5 patarimai jaunoms mamoms, kurios ką tik grįžo į darbus

Dirbantys tėvai skiriasi nuo bevaikių kolegų. Jie neužtrunka darbe, turi „papildomų" vėjaraupių atostogų ir pasiilgsta vaikų. Kad tokie skirtumai nepagadintų atmosferos darbe, tereikia laikytis penkių paprastų žaidimo taisyklių.

Įspūdžiai iš atostogų su mažu vaiku Turkijoje
Mama: vieną vaiką myliu labiau – ką patars psichologė

Skambinti vaikams galima – tik nekalbėkite ištisas valandas

Lukas pargriuvo, Paulina nori eiti pas draugę, o Jokūbas gavo prastą pažymį iš matematikos - vaikams svarbu, kad ir darbo metu tėvai būtų pasiekiami. Tylus kasdieninis „aš tave myliu" pokalbis telefonu niekam netrukdys. Tačiau ilgas diskusijas apie uždraustus kompiuterinius žaidimus ar televizijos laidas palikite vakaro valandoms, kai galėsite kalbėtis akis į akį.

Buities rūpesčiai? – Verčiau pasakokite apie išspręstas problemas

Naujoji auklėtoja visiška žioplė, Jūsų vyras jau kelias savaites namie nepajudina nė piršto, o su močiute niekaip negali susitarti – ji ir dieną kiša mažajam čiulptuką... Aišku, kad visa tai smarkiai erzina, tačiau yra labai jau asmeniška. Blogos žinios skleidžia blogą nuotaiką, taip pat ir darbe. Be to, klausantis jų netgi galima pamanyti, kad visai nesusitvarkote su savo namiškiais. Verčiau pasakokite apie įveiktus sunkumus. Kasdieniame šeimos chaose mamos ugdosi vertingas vadybininko savybes: planuoti, deleguoti, organizuoti, nenusileisti ir pasiekti savo, spręsti konfliktus - tegu kolegos ir viršininkai apie tai sužino.

Mažasis serga – pademonstruokite savo lankstumą

Visiškai teisėtai susirgus vaikui tėvai gali pasiimti laisvų dienų. Tačiau jei auga nepadarytų darbų kalnai, o kolegos dejuoja dėl juos užgriuvusios jūsų darbo naštos, parodykite savo lankstumą - gal dalį darbo galima atlikti ir namie arba, jei darbovietė netoli nuo namų, ateiti padirbėti vakare. Puoselėkite ratą žmonių, kuriais jūsų vaikai pasitiki (močiutės, kaimynai, bičiuliai) ir kurie reikalui prispyrus galės pasirūpinti vaikais.

Man reikia trumpam išbėgti": likite pasiekiama

Vyresnioji pamiršo maudymosi reikmenis, o šiandien baseino diena, nėra kam parvesti mažąjį iš darželio... Trumpai išbėgti iš darbo, kai namuose „viskas griūva", nėra labai gerai, bet ne visada šito pavyksta išvengti. Verčiau dar prieš sugrįždama į darbą po motinystės atostogų išsiaiškinkite, ar prireikus bus įmanoma valandėlei „pabėgti". Prižadėkite tokiais atvejais visad būti pasiekiama mobiliuoju telefonu. Palikite namų raktą pas kaimynus ar draugus, kurie apsiims pagloboti vaikus. Kad vaikais visad galėtų Jus pasiekti, verta turėti „šeimos" mobilųjį, kurio numerį žino tik vaikus prižiūrintis žmogus ir vaikai. Įjungus vibravimo režimą skubiais atvejais būsite pasiekiama netgi per posėdžius, o trumpam atsiprašiusi ir išėjusi iš kabineto neužsitrauksite nemalonės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis