Mano gimdymo istorija: 17 pastojau, o mama susirgo vėžiu

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu portalas@tavovaikas.lt.

„Pastojau labai jauna, tebuvo 17 metų, susilaukiau vaikelio jau suėjus 18 metų. Tuo metu, kai laukiausi sūnelio, plaučių vėžiu susirgo mano mama. Mamytės jau nebeturime... Mano šeima gausi, turiu keturias vyresnes seses. Mamai susirgus, ją paguldė į klinikas, kiekvieną dieną lankydavau, o kartais ir kelis kartus per dieną. Nuo mano namų iki klinikų yra apie 20 km kelio.


Nėštumui einant į pabaigą, kartą paskambino mama ir paprašė, kad atvykčiau pas ją į namus padėti sutvarkyti namus. Tada jai jau sveikata to neleido padaryti. Aš, žinoma, sutikau. Buvo pirmadienis. Sėdau į autobusą ir važiavau pas tėvelius į kaimą 100 km. Kelionė praėjo puikiai, pasiekiau tėvelių namus be jokių ženklų, kad tuoj galėčiau gimdyti.

Patvarkiau namus, pakalbėjau su tėveliais ir į lovą. Prabundu apie 1 valandą nakties, nes pradėjo skaudėti pilvą. Kažkaip net neįsivaizdavau, kad jau nori vaikelis išvysti pasaulį, jauna buvau.


Mamos nenorėjau žadinti, nes jos sveikata buvo prasta. Taip ir prakentėjau skausmus iki 5 ryto, tada pabudo mama, pasakiau, kad skauda pilvą. Greitai puolėm skambinti anytai ir vyrui, kad atvažiuotų manęs paimti ir nuvežtų į Kauną, bet visi pasitarę nusprendėme, kad bus geriau nieko nelaukti ir kviesti greitąją pagalbą. Atvyko greitoji pagalba apie 6 valandą ryto, ligoninėje buvau apie 6.30. Po patikrinimo patekau tiesiai į gimdyklą, laikrodis rodė 7.10. Iš pradžių likau gimdykloje viena, tada po 15 minučių atėjo gydytojai ir prasidėjo gimdymas. Sūnelis gimė 8.25 val. Taigi, man tikrai pasisekė, kad gimdymas neužtruko. Sūnus auga sveikas ir gražus.“


Algirdė


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis