5 gimdymai, kurie 2014 metais labiausiai sujaudino ir pravirkdė

Metams baigiantis, prisimename penkias jūsų šiais metais atsiųstas ir publikuotas gimdymo istorijas, kurios sulaukė daugiausiai jūsų dėmesio bei komentarų.

1. Gimdymas namuose, į kurį vėlavo atvykti akušerė

Dviejų vaikučių mama Eglė gyveno Londone, kuomet gimdė savo pirmąjį sūnelį. Gimdymas namuose ten įteisintas, tad moteris pasirinko šį variantą. Kadangi tai buvo pirmasis gimdymas, moteris prisipažįsta nežinojusi, ko laukti ir tikėtis. Prasidėjus gimdymui, vyras išvažiavo "trumpam" į parduotuvę. Tuo tarpu antroji akušerė (gimdymą namuose turi priimti dvi) vėlavo atvykti...

Eglė antrą vaikelį gimdė Lietuvoje, gimdymo namuose. Trečiąjį, sako, gimdytų tik namuose. Įspūdingas Eglės pasakojimas:

Gimdymas namuose: vyras išėjo į parduotuvę, o akušerė vėlavo atvykti

2. Nevaisingumą įveikti padėjo Lietuvoje neįteisintas būdas

Parašyti šią gimdymo istoriją anonime norėjusiai likti mamai buvo nelengva. Sukūrusi šeimą pora ėmė planuoti vaikus, tačiau jie vis neatėjo. Po dvejų metų bandymų ir daugybės tyrimų, vyrui buvo atliktas spermos tyrimas, kuris buvo tarsi nuosprendis: susilaukti vaikų su šiuo vyru bus neįmanoma niekada.
Tačiau moteris nenuleido rankų ir išbandė visus kelius, kad taptų mama. Jai teko pasinaudoti vienu iš jų, kuris Lietuvoje kol kas dar neįteisintas.

Nevaisingumą padėjo įveikti Lietuvoje neįteisintas būdas

3. Gimdymas vyro akimis: atviras laiškas

Gimdymo istoriją atsiuntęs tėtis Andrius sulaukė didžiulio susidomėjimo. Vyras aprašo savo vaikučio gimimą, kuris vyko prieš šešerius metus ir kuriame jis dalyvavo. Jautrus, iš vyriškos perspektyvos parašytas pasakojimas negali palikti abejingų. Įsitikinkite patys, perskaitę šią istoriją.

Gimdyme dalyvavęs Andrius – atvirai apie savo patirtį gimdymo namuose

4. Iki pat mirties vyras abejojo, ar vaikas jo

Mums parašė Danutė, kuris gimdė 1978 metais. Moters pasakojimas, toks nuoširdus ir intriguojantis, jog atrodo, kad skaitai gero rašytojo romaną, o ne moters gimdymo istoriją, kurią ji prisimena parėjus daugeliui metų. Tai kas gi iš tiesų Danutės vaiko tėtis? Paskaitykite ir sužinosite.

Danutės gimdymo istorija: vyras iki pat mirties abejojo, ar vaikas yra jo

5. Iš Vilniaus gimdyti važiavo į Kauną

Šią gimdymo istoriją parašė du – vyras ir žmona. Abu vilniečiai, kurie gimdyti iš sostinės specialiai važiavo į Kauną. Norėdami kuo natūralesnės gimdymui aplinkos, kuo mažiau gimdymo intervencijų, vilniečiai pasirinko gimdymo namus Kaune. Kaip sekėsi šiai porai, ar pavyko įgyvendinti svajones, sužinosite perskaitę jų istoriją.

Vilniečiai iš Vilniaus gimdyti važiavo į Kauną

Norite papasakoti savąją gimdymo istoriją? Rašykite el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis