergelę žavi tėvo gerumas, jo noras padėti kitiems ir jo geraširdiškumas. Jis yra puikus pavyzdys žmogaus, kuris gyvena ne vien sau, tai primena apie būtinybę ir Mergelei pačiai būti naudingai kitiems.

Bet Šaulys neturi parodyti, kad yra nusivylęs, jeigu jo mažoji Mergelė kai kuriais atvejais būtų šiek tiek tam nepasiruošusi. Mergelei bus ypač skaudu, jeigu tėvas jai pasakytų apie tai. Nepamirškite - jai reikia daugybės padrąsinimų ir patikinimų, kad nepaisant jos klaidų, ji yra mylima tokia, kokia yra. Mergelei būtų nenaudinga, jei tėvo idealizmas taptų jo nusivylimo priežastimi esant kiekvienam nesėkmingam gyvenimo posūkiui. Jautri Mergelė pradės galvoti, kad tai ir jos kaltė, ir be jokios priežasties nervinsis. Geriau lai Šaulys pabando perteikti Mergelei truputį savo gyvybingumo ir tuomet šie du ženklai visada bus draugais.

Mergelė jaučiasi puikiai greta mamos-Ožiaragio, nes jie vienas į kitą yra labai panašūs. Abu mėgsta būti vertinami kaip protingi, garbingi, atsakingi ir turintys atsakomybės jausmą asmenys. Abu nestokoja sveiko proto, ekonomiškai naudoja pinigus, nemėgsta ilgai būti toli nuo namų, be to, abiems nepatinka akiplėšos ir grubūs tipai. Abu kartais pesimistiški ir atsargūs, atidūs ir gerai organizuoti. Abu vertina jiems priklausančią nuosavybę, vertina autoritetus ir negaišta laiko bevaisėms svajonėms. Jie įtemptai dirba ir tiki, kad kiekvienas daiktas, kaip ir kiekvienas žmogus, turi savo vietą. Abu į gyvenimą žiūri labai rimtai, nesvetimas jiems ir humoro jausmas.

O skiriasi jie tuo, kad mamai-Ožiaragiui labiau, nei jos švelniam, tarsi žibuoklė kūdikiui, reikalinga sėkmė. Mama žino, kad yra verta daug ko, ir mano, kad jos vaikas turėtų į ją lygiuotis. Jos vaikas daug dirba, o ji džiaugiasi ir skatina Mergelės tobulėjimą. Kiti galbūt pagalvotų, kad Mergelės darbštumas kvepia darboholizmu, bet motinai-Ožiaragiui - dorybė, nes tai jos vaikui į naudą. Ožiaragis įsijautęs į savo darbą ir jam sunku rodyti savo emocijas, bet mažąją Mergelę reikia dažnai tikinti, kad yra mylima ir vertinama, nes tai padeda jai ugdyti pasitikėjimą savimi, kurio jai kartais taip trūksta.

Tėvas girs ją, kad Mergelė tokia tvarkinga, paklusni ir noriai padeda namuose. Jis net pasirengęs jai mokėti už tam tikrą darbą, o jai tai dvigubai malonu. Bet kartais tėvas-Ožiaragis gali manyti, kad kvaila taip stengtis dėl aplinkinių. Jis mano, kad visu pirma reikia padėti sau, o Mergelė per daug laiko gaišta kitiems. Tačiau tai būdas išreikšti rūpestingumą, ir tėvui vertėtų tai prisiminti. Jis jaučia malonumą jai patardamas, o ji kantriai klauso, nors Mergelė gali manyti, kad jis žino toli gražu ne viską pasaulyje.

Tėvui malonu, kad Mergelė gerai mokosi, o Mergelę įkvėps tėvo sėkmė. Galiausiai ir ji išmoks gyvenimo sėkmės, tiesa, ateis į ją savo savu keliu.

Išsiblaškiusi mama-Vandenis dažnai stebina protingą, organizuotą Mergelę. Mama, atrodo, gyvena svajonių pasaulyje, o Mergelė norėtų, kad ji daugiau vaikščiotų žeme, užsiimtų praktiškais klausimais, kurie šiam vaikui tokie svarbūs. Ir nors abu yra ne per daug emocingi ir linkę į loginį mąstymą, Vandenis-mama nesiruošia daryti pasaulyje tvarkos, kaip tai norėtų daryti Mergelė.

Mama norėtų kaip galima greičiau paleisti vaikus „į gyvenimą", leisdama jiems natūraliai, be perdėto kišimosi, vystytis. Na, o Mergelei norisi pajausti, kad aplink ją stabili ir sutvarkyta aplinka, nes jai reikalingas patikimumas ir aiškus kryptingumas.

Vandeniui patinka, kai vaikai užduoda klausimus. Mergelė ir yra iš tų vaikų, bet jos klausimų tikslas yra gauti informaciją, o ne mesti iššūkį esamai padėčiai. Jos kritika yra labiau asmeninio pobūdžio ir ji niekada nesuabejos kuriuo nors autoritetu, kaip linkusi daryti jos maištingoji mama-Vandenis. Mergelei bus naudinga, nes Vandenis moko ją kūrybiškai apgalvoti, pavyzdžiui priimamus mokytojų ar valdžios sprendimus arba abejoti ta nuomone, kurią išreiškia spauda.

Su tokia mama Mergelė gali tapti laisviau mąstančia, tačiau jai prireiks pagalbos, kad suprastų, jog jos veiksmai ir mintys iš tikrųjų gali daryti įtaką kitiems. O motina-Vandenis neturėtų pamiršti, kad kartais Mergelė išpils jai ant galvos kibirą šalto vandens, aušindama jos šiek tiek idealistinę nuomonę. Mergelė teikia pirmenybę savo, labiau žemiškam, bet patikimam požiūriui į pasaulį.

Tėtis-Vandenis tarsi apjungia savyje daugybę žmonių. Jis yra neprognozuojamas, ekscentriškas, pilnas idėjų, energijos ir entuziazmo. Žinoma, tai yra nesuprantama labiau subalansuotai Mergelei, kuri nori žinoti, kokie jos santykiai su tėvu ir koks, pagaliau, jis pats.

Mažoji Mergelė - tradicijų šalininkė ir jai sunku suvokti kosmopolitinį Vandenio požiūrį. Be to, jai neaišku, ar kada nors Vandenis galės realizuoti savo absurdiškas idėjas. Jis toli į priekį lenkia savo laiką, ir nors Mergelės protas gana aktyvus, jai reikalingas pasitikėjimas šiandiena, remiantis praeitimi ir dabartimi.

Pakankamai „kietaodis" Vandenis gali tik juoktis iš neišvengiamų Mergelės kritiškų pastabų. Jis neprieštarauja jos sakomai tiesai - ji jo neįžeidžia, nes jis ne per daug asmeniškai ją priima.

Svajingąją mamą žemiška ir praktiška Mergelė regi kaip asmenybę, kuri plasnoja padebesiais. Argi neįmanoma būti protingesne, organizuoti namuose tvarką, rūpintis švara? Linkusi kritikuoti Mergelė, laikas nuo laiko užduoda sau šį klausimą. Bet ji negali skųstis, kad trūksta meilės, nes Žuvys - atsidavusi motina, kuri padarys viską savo vaikui ir, jei to reikės, gins jį savo gyvybės kaina.

Žuvims sunku reaguoti į triukšmingus vaikų reikalavimus, ir ji džiaugiasi, kad jos Mergelė pakankamai rami ir ne dažnai sujaukia tylą. Mama nemėgsta ginčų ir gali pratrūkti tik tuomet, kai yra įvaryta į kampą. Mergelė neprieštaraus, jei motina laikas nuo laiko atsipalaiduos tokiu būdu, tačiau ją įžeis, jei jai bus pasakyta grubiai, nors ji greitai viską atleidžia. Bėda ta, kad ir pati Mergelė kartais gali būti grubi, ką jautriai mamai nėra lengva pamiršti. Ir viską užglaistyti gali tik švelnumas...

Šie du Zodiako ženklai gerbia vienas kitą, ir Mergelė atsakydama mamai už švelnią globą visada turės truputį dėkingumo ir daug meilės.

Tėvas-Žuvys mėgsta pasėdėti su Mergele, pažaisti, pakalbėti, padėdamas jos įgimtiems sugebėjimams lavėti, tobulėti. Jis supažindins ją su menu ir muzika, skatins rimtiems mokslams mokykloje. Jis moka atidžiai išklausyti ir yra visada pasirengęs suprasti! Bet kartais gyvenimas jam taip įsipyksta, kad jis užsisklendžia savyje ir pradeda vengti kontakto. Mergelė susirūpina, kad galbūt visa tai vyksta dėl jos kaltės.

Žuvims sunku būti nuosekliomis ir tėvas taip dažnai keičia savo nuomonę, kad atrodo Mergelei visiškai neryžtingu. Ir kaip tame neorganizuotame tėvo asmenyje matyti tą patikimąjį tėvą, kuris jai taip reikalingas? Jis neparodo savo viršenybės, o pasirengęs būti savo vaikui, viso labo, tik draugu. Mergelė, žinoma, jaučiasi daug geriau, kai jis imasi atkurti tvarką ir bando tapti vadovu. Bet ar taip svarbūs šie trūkumai, jeigu svarbiausia yra tai, kad tėvas labai myli savo vaiką? O juk būtent tai yra gyvybiškai svarbu mažajai Mergelei.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis