Be pagražinimų: 10 faktų apie svorio metimą

Gimus kūdikiui, svarbiausi tampa jo poreikiai, ypač jei tai pirmasis vaikelis ir viskas, kas susiję su jo priežiūra, yra nauja ir nepatirta. Pamažu, kai naujo gyvenimo ritmas nusistovi, moterys prisimena ir save. Tada joms ir kyla daug klausimų apie savo kūną: ar jis bus toks, kaip buvęs? Kada bus? Kodėl nedingsta nereikalingi kilogramai?

Apie lieknėjimą po gimdymo egzistuoja daug mitų ir prietarų. Kai kuriuos net sunku įvardinti, teisingi jie ar ne, nes kiekvienos moters organizmas yra individualus ir gali skirtingai reaguoti į pokyčius po gimdymo.


Surinkome į vieną vietą 10 faktų apie lieknėjimą po gimdymo.


Faktas, kad kūdikius ne gandras atneša. Nėštumas ir gimdymas iš organizmo daug pareikalauja. Jungiamieji audiniai ir raumenys intensyviai dirba, o nėštumo metu turi atlaikyti ekstremalias apkrovas. Taigi visiškai logiška, kad visa tai keičia kūną. Kiekviena moteris turi didžiuotis tokia savo patirtimi.


Faktas, kad po nėštumo numesite svorį. Negana to, dalis jo nukris savaime. Kūdikis sveria vidutiniškai 3,4 kilogramo, dar apie 500 gramų sveria placenta ir 1,5 kilogramo - vaisiaus vandenys. Dar apie 300 gramų kraujas, kurio netenkama gimdymo metu. Taigi, tai sudaro apie šešis kilogramus, kurių neteksite vos pagimdžiusi.


Shutterstock nuotr.

Faktas, kad visos riebalų atsargos, kurios susikaupia organizme nėštumo mėnesiais, turi savo funkciją. Pirmiausia, jų atsargomis organizmas stengiasi pasirūpinti prieš žindymą.


Faktas, kad žindymas kainuoja daug jėgų ir energijos. Dalis kalorijų, kurių reikalauja žindymas, bus paimta iš riebalų atsargų, kurias jūsų organizmas nėštumo metu kaupė būtent šiuo tikslu. Štai kodėl kūdikį maitinant krūtine svoris krinta kone automatiškai. Akivaizdžiausiai tai matosi nuo gimdymo praėjus trims mėnesiams.


Faktas, kad kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai. Kai kurios moterys, net ir sveikai besimaitindamos, žindymo laikotarpiu numeta labai nedaug svorio. Čia labai svarbus vaidmuo tenka medžiagų apykaitai ir hormonų pusiausvyrai. Kai kurioms moterims nėštumo metu labai sulėtėja medžiagų apykaita.

Shutterstock nuotr.

Faktas, kad žindymo laikotarpiu dietų laikytis negalima. Kad būtumėte tikra, kad jūsų kūdikis su motinos pienu gauna optimalų medžiagų kiekį, pirmuosius keturis mėnesius per dieną privalote suvartoti papildomai nuo 400 iki 500 kalorijų. Jeigu šį laikotarpį sąmoningai sutrumpinsite, organizmas bus priverstas eikvoti riebalų atsargas, tačiau čia taip pat susikaupę toksinai iš aplinkos, tad jie pateks tiesiogiai į motinos pieną.


Faktas, kad dėl to po nėštumo labai svarbu nuolat sveikai maitintis. Privalote papildyti rezervus, iš kurių paskutiniaisiais mėnesiais gyvenote jūs ir jūsų kūdikis. Pasirūpinkite, kad jūsų racione nestigtų maistinių skaidulų, magnio, cinko, vitamino B6 ir folio rūgšties. Svarstyklių skalėje pasirodantis skaičius dabar apie jūsų organizmo sveikatą nieko nepasako.


Faktas, kad per didelis fizinis krūvis (sportas) po gimdymo gali pakenkti. Ypač ištampyti yra pilvo raumenys ir dubens dugnas, todėl šios vietos dabar yra ypač jautrios. Todėl pirmiausia privalote pailsėti. Bendra rekomendacija skamba taip: po gimdymo (nesvarbu, gimdėte natūraliai ar jums buvo atliktas Cezario pjūvis) praėjus šešioms-aštuonioms savaitėms pradėti daryti specialiai pogimdyminiam laikotarpiui skirtus pratimus.

Shutterstock nuotr.

Faktas, kad visiškam atsistatymui organizmui prireiks tiek pat laiko, kiek truko nėštumas. Taigi, apsiginkluokite kantrybe ir nesitikėkite per daug, nes...


...Faktas, kad būti mama yra pats sunkiausias darbas iš visų įmanomų. Kūdikio nešiojimas, vežimėlio tąsymas ir ilgalaikis miego trūkumas reikalauja itin daug jėgų. Negana to, dirbant šį darbą niekas neduoda jokių pertraukų.


Niekas neneigia, kad per nėštumą priaugtų kilogramų atsikratymas nėra svarbi tema. Visiškai natūralu, kad kiekviena mama po gimdymo gali jaustis savo kūne nejaukiai. Vis dėlto, šiuo laikotarpiu svarbiausia yra nepasiduoti spaudimui. Lieknas kūnas iškart po gimdymo - nėra jūsų tikslas. Jūsų tikslas - sveikas pagaliau mama tapusios moters kūnas, o jis drabužių dydžiais nematuojamas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis