Kaip namuose galima panaudoti vaikišką pudrą

Ši priemonė, kurią, ko gero, visi turime savo namų vaistinėlėje, yra universalesnė, nei paprastai manoma. Ji ne tik padeda palaikyti odą gaivią ir švelnią, bet ir gali padėti išspręsti įvairias buities problemas.

Padeda atpainioti susipynusius papuošalus

Susipainiojusius papuošalus sunku atpainioti, tačiau su vaikiška pudra tą padaryti lengviau. Ant susipynusios grandinėlės reikia užberti pudros, tada su kokiu nors smeigtuku arba krapštuku bus nesunku ją atlaisvinti ir išpainioti.

Atšviežina suplėkusius stalčius

Jei norite, kad atidarius stalčių į nosį netvokstų seno, priplėkusio baldo kvapas, įberkite į juos vaikiškos pudros, o ant viršaus užklokite popierių ar specialius įdėklus stalčiams. Ypač tai taikytina antikvariniams baldams.

Vietoj sauso šampūno

Paprastai sauso šampūno pagrindas yra krakmolas, o vaikiškos pudros poveikis yra panašus. Užsiberkite šiek tiek pudros sau ant delnų ir įmasažuokite ją į galvos odą, po to, kai pudra sugers riebalų perteklių, ją iššukuokite.

Per karščius sugeria prakaitą

Vargu ar kam malonu karštą vasaros naktį miegoti įšilusioje, lipnioje nuo prakaito patalynėje. Užberkite šiek tiek vaikiškos pudros ant paklodžių - ji sugers prakaitą ir atvėsins kūną.

Atlipina senas kortas

Senas, sulipusias kortas atgaivinsite, sudėję jas į popierinį maišelį, įbėrę kelis arbatinius šaukštelius vaikiškos pudros ir gerai pakratę. Ištraukę nušluostykite jas popierinius rankšluosčiu.

Nuo skruzdėlių

Jei namuose įsiveisė skruzdėlių, suraskite angą, pro kurią jos patenka į vidų, ir užbarstykite vaikiškos pudros. Skruzdėlėms nepatinka jos kvapas.

Padeda pašalinti riebalų dėmes

Nesinervinkite dėl salotų užpilo, išlieto ant staltiesės. Ant dėmės iškart užberkite vaikiškos pudros - ji sugers riebalus. Po to skalbkite kaip įprasta.

Sumažina trintį guminėse pirštinėse

Po to, kai išplovusios indus nusimaunate gumines pirštines, įberkite į jų vidų vaikiškos pudros. Pudra sugers drėgmę, be to, vėliau bus lengviau pirštines apsimauti, nes pudra sumažina trintį.

Sumažina grindų girgždėjimą

Užberkite vaikiškos pudros ant medinių grindų ir sušluokite ją į plyšius - lentos mažiau girgždės. Pašalinkite pudros perteklių bei mėgaukitės tyla ir ramybe.

Smėlis lengviau nubyra

Eidami į paplūdimį nepamirškite į krepšį įsimesti vaikiškos pudros buteliuko. Kai susiruošite namo, įtrinkite pudros į odą - smėlis lengviau nubyrės.

Didina blakstienų apimtį

Šią gudrybę liaupsina visos grožio tinklaraštininkės. Pasidažiusios blakstienas vienu tušo sluoksniu, vatos pagaliuku papudruokite jas vaikiška pudra, tada užtepkite antrą tušo sluoksnį. Blakstienų apimtis akivaizdžiai padidės.

Sugeria kojų prakaitą

Įberkite vaikiškos pudros į batus - ji sugers nemalonų kvapą. Ir pamirškite kojines - pudra išlaiko pėdas sausas, tad vasarą galite be vargo avėti batelius basnirčia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis