Ką valgyti žindyvei: vienos dienos meniu +2 receptai

Maitinant kūdikį mamos pienu patartina mamai nepiktnaudžiauti aštriais produktais, tokiais, kurie gali išprovokuoti pilvo pūtimą ar alergiją.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tai ką gi galima valgyti žindančiai mamai? Toks klausimas kyla ne vienai būsimai ir esamai mamai. Jūsų dėmesiui - Delfi.lv portalo tėvams "Calis" mitybos specialistų parengtas vienos dienos valgiaraštis žindyvei.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Ar tikrai vaikus auginti yra juokų darbas? 15 rodymų taip manančiam vyrui

Kaip be prievartos išmokyti vaiką susitvarkyti

Pusryčiai

- varškėčiai (100 g - 308 kilokalorijos);

- karštas šokoladas (100 g - 124 kilokalorijos).

Antrieji pusryčiai

- blynai (tešlai naudokite kefyrą) (100 g - 174 kilokalorijos);

- žalia arbata (nulis kalorijų).

Pietūs

- špinatų salotos (100 g - 155 kilokalorijos);

- daržovių sultinys su manų leistinukais (100 g - 75 kilokalorijos);

- apkepas su mėsa (100 g - 262 kilokalorijos);

- juoda arbata (100 g - 0,1 kilokalorijos).

Pavakariai

- varškės apkepas (100 g - 186 kilokalorijos);

- pieno-bananų kokteilis (100 g - 71 kilokalorija).

Vakarienė

- vištiena grietinės padaže (100 g - 188 kilokalorijos).

- spagečiai (100 g - 283 kilokalorijos).

- vaisių kompotas (100 g - 93 kilokalorijos).

Prieš miegą - rūgpienis (stiklinė - 59 kilokalorijos).

Vida Press

„Stipresnių" valgių receptai

Daržovių sultinys su manų kruopų leistinukais

Jums prireiks:

- dviejų litrų daržovių sultinio;

- 100 g manų kruopų;

- 50 g sviesto;

- vieno kiaušinio;

- druskos pagal skonį.

Išplakite kiaušinį su šaukšteliu sviesto, kol gausite kreminę masę. Iš lėto suberkite manus, druską. Masė turi būti grietinės tirštumo.

Sultinį supilkite į didoką puodą, uždėkite ant ugnies, ir kai jis užvirs, meskite į jį leistinukus. Jų nereikia ypatingai formuoti, semkite šaukšteliu ir meskite į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apytikriai 20 min. Kai leistinukai išvirs, ištraukite juos kiaurašaukščiu ir sudėkite į sriubos lėkštę, užpilkite sultiniu. Leistinukus patartina iš puodo išimti, kad sultinyje jie nesuminkštėtų. Į lėkštę galima įsiberti kapotų žalumynų.

Vištiena grietinės padaže

Jums prireiks:

- kilogramo vištienos;

- 700 g grietinės;

- 10 pievagrybių;

- dviejų svogūnų;

- 50 g sviesto;

- druskos ir pipirų pagal skonį.

Supjaustykite vištieną gabalais, apkepkite nedideliame sviesto kiekyje. Plonai supjaustykite svogūnus, o pievagrybius - didesniais gabalais, apkepkite svieste, suberkite prieskonius. Troškinkite penkias-aštuonias minutes. Troškintas daržoves sukrėskite į troškintuvą su vištiena, supilkite grietinę ir viską troškinkite dar 40 min. Kai vištiena suminkštės, patiekite.

Skanaus!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lakričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis