5 įpročiai, kurie palengvina buvimą mama ir tėčiu

Auginti vaikus yra vienas sunkiausių žmogaus uždavinių. Santykių kokybė ir auklėjimo efektyvumas stipriai priklauso nuo tėvų gyvenimo būdo, jų įpročių. Jūsų dėmesiui – penki įpročiai, kurie palengvina tėvystę ir motinystę bei suteikia daugiau gyvenimo džiaugsmo.

Gydytoja griauna mitus apie cezario pjūvį
Atlikę cezario pjūvį ir pamatę virkštelę, nustėro

2. Dienos ritualai

Besivadovaujant dienos ritmu lyg natūraliai sukuriami ritualai. Tai paįvairina ir gražiai nuspalvina kasdienybę. Pavyzdžiui, laikas knygai, istorijai, muzikai, susitikimams ir pan.

3. Bendri šeimos susitikimai

Skamba gan keistai, bet užimtuose mūsų gyvenimuose būname šalia vienas kito, bet ne su vienas kitu. Bendri šeimos susitikimai – viena iš puikių šeimos tradicijų. Pavyzdžiui, savaitgaliais pietauti prie bendro šeimos stalo, kuomet aptarsite šeimos planus, pasidalinsite išgyvenimais ir pan.

Bendrumas šeimoje – tai komandinis darbas, kuriame džiaugiamės ir sprendžiame problemas. Puikus įgūdis vaiko ateičiai!

4. Aiškumas ir pastovumas

Dauguma auklėjimo problemų kyla todėl, kad tėvai nenubrėžia aiškių ribų ir, kai jos peržengiamos, tinkamai nesureaguoja. Kaip jūs tai darysite – tik jūsų pasirinkimas.

Kūrybiškai sukurkite raudono šviesoforo signalą. Pažeidus taisyklę, t.y. važiuojant degant raudonai šviesai, duodami baudos taškai ar net atimamos teisės. Kokie tie taškai ir teisės? Visa tai, kas vaikui labai brangu.

Būkite ramūs ir mylintys, bet valdantys situaciją namuose. Pamatysite, pajausite palengvėjimą, nes vaikams bus aišku, kada „užsidega“ raudona šviesa ir, kas bus, jei jos nepaisys.

5. Partnerystė su kitais tėvais

Jei turėsite su kuo pasidalinti savo sunkumais, išsilaisvinsite iš jus slegiančios naštos. O jei sutiksite dar ir drąsinančius, įkvepiančius žmones, tikriausiai, galėsite ir „kalnus nuversti". Netgi geras poilsis negali padėti tiek, kiek tinkama bičiulystė ar partnerystė su kitais tėvais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis