Kaip vaistažolės gali padėti, kad pora mėgautųsi seksu

Vaistažolėmis įprastai gydomas peršalimas, kosulys, jos rekomenduojamos sprendžiant įvairias problemas - nuo imuniteto iki erekcijos. Tačiau mažai žinoma apie jų poveikį gydant makšties sausumą, kuris yra viena dažniausių skausmingo sekso priežasčių.

Sausa makšties gleivinė neišsiskiria pakankamai gleivių, veikiančių kaip lubrikantas ir apsaugančių nuo trinties sueities metu. Sausa trintis kelia skausmą, nes dirgina makšties gleivinės audinius, dėl to atsiranda nedidelių įtrūkimų. Pastariesiems reikia laiko sugyti. Makštį gali skaudėti ne tik lytinio akto metu, bet ir po jo. Gali išsivystyti uždegimas.

Vaistinės ramunėlės - ne tik skrandžiui

Ramunėlės makšties sausumui gydyti naudingos, nes slopina trinties sukeltą uždegimą, o antimikrobinis poveikis apsaugo nuo infekcijos.

Jos yra įprastos Europoje ir Azijoje. Dažniausiai medicinoje naudojami vokiškosios ramunėlės (Chamomilla recutita) švieži ir džiovinti žiedeliai. Ramunėlių žiedeliuose yra apie 1-2 % eterinių aliejų. Po daugelio tyrinėjimų įrodytos šių eterinių aliejų uždegimo slopinamasis poveikis ir švelnios antimikrobinės savybės.

Azijinės raistenės

Sauso sekso metu makšties gleivinėje atsiranda nedidelių įtrūkimų, pažeidžiamas gleivinės audinys. Dėl šios priežasties žaizdelių gijimą skatinantis ir audinius atkuriantis azijinių raistenių poveikis yra neginčijamas.

Šis augalas mažai žinomas Lietuvoje, tačiau plačiai paplitęs pelkėtose tropinėse teritorijose. Jų daug auga Indijoje, Pakistane, Šri Lankoje, Madagaskare ir Pietų Afrikoje. Medicinoje naudojami lapai ir šaknys. Tyrimai su žmonėmis parodė, kad azijinių raistenių ekstraktas gerina žaizdų gijimą bei skatina kolageno sintezę. Kolagenas reikalingas audinių regeneracijai.

Miškinės dedešvos

Gydant makšties sausumą svarbus gleivių gamybą skatinantis ir gleivinės sudirgimą raminantis dedešvų poveikis.

Dedešvos kilusios iš pietų Europos ir Azijos, jos paplito po visą pasaulį kaip paprasta žolė. Džiovinti ar švieži lapai valgomi ir naudojami kaip medicininė priemonė. Dedešvos lapuose yra didelis kiekis augalinių klijų iš komplekso angliavandenių, kurie jie veikia raminamai. Dedešvos taip pat pasižymi antioksidaciniu, uždegimą slopinančiu ir gleivinę saugančiu poveikiu.

Arbatmedžių aliejus

Priešgrybelinis ir antibakterinis arbatmedžių aliejaus poveikis naudingas siekiant išvengti dažnai pasitaikančių makšties infekcijų.

Aliejus spaudžiamas iš Australijos arbatmedžių (Melaleuca alternifolia). Pagal Australijoje nustatytus aukštus standartus medicinai tinkamame arbatmedžių aliejuje turi būti tam tikras kiekis eterinių aliejų. Arbatmedžių aliejus veikia grybelius ir bakterijas - net ir atsparias kai kuriems antibiotikams.

Sausa makštis dažnai būna hormonų pusiausvyros sutrikimo pasekmė. Šis sutrikimas gali turėti įtakos makšties mikroflorai, gali suaktyvėti ir blogosios bakterijos ar grybeliai.

Vitaminas E

Antioksidacinių savybių turintis vitaminas E saugo makšties gleivinės audinius, palaiko jų elastingumą ir drėkinimą.

Natūralaus vitamino E randama daugelyje maisto produktų, daugiausia aliejuose, grūdinėse kultūrose, ypač daug jo motinos piene. Farmacijoje ir kosmetikoje dažniau naudojamas sintetinis. Vitaminas E yra jaunystės šaltinis, kiekvienai kūno ląstelei suteikiantis deguonies ir gyvybės. Jis - stiprus antioksidantas, saugantis nuo žalingo aplinkos poveikio. Puikiai drėkina, minkština odą, suteikia audiniams elastingumo bei saugo nuo senėjimo. Vitaminas E sustiprina imuninį atsaką.

Visi atsakymai - gamtoje

Gamtos klodai neišsemiami, tačiau mūsų žinios ribotos. Kai žinai, kas gali padėti, reikia tik tinkamai panaudoti. Natūraliai gamtoje randamos medžiagos gali duoti puikių rezultatų ir gydant makšties sausumą.

Kuriant „Feminella® Hyalosoft" didelis dėmesys buvo skiriamas natūralioms moksliškai pagrįsto poveikio medžiagoms, gydančioms makšties sausumą. „Feminella® Hyalosoft" makšties ovulių sudėtyje yra azijinių raistenių, miškinių dedešvų, vaistinių ramunėlių, arbatmedžių aliejaus, vitamino E ir ypač grynos ir švarios hialurono rūgšties. Visų šių medžiagų derinys ilgam atkuria normalų makšties gleivių išskyrimą ir gamybą, mažina sudirgimą bei skatina regeneraciją. Užmirškite makšties sausumą ir deginimą bei vėl mėgaukitės lytiniais santykiais.

Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti

Ovulių galima įsigyti vaistinėse.

Daugiau informacijos www.feminella.lt

Užsakymo nr.: PT_69058356

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis