Kas labiausiai pasikeičia gyvenime, tapus mama

Koks yra didžiausias jūsų „atradimas“ tapus mama? Šį klausimą uždavėme savo paskyroje "Facebook". Sulaukėme daugybės atsakymų, iš kurių įdomiausiuosius publikuojame šiame straipsnyje.

Tapus mama, gyvenimas pasikeičia: imi pastebėti tai, pro ką iki šiol praeidavai, išgirsti tai, ko iki šiol ausys negirdėdavo. Savo skaitytojų paprašėme įvardinti, kas joms yra didžiausias motinystės atradimas. Jūsų dėmesiui - įdomiausieji atsakymai.


Didžiausi motinystės atradimai, kuriuos mums apsakė mūsų bičiulės mamos:


Pasirodo, galima miegoti bet kur ir bet kada, tik leiskite patogiai padėti galvą.


Per 24 valandas galima daug daugiau visko suspėti, nei anksčiau. Suspėti padaryti per 1 val tai, ką seniau galėdavau daryti 3-4 val.


Išmokau džiaugtis kiekviena akimirka, kiekviena duobute, pilna lietaus, šapeliu, kuriuo gali piešti ant smėlio, kiekvienu spalvotu lapu ir kiekviena šerkšno išdaiga.


Gali keltis "n" kartų per naktį ir vis tiek dieną atrodyti žvaliai.


Vėl išmokau džiaugtis mažais, kasdieniais dalykais.


Esu du kartus mama, mano vienam yra metai, kitam – mėnuo ir tik dabar supratau, kad para turi per mažai valandų viskam. Nekalbu apie buitinius ar kokius darbus, kalbu apie buvimą su vaikais, jo visad atrodo per mažai.


Atsirado naujas jausmas - virpuliukas viduje, kai pamatai, pamyluoji mažą žmogiuką. Tokio jausmo anksčiau nejutau ir toks jausmas, manau, su niekuo nepalyginamas.


Įmanoma kažką taip stipriai ir besąlygiškai mylėti.


Vienu metu įmanoma ne vieną darbą dirbti, išnaudoti abi kojas, abi rankas, ir viska spėti.


Didžiausias atradimas yra vaiko šypsena! Kažkokia panacėja, kuri panaikina pyktį, nuovargį, irzlumą, kuri paverčia niekais sujauktus kambarius, nemigos naktis, sudraskytus svarbius popierius, sudaužytus daiktus, ištaškytą košę, išpurvintus drabužius. Ji suteikia jėgų judėti į priekį ir džiaugtis kiekviena akimirka, kiekvienu mažu dalykėliu.


Para turi daugiau nei 24 valandas.


Pasikeičia viskas. Pradėkime nuo tokio paprasto dalyko, kad niekada nebebus taip kaip anksčiau. Kad negalėsi kada panorėjusi kažkur išeiti, bet kada pareiti ir panašiai. Kad reikės keltis naktį kelis kartus ir žiauriai pyksi, nes tuo metu ir tu norėsi miego. Ir dar daugiau tokių visokių dalykų, kurie kartais tikrai nervina. Bet viena tiesa yra, mažo klecko šypsena padaro savo. Šypsosi jis, šypsaisi kartu ir tu, mintyse dar spėji pagalvoti: „Ai, gal ne taip jau ir viskas blogai“.

Išmoksti žiūrėti ne tik po kojom, bet ir pakelti akis į dangų! Pastebėti kiekvieną smulkmeną ir labiau suprasti pasaulį nuolat sau užduodant (ir girdint) klausimą „kodėl?"


Supratau, kiek DAUG gali duoti laimės, meilės ir džiaugsmo toks mažas stebuklėlis.


Motinystės atradimas – pajausti pirmus širdutės dūžius ir pirmą spyrį.


Išmokau dalintis meile su dviems savo vaikais, kovoti dėl jų, supratau, kad jų atsiradimo mano gyvenime niekas kitas negali pakeisti.


Didžiausias atradimas buvo tai, kad pagimdžiau dukrą. Mums visą nėštumą žadėjo sūnų.


Mano didžiausias mamystės atradimas – tai suvokimas, jog vaikas auga pats. Aš jo neauginu. Aš -arba padedu, arba trukdau.


Vaiko apkabinimas ir prisiglaudimas veikia kaip vaistai nuo visų ligų.


Toks stiprus jausmas, kai mama dėl savo vaiko gali virsti negailestinga ir žiauria vilke, kovojančia dėl vaiko degančiom akim!


Tapusi mama kiekviena moteris atveria duris į nauja gyvenimo etapą, apie kurio buitį ir išgyvenimus galima kalbėti valandų valandas! Todėl mano atradimas yra narystė moterų - mamų draugijoje, kurioje mes viena kitą nuoširdžiai suprantame.


Tai toks jausmas, kad esi „superwoman" – rūpiniesi, myli, saugoji ir kartais atrodo nebelieka jėgų tiesiog pavalgyti, bet tik išgirsti, kad tavo vaikas verkia (ar kitaip reikalauja dėmesio) - ir leki pas jį pamiršusi save. Nes vaikui tu esi visas pasaulis.


Didžiausias atradimas - suvokimas, jog tavo vaikas išsivystė per tokį trumpą laiką iš mažulyčių ląstelių į savarankišką visomis prasmėmis kūną ir, jog Tavo užduotis - padėti jam išgyventi, išmokti gyventi pačiam, išmokyti doro, atsakingo gyvenimo. O dar smagiau, jog antras vaikelis - tai didžiausia dovana pirmajam.


Galima pusantrų metu apsieiti beveik be miego ir tuo pačiu visai už tai nepykti ant nemigos kaltininko.


Susilaukus vaikelio pagaliau supratau, kaip mane mylėjo ir myli mano mama, kiek ji paaukojo ir aukoja, kokia ji buvo ir yra stipri.


Svarbiausias atradimas - nereikia stengtis būti idealiu, „super" tėvu ar mama, kuriam viskas puikiai sekasi tiek darbe, tiek namuose. Būk žmogiškas, geras ir to pakaks.


Supratau, kad mano mama pati geriausia, mano vyras ištvermingiausias, mano dukrytė pati gražiausia o aš niekada nebuvau tokia laiminga.


Kiekviena diena – atradimas.


Supratau, kad vaikai mane daro geresniu žmogumi. Pastebiu paprastus dalykus aplink, kurių seniau net nepastebėjau, supratau, kad vaikas - tai didelė dovana, ir tuo reikia džiaugtis kiekvieną dieną.


Parduotuvėse pirmiausia pastebiu visas vaikų prekes, ir tik tuomet visą kitą.


Po ilgų ilgų 5 laukimo metų nepraradau vilties ir pagaliau supratau, koks nepakartojamas atradimas yra pasaulį išvydęs mano sūnus. O kartu su juo kiekviena diena vis kažkuo nauja, kupina naujų atradimų.


TAVO VAIKAS feisbuke gyvena ČIA. Kviečiame jungtis! Čia mes diskutuojame, rengiame konkursus ir kalbame aktualiausiomis tėvams temomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis