10 patarimų, kaip nuraminti naujagimį

Susilaukus naujagimio, tėvams tenka mokytis daug naujų dalykų: jį maudyti, žindyti, migdyti ir nuraminti, kai jis verkia ar nerimauja. Jūsų dėmesiui – 10 patarimų, kurie padės nesutrikti, kai į namus parsivešite ką tik gimusį vaikelį.

1. Naujagimio išlepinti neįmanoma. Netikėkite močiučių rypavimais, esą jei daug nešiosite vaiką, apsisunkinsite sau gyvenimą, nes jis pripras prie rankų. Vaikui natūraliausia būti jūsų glėbyje.


2. Ramindami kūdikį, švelniai jį lieskite ir sūpuokite. Paguldę į lopšį, galite kartoti tuos pačius judesius.


3. Naujagimiai gali būdrauti nuo apytikriai 45 minučių iki valandos. Kartais lengviau fiksuoti laiką, nei stebėti nuovargio ženklus, nes tėvai dėl miego trūkumo gali nepastebėti, kad kūdikis pavargęs.


4. Naujagimiai neturi gebėjimo nusiraminti patys, todėl tėvų pagalba jiems būtina.


5. Dieną naujagimiai valgo kas dvi - keturias valandas. Tai, kaip dažnai jie valgo, priklauso nuo jų miego ciklo.


6. Visi vaikai verkia. Tai jų komunikacijos būdas, tad raskite laiko sustoti, įsiklausyti į verksmą ir pagal jo pobūdį į jį sureaguoti.


7. Kai tik naujagimio svoris tampa toks, koks buvo kai tik gimė, ir jei pediatras nenurodė kitaip, nėra jokio reikalo žadinti jo naktį, kad pavalgytų. Kūdikis pats jus pažadins, kai išalks.


8. Kai kurios mamos išbando būdą nerimaujantį ir besiblaškantį kūdikį suvystyti prieš guldant miegoti. Suvystytas kūdikis nusiramina, nes pasijunta kaip gimdoje, be to, tai kažkiek suvaldo jo išgąsčio refleksą. Atminkite, kad nuo juosmens vystyklu kūdikį reikia apgaubti švelniai, nesuveržti, kad jis galėtų laisvai judinti klubus ir kojas.


9. Svarbi taisyklė, kurios rekomenduojama laikytis nuo gimimo: šviesoje žaidžiame, tamsoje miegame. Šviesai jautrūs kūdikiai negalės gerai išsimiegoti dienos ar dirbtinės šviesos apšviestame kambaryje.


10. Jei kūdikis nubudo anksčiau nei įprastai, pamėginkite jį dar pamigdyti. Jei nepavyksta, mėginkite per kitą miego-būdravimo ciklą.


Patarimas: Iš visų garsų kūdikį labiausiai nuramina, kai jūs tyliai sakote „ššššš", nes tai primena garsus, kuriuos jis girdėjo devynis mėnesius būdamas įsčiose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis