Mamos atvirauja, kokio maisto nėštumo metu negalėjo pakęsti

Nėštumo metu daugeliui moterų pasikeičia skonio ir uoslės receptoriai: tai, ką iki šiol moteris mėgo valgyti, dabar kelia tik šleikštulį, o ima norėtis to, į anksčiau ji visai nežiūrėjo.

TavoVaikas.lt feisbuko paskyroje moterys pasidalijo patirtimi, ką nėštumo metu ypač mėgo valgyti, o į ką ir žiūrėti nenorėjo.


Negalėjau valgyti mėsos nuo 4 nėštumo mėnesio iki pat pabaigos, vien jos kvapas buvo fui.

**

Iki 4 mėnesio nepakenčiau mėsos ir jos kvapo, tuo tarpu labai norėjosi obuolių - rūgščių ir ne visai prinokusių, dievinau pomidorus, o po 6-7 mėnesio norėjosi saldumynų. Gimė mergaitė.

**

Pirmus mėnesius negalėjau išvis į maistą pažiūrėti, o tuo labiau į saldumynus. Tai nukrito 10 kilogramų. Po to pradėjau norėti visokių marinuotų agurkėlių. Gimė berniukas.

**

Su pirmu vaiku nėštumo pradžioje labai valgiau agurkėlius marinuotus, o mėsos norėdavosi net naktį - gimė berniukas. Antro nėštumo metu labai mėgau bandeles - gimė mergaitė.

**

Per pirmą nėštumą galėjau valgyti viską, patiko saldumynai, ypač zefyrai, taip pat marinuoti agurkiukai. Per antrą nėštumą net iš tolo negalėjau užuosti žuvies, iškart pykindavo, buvo praėjęs noras valgyti apskritai. Valgiau per prievartą tik dėl vaiko.

**

Pirmus 4 mėnesius buvo bloga nuo visko. Paskui negalėjau net užuosti sūrio - tepamo, fermentinio. Nors iki nėštumo juos dievinau. Per dieną išgerdavau litrą apelsinų sulčių ir norėjosi dar, bet bijojau alerginės reakcijos. Susilaukiau mergaitės.

**

Iki nėštumo nebuvau saldumynų mėgėja - kai laukiausi, labai jų norėjau. Neapkenčiau alkoholio ir rūkalų kvapo - rūkantį kaimyną balkone kaipmat užuosdavau. Gimė mergaitė.

**

Besilaukdama pirmos dukrytės, visą nėštumą galėjau valgyti tik bulves visais pavidalais, taip pat gerti kefyrą, pomidorų sultis ir šviežiai spaustas vaisių sultis. Mėsa ir žuvis buvo košmaras, bet tyrimai buvo tobuli.

**

Negalėjau valgyti burokėlių sriubos ir šaltibarščių, visai nenorėjau saldumynų. Gimė berniukas.

**

Labiausiai norėjau barankų su sviestu, o nepakenčiau žuvies.

**

Per pirmą nėštumą valgiau viską ir nebuvo šleikštulių. Per antrąjį nėštumą negalėjau pakęsti kavos kvapo, iškart pykindavo. Labai norėjosi rūgščių produktų-citrinos, marinuotų agurkėlių, pomidorų.

**

Negalėjau pakęst mėsos kvapo, praktiškai iki nėštumo pabaigos jos ir nevalgiau. Vienintelis maistas, kurį galėjau valgyti, buvo virtos bulvės ir bulvių plokštainis. Nuo kokio 7-8 mėnesio labai norėjosi ledų, kartais net iki 10 porcijų per dieną suvalgydavau. Gimė duktė.

**

Nėštumo metu ėmiau nepakęsti mėsiškų patiekalų, iš jų beveik nieko negalėjau valgyti. Faršas dar ir dabar po dvejų metų man kelia šleikštulį, jis tiesiog smirda man. Gimė mergytė.

**

Iki nėštumo nemėgau žuvies, o kai laukiausi, ji buvo pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tik pagimdžiau ir vėl nemėgstu žuvies.

**

Norėjosi marinuotų dalykų - agurkų, grybų, bet ko, kad tik su actu būtų.

**

Norėjosi ledų ir tik ledų. Dar tortų, kuriuos pati kepdavau net ir 22 vakaro. Taip ir priaugau +50 kg. Gimė berniukas.

**

Per nėštumą negalėjau valgyti česnakų jokia forma, žalių svogūnų ir šokolado (ypač juodojo).

**

Pirmo nėštumo metu norėjosi šaltai rūkytos šoninės su šokoladiniais ledais.

**

Labai smirdėjo paprika, o norėjau cepelinų su varške, tik niekur kavinėse jų negamino...

**

Negalėjau gyventi be ledų, šaltibarščių ir kilogramo obuolių per dieną.

**

Kai laukiausi, valgydavau viską, tik negalėdavau užuosti šašlyko kvapą, kuriuos taip mėgau anksčiau. Net žiūrėt į juos negalėjau. Bet kai pagimdžiau, po kiek laiko jau paprašiau: „Eime kepti šašlykų".

**

Būdama nėščia žiemą svajodavau apie braškes.

**

Kai laukiausi pirmo sūnaus, negalėjau gyventi be tamsiai mėlynos Dirol, kai laukiausi antro, bėgdavau autobusams iš paskos, kad kuo ilgiau užuosčiau išmetamas dujas. Dukrytės laukiantis suvalgiau tikriausiai kelias tonas petražolių, visas turgaus bobutes džiugindavau, nes pirkau jų didžiulius glėbius ir šlamščiau kaip karvutė.

**

Aš abu nėštumus negalėjau gyventi be fantos ir kokakolos. Saldumynai man buvo ir per pusryčius, ir per pietus, ir per vakarienę.


Kviečiame užsukti į TAVO VAIKO paskyrą feisbuke – čia mes komentuojame, diskutuojame ir bendraujame.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis