Nuo nužiūrėjimo ir blogos akies saugo vienas paprastas dalykas

Kai gimsta kūdikis, kai kurios šeimos nusprendžia kurį laiką pabūti tik šeimos rate, nepriima svečių ir neina su naujagimiu į viešas vietas. Tai galima būtų pavadinti atsargumu, saugojimu nuo ligų ir išorinio triukšmo, tačiau kai kurie tėvai prisipažįsta, kad taip nori apsaugoti vaiką nuo... nužiūrėjimo.

Nužiūrėjimais ir „bloga“ akimi buvo įprasta tikėti senais laikais. Šiandien daugeliui tai tėra folkloro dalis, įdomybė, kuria neverta tikėti.

Visgi realybėje šiandien vis dar tenka sutikti tėvų, kurie išvežtą į lauką kūdikį vežimėlyje pridengia skraiste, kad „bloga akis nenužiūrėtų". Taip pat ne kartą yra tekę matyti kūdikį ar vaiką, kuriam ant rankos užrištas siūlas, dažnai – raudonos spalvos. Ką jis reiškia?

Toks ant riešo užrištas siūlas, manyta, saugo nuo nužiūrėjimo ir blogos akies. Priklausomai nuo spalvos, tikėta, kad jis turi skirtingų galių. Tai tarsi vaiko talismanas, saugantis jį nuo blogų emocijų ir negero linkinčių žmonių.

Pats siūlas nėra svarbu iš ko padarytas. Jis gali būti vilnonis, šilkinis, kaproninis ir pan. Svarbiau šiuo atveju, kokios jis spalvos.

Balta spalva

Ši spalva siejama su žiniomis. Manoma, kad tai stiprina valią, motyvaciją mokytis, žingeidumą. Todėl tėvai šios spalvos siūlą rinkdavo savo paaugusiems vaikams, kurie pradėdavo lankyti mokyklą.

Geltona ir oranžinė spalvos

Saugo nuo blogų akių, nedorų, meluoti linkusių žmonių.

Žalia spalva

Saugo nuo aferistų, finansinių nuostolių. Nešiojant šios spalvos siūlą galima materialinė sėkmė.

Raudona spalva

Atbaido bloga linkinčius žmones, saugo nuo bet kokių nesėkmių.

Mėlyna spalva

Stiprina intuiciją, kuri padeda atskirti gerus žmones nuo blogų.

Violetinė spalva

Saugo nuo nelaimingų atsitikimų, traumų, netikėtų nemalonumų.

Užrišti siūlą vaikui turi tėtis arba mama, tik tas žmogus, kuris jį labai myli.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis