Magnetinio rezonanso tyrimas bus prieinamas daugiau Lietuvos nėščiųjų

Nuo šiol daugiau saugumo nėščiosioms visame pasaulyje suteikiantis magnetinio rezonanso tyrimas (MRT) taps labiau prieinamas būsimoms mamoms Lietuvoje - gavusi gydytojo siuntimą kūdikio besilaukianti moteris turės galimybę pasitikrinti nemokamai.

Kaip iš tiesų jaučiasi vaikas, kurį tėvai „išveža vasarai į kaimą"?
Vaikas eis į darželį: kokių klaidų nepadaryti

Ji pažymi, kad magnetinio rezonanso tyrimas yra ypač naudingas, kai kyla bent menkiausios abejonės dėl galimų vaisiaus būklės sutrikimų, svarstoma operacijos galimybė ar numatomas itin komplikuotas gimdymas.

„Dėl specialios technologijos MRT tyrimas suteikia šimtaprocentinį užtikrintumą ir išsprendžia ultragarso tyrimo metu kylančias abejones, taip apsaugodamas nėščiąsias nuo dvejonių ir streso, ko nėštumo metu reikia ypač vengti. Nuo šiol būsimos mamos, žinodamos, kad turi galimybę papildomai nemokamai pasitikrinti, galės ramiau atsikvėpti ir planuoti tolimesnę nėštumo eigą", - teigia S. Četkauskaitė.

MRT vaisiaus tyrimas yra papildoma diagnostikos priemonė, kurią rekomenduojama taikyti prieš tai būtinai atlikus ultragarso tyrimą ir jo metu radus pakitimų, sklaidos defektų. Magnetinio rezonanso tyrimas atliekamas 19-22 nėštumo savaitę, kai vaisius jau pakankamai didelis, kad būtų galima pastebėti sveikatos sutrikimus. Pašnekovė pažymi, kad kol kas pasaulyje neužfiksuotas nė vienas atvejis, kuomet antrame arba trečiame nėštumo trimestruose atliktas tyrimas būtų pakenkęs motinai arba vaisiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis