Nėra blogo oro su gera apranga: top 10 daiktų vaikams

Negalime nuspėti ateities ar kontroliuoti oro, tačiau galime būti visuomet pasiruošę, kad ir kas bebūtų.

Dabar, kai rytai ir naktys žvarbios, būtina peržiūrėti vaiko rūbų spintą ir įsitikinti, ar turime viską, ko reikia. Svarbiausia – ne kiekybė, o kokybė, sluoksniai, funkcionalūs galvos apdangalai ir kojų apavas. Pateikiame 10 reikalingiausių šaltojo sezono daiktų, kurie, jei kokybiški, džiugins ir tėvelius ir mažuosius.

Apatiniai marškinėliai

Jie tarnauja, kaip dar vienas sluoksnis, suteikiantis jaukumo, o taip pat padedantis palaikyti tinkamą kūno temperatūrą. Apatiniai marškinėliai turėtų būti natūralaus audinio – medvilnės, merino vilnos, šiek tiek ilgesni, kad juos būtų galima sukišti į kelnes ir, kad jie lengvai neišsitrauktų. Rengti vaikus sluoksniais yra gerai dėl dviejų priežasčių – taip šilčiau ir, esant reikalui, lengviau reguliuoti temperatūrą vieną sluoksnį nurengiant ar aprengiant.

Kojinės

Sušalusios kojos – tiesiausias kelias į peršalimo ligas, todėl jas ypač būtina saugoti. Tam reikės kokybiškų kojinių ir batų. Kalbant apie kojines, nelabai tinka posakis „geriau mažiau, bet geresnių". Tiesa, kokybiškos kojinės dėvėsis ilgiau, geriau kvėpuos, labiau šildys, tačiau, kad ir kokios jos geros būtų, kelių porų nepakaks. Kojinių reikėtų turėti bent po dvejas poras kiekvienai savaitės dienai. Taip pat patartina turėti keletą šiltesnių, keletą frotinių, keletą su vilna, tačiau nestorų kojinių ar pėdkelnių. Taip jas galėsite nesunkiai priderinti prie oro, vaiko aprangos ir avalynės. Šį sezoną ypač madingos storesnės kojinės iki kelių, kurias mergaitėms prie sijono, o berniukams prie šortų galima mauti ant pėdkelnių – ir stilinga, ir praktiška.

Gamintojo nuotr.

Batai

Batai šaltuoju metų laiku turi atlikti ne vieną funkciją. Svarbiausia, kad nešaltų ir nesukaistų vaiko kojos. Jei galite įsigyti vieną porą batų, ieškokite tokių, kurie būtų aukštesniu padu, neperšlampantys. Pasitelkus technologijas yra sukurta GORE-TEX® membrana – ji labai plona ir sudaryta iš 1,4 mln. porų kvadratiniame centimetre. Šios poros yra mažesnės už vandens molekulę, todėl membrana nepraleidžia vandens į bato vidų, tačiau iš vidaus kojytei leidžia kvėpuoti. Membrana atlieka drėgmės reguliavimo funkciją, o ją iš abiejų pusių aptaisius kitomis medžiagomis – vilna, oda ir pan., sukuriams komfortas kojoms bei grožis akims. Vieni mėgstamiausių universalių vaikiškų batų yra „Primigi" su GORE-TEX® membrana, saugančia kojas nuo drėgmės iš visų pusių, tačiau leidžiančia kojoms kvėpuoti. Dėl to su šiais batais kojos nesukaista net ir iš lauko atėjus į šiltesnę patalpą. „Primigi" batukus noriai renkasi ir kitiems rekomenduoja ne tik Italijos, bet ir Lietuvos tėveliai. Pasak jų, avalynė itin patvari, todėl net vaikui juos nešiojant kasdien, dažnai plaunant, jie nepraranda formos, išlieka patogūs, o vaikui išaugus, juos dar gali nešioti ir kiti vaikai.

Gamintojo nuotr.

Ilgarankoviai marškinėliai

Šie pasitarnaus ne tik kaip apatinis trikotažas: su jais mergaitės gali dėvėti sukneles be rankovių ir sarafanus. Jei nėra šalta, taip galima nešioti net ir kai kurias vasariškas sukneles, kurias šį rudenį stilistai ragina dėvėti visas moteris ir merginas.

Liemenė

Šis rūbas pastaruoju metu dažniau naudojamas kaip stiliaus detalė. Tačiau vilnonė ar megzta liemenė gali būti ne tik graži, bet ir šildanti. Vaikams ypač patogu dėvėti liemenę vietoj šilto megztinio, nes taip jie gali laisviau judėti, atsiraitoti plonesnio rūbo, kurį vilki po liemene, rankoves. Liemenę galima apvilkti po striuke ar paltu ir taip papildomai apsaugoti vaiko krūtinę, plaučius, inkstus nuo vėjo.

Striukė ar kombinezonas

Po batų, tai svarbiausias rudens-žiemos pirkinys. Kokybiška striukė ar kombinezonas tarnaus ne vienerius metus ir padės išvengti peršalimo ligų. Ką pasirinkti? Striukė turbūt patogesnė vyresniam vaikučiui, kuris daugiau juda. Ją galima derinti su sniego kelnėmis. Kombinezonas idealus įvairiame amžiuje, kadangi tai vientisas drabužis nuo galvos iki kojų. Nereikia sukti galvos, ar neišsipešė marškinėliai, ar nešąla nugara. Juos ypatingai mėgsta tėvai, kurių vaikai eina į darželį ir auklėtojos negali sužiūrėti gausaus būrių vaikučių. Pavyzdžiui, „Lassie" ar „Huppa" striukės siuvamos iš patvaraus audinio ir specialia technologija apdirbto pamušalo. Jų siūlės – klijuotos, todėl nepraleidžia vėjo ir vandens, o parinkti techniniai viršutiniai audiniai atsparūs trinčiai. Todėl net ir čiuožiant nuo kalniuko be rogių drabužis atliks savo apsauginę šalčio drėgmės funkciją, bei liks nesugadintas. Lauko drabužių galima rasti įvairių stilingų modelių, su smagiais piešiniais, ryškių spalvų, nepraleidžiančių vandens ir apsaugančių esant net iki -25 laipsnių šalčiui. Tėveliams patiks tai, kad drabužiai pakankamai laisvi, todėl po jais tilps ir storesnis megztinis ar švarkelis, o vaikas nesijaus suvaržytas. Dar vienas didelis šių lauko drabužių pliusas – atšvaitai, kad vaikas būtų matomas.

Gamintojo nuotr.

Kepurė ir šalikas

Priklausomai nuo oro, rinkitės megztą, vėjo neperpučiamą, lietaus neperlyjamą kepurę. Šaltoms lietuviškoms žiemoms ypač tinka „Huppa" ar „Lassie" gaminamos vandeniui ir vėjui nepralaidžios kepurės su specialiomis apsauginėmis membranomis. Kitas svarbus aksesuaras apsaugantis kaklą - šalikas. Kad vaikams būtų paprasčiau juos dėvėti, yra gaminami šalikai-movos, kurių nereikia apvynioti aplink kaklą, jie tiesiog užsideda per galvytę ir apgaubia kaklą. Taip pat daugelio tėvelio atradimas – šalmai, kur kepurė apjungta su šaliku ir jo papildomai dėti nereikia. Apsaugota nuo šalčio ir galvytė, ir kaklas.

Pirštinės

Tik pajutus pirmuosius šalčio ženklus, griebiamės pirštinių. Ir bandome jomis apsaugoti vaikučių rankas nuo sušalimo. Kol dar nėra didelių šalčių tinka pirštuotos pirštinėlės – su jomis patogiau paimti į rankas daiktus, žaisti ar laikytis už atramos. Tačiau esant didesniam šalčiui, tokiose pirštinėse pirštukai yra atskirti, todėl mažiau šildo. Taigi kai oras šaltas, rekomenduojamos kumštinės pirštinės. Apskritai pirštinės yra dviejų tipų – megztos arba pasiūtos iš techninių, neperšlampamų audinių. Kokias pasirinkti, priklauso nuo veiklos, kuria ketinate užsiimti su vaikais. Jei tiesiog planuojate ramiai pasivaikščioti – tiks ir megztos pirštinės. Jos puikiai šildo. Tačiau jei ketinate kapstytis balose ar statyti sniego pilis, tokios pirštinės greitai peršlaps arba aplips sniegu. Todėl rekomenduojamos pirštinės, pasiūtos iš techninių, neperšlampamų audinių. Jos ir puikiai šildo ir nesušlampa, todėl apsaugo rankytes ilgesnį laiką.

Lietpaltis ir guminiai batai

Kokybiškų lietpalčių ir guminių batų gamintojai įsitikinę, kad nėra blogo oro, jei yra gera apranga. Iš tiesų, verta įsigyti gerą lietpaltį, su kuriuo vaikas nesušlaps, bet ir neprakaituos, kurio gobtuvas patogiai laikysis net ir žaidžiant. Pavyzdžiui, „Lassie" lietaus drabužiai ne tik nepralaidūs vandeniui, puikiai kvėpuoja, bet ir turi apsaugą nuo purvo, todėl nereikės bijoti, kad vaikas išsiteps. Dėl specialia technologija klijuotų siūlių šiems drabužiams nebaisus net pats stipriausias vėjas. Kokybiški guminiai batai neabejotinai taps viena mėgstamiausių jūsų vaiko avalynių: nes jie minkšti, su jais nešunta kojos, o, svarbiausia, su jais galima drąsiai žengti per balas.

Atšvaitai

Galbūt tai nėra drabužis, tačiau labai reikalingas aksesuaras. Ypač rudenį ir žiemą, kai šviesus paros metas yra gana trumpas ir ateina laikas kai į mokyklą ar darželį tenka keliauti ir grįžti tamsiai. Atšvaitai suteikia didesnį matomumą, todėl nepamirškite pasirūpinti vaikų saugumu. Nemažai gamintojų atšvaitus integruoja į lauko drabužius, taip padidindami matomumą ir sumažindami tėvų rūpesčius.

Užsakymo nr.: PT_72594544

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis