Kaip pasiekti, kad lytiniai santykiai po gimdymo būtų malonumas, o ne pareiga

Sausa makštis, skausmas lytinių santykių metu ir po jų jaučiamas daugelio moterų.

Nuovargis ir miego trūkumas užgožia norą mylėtis. O pasiryžus mylėtis niekaip nesudrėksta makštis. Vyras jau susijaudinęs ir pasiruošęs – nesinori jo nuvilti. Ieškai lubrikanto, skubi. Galiausiai lieka vienintelis noras – sudrėkinti makštį, kad „įėjimas“ nebūtų toks skausmingas, o orgazmas atidedamas kitam kartui. Ar nebūtų maloniau, jei makštis sudrėktų pati, o jūs atsipalaiduotumėte?


Skausmingi lytiniai santykiai


Daugelis neseniai gimdžiusių ar žindančių moterų patiria makšties sausumą, deginimą, tempimą ar skausmą lytinių santykių metu ir po jų.


Akušerė ginekologė Daiva Keršulytė pataria, kaip išvengti šių pojūčių.


Dėl visko kalti hormonai


Makštis tampa sausa, kai išsiskiria mažiau makšties gleivių. Paprastai taip atsitinka dėl sumažėjusio hormonų estrogenų kiekio. Nėštumo ir žindymo metu estrogenų mažėja, dingsta mėnesinės.


Makšties sausumas vystosi pamažu – neretai dėl to moterys pradeda skųstis tik po gimdymo. Taip pat simptomų gali atsirasti, jei per gimdymą būna traumuota makšties gleivinė ar kirpta tarpvietė.


Makšties sausumas gali būti jaučiamas tol, kol nebus mėnesinių, kartais – ir viso žindymo laikotarpiu. Jei buvo kirpta tarpvietė, simptomai išnyks po 3-4 mėnesių. O kaip su sumažėjusiu lytiniu poreikiu?


Susilaikymas – laikinas sprendimas


Dažnai svyruojantys hormonai įtakoja moters libido: kartais noras mylėtis būna labai stiprus, o kitais momentais iš viso nejaučiamas. Tokiais atvejais reiktų pasikalbėti su partneriu, trumpalaikį potraukio sumažėjimą geranoriškas partneris supras, versti savęs nereiktų.


Tačiau labai dažnai nuovargis, o ne hormonai įtakoja potraukio sumažėjimą. Neretai geras poilsis bei ilgesnė įžanga tampa geriausia priemone padedančia seksualiai susijaudinti ir sužadinti potraukį. Susijaudinus makšties gleivinė drėksta, tačiau dažnai nepakankamai, todėl vis tiek jaučiamas skausmas dėl atsiradusios trinties lytinio akto metu. Drėkinančios makšties ovulės-paprasta ir efektyvi priemonė šiai problemai spręsti.


Dažnai nuovargis, o ne hormonai įtakoja seksualinio potraukio sumažėjimą. Shutterstock nuotr.
Dažnai nuovargis, o ne hormonai įtakoja seksualinio potraukio sumažėjimą. Shutterstock nuotr.


Hialurono rūgštis makšties drėkinimui


Gydytoja pacientėms rekomenduoja Feminella® Hyalosoft makšties ovules, nes jose yra hialurono rūgšties ir vaistažolių. Hialurono rūgštis geba pritraukti ir sulaikyti vandenį, dėl to ji ilgam sudrėkina gleivinę. Vaistažolės skatina regeneraciją ir apsaugo nuo infekcijų. Jei gimdant buvo kirpta tarpvietė, ovulės suminkštins ir sudrėkins randą, skatins ląstelių atsinaujinimą ir slopins uždegimą, todėl sumažės tempimo pojūtis ir perštėjimas.


Makšties ovulės ar lubrikantai?


Lubrikantai padeda tik tuo momentu, be to, gali sukelti alerginę reakciją. Gleivių išskyrimą atkuriančios ir ilgam makštį sudrėkinančios ovulės leis jums vėl pasijusti moterimi ir mėgautis užplūdusia aistra. O barjerinės kontraceptinės priemonės (žvakutės, kremai) apskritai nedrėkina.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis