Živilė: dalyvavau sesers gimdyme ir pasibaisėjau

Paprastai gimdymo istorijas mums rašo moterys, rečiau savo mylimų moterų patyrimus iš savo perspektyvos aprašo vyrai. Šįkart gavome Živilės laišką, kuriame ji aprašo savo sesers gimdymą, kuriame pati dalyvavo.

Šią istoriją rašau tam, kad garsiai pasakyčiau – kodėl mes turim daktarams duoti pinigus už gimdymus, jei jie gauna atlyginimus? Mano sesė gimdė Kaune, čia norėjo 500 litų, bet daktarai nesupranta, kad tokią sumą ne kiekvienas turi. Baisu yra tai, kad nedavus pinigų, su tavimi elgiasi kaip su nusikaltėle.

Noriu papasakoti sesės gimdymo istoriją. Kai sesei užėjo sąrėmiai, vyras negalėjo dalyvauti gimdyme, tad dalyvavau aš. Likau „pakraupusi", kaip su gimdyve elgiasi medikai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Astrologė atskleidžia, kokie vardai neša sėkmę
Sielvartaujanti mama nesusitaiko su sūnaus mirtimi

Mano sesė serga epilepsija. Ji 2 valandas kankinosi skausmuose, nors jai pirmenybė gauti nuskausminamuosius. Ligoninėje mes buvom septintą valandą, akušerė vis užeidavo pažiūrėti ir sakydavo, kokia kantri sesuo. Vandenys dar nebuvo nubėgę. Kai atėjo dešimta valanda, prašiau, kad suleistų vaistų nuo skausmo, bet manęs neklausė.

Tada nuleidinėjant vaisiaus vandenis, iš skausmo sesę ištiko didelis priepuolis. Nors daktarę buvau perspėjusi, kad bus priepuolis, jei nesuleis nuskausminamųjų. Tąkart ji pasityčiodama atsakė, kad per gimdymą nebūna priepuolių.

Kai priepuolis įvyko, gydytoja buvo labai išsigandusi ir sutrikusi, iš pradžių ji net nežinojo, kam skambinti ir ką daryti. Galų gale atėjo neurologė, prileido tiek vaistų, kad mano sesė pradėjo kliedėti. Anesteziologė atvežė dujų aparatą. Kai paklausiau, ar duos sesei kvėpuoti dujų, liepė man pačiai ir duoti. Daviau.

Kai prasidėjo vaikelio stūmimas, apsvaiginta psichotropinėmis medžiagomis, sesė nepajėgė stumti. Ji tik 2 kartus stumtelėjo, nes neturėjo jėgų – per daug buvo suleista raminamųjų. Laimė, gimė sveikas berniukas, vardu Kajus, svėrė 3 kilogramus ir buvo 49 centimetrų ūgio.

Baigiantis sesės gimdymui, daktarai pasakė: „Esame labai pavargę". Tai jei taip pavargsta, nėra ko dirbti tokį darbą, tegul gatvių eina šluoti.

Po šito dalyvavimo gimdyme, aš pati nebenoriu niekada gimdyti.

Norite papasakoti savąją istoriją? El.paštas tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis