Kaip nėščiajai karštą dieną išlikti gaiviai

Kad ir kokia graži būtų vasara - ilgai trunkanti kaitra labai vargina. Ypač tai pastebi nėščiosios. Todėl siūlome keletą patarimų, kaip stojus Sacharos karčiams neįkaisti ir - svarbiausia - nesusirgti.

Daug gerkite! 60 procentų mūsų organizmo sudaro vanduo. Esant karščiams organizmas praranda daug skysčių, o tai reiškia, kad itin karštą dieną reikia išgerti tris - keturis litrus vandens. Geriausiai troškulį malšina mineralinis vanduo, žolelių ir vaisių arbatos arba praskiestos vaisių ir daržovių sultys.

Nebūkite karštyje per ilgai. Vidurdienį būtinai susiraskite vėsią, pavėsingą vietą.

Stebuklingas poveikis: per vidinę riešų pusę ir pėdas tekantis šaltas vanduo. Šaltis sutraukia kraujagysles, bent jau kuriam laikui, suaktyvėjusi kraujotaka neleidžia suglebti.

Kai kraujotaka pernelyg sulėtėja, puikiai veikia ir kvapnaus ledo gabaliukas tiesiai iš šaldiklio. Patrinkite juo riešus ties pulso vieta, kelio linkius, sprandą, smilkinius ir krūtinkaulį.

Rinkitės lengvą maistą - pavyzdžiui, salotas. Sunkiai virškinamas, riebus, gausus maistas apsunkina kraujotaką, dėl to jausitės nejudri ir apsnūdusi.

Prakaituodamas kūnas praranda daug mineralų ir mikroelementų. Šiuo nuostolius kompensuos mineralizuoti gėrimai.

Dėvėkite šviesius ir lengvus drabužius iš natūralaus pluošto - šitaip kūne nebus sulaikoma šiluma.

Daugiau ramybės nei judėjimo. Venkite didelių fizinių krūvių saulėje. Važiuoti ar eiti pėsčiomis kur kas maloniau rytais ar vakarais.

Atverkite langus, įleiskite oro! Kad bute būtų vėsu, vėdinti geriausiai naktį, o dieną langai tebūnie uždaryti. Šitaip neįsileisite karščio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis