Kaip tokios nuotraukos yra susijusios su pagimdžiusių moterų depresija

Ar atkreipėte dėmesį, kokios tobulos po gimdymo būna žinomos moterys – aktorės, politikės, dainininkės, karalienės? Štai Kate Middleton tą pačią dieną po abiejų gimdymų pasirodė viešumoje švytinti, pasipuošusi, su nepriekaištingu makiažu.

Naujas Ilinojaus universiteto tyrimas nustatė, kad beveik pusė (46 proc.) moterų jaučiasi nusivylusios, prislėgtos ir beviltiškos, jei po gimdymo joms nepavyksta atsikratyti priaugto svorio taip greitai, kaip įžymybėms.

Žurnale „Health Communication" paskelbtos studijos metu 50 moterų turėjo atsakyti į klausimus apie nėščių ir pagimdžiusių moterų kūno vaizdavimą žiniasklaidoje ir kokį poveikį šie vaizdiniai turi jų pačių savęs vertinimui.

Nors tyrimo mastai buvo maži, jo rezultatai turi visuotinės reikšmės, rašo svetainė womenshealth.com.

„Tyrimo dalyvės juto, kad žiniasklaidoje vaizduojamos moterys, kurios per trumpą laiką atsikrato „viso per nėštumą priaugto svorio", prisideda prie nerealistiškų lūkesčių ir neatspindi tokios gimdymo tikrovės kaip hormonai, fizinis atsigavimas ir stresas prižiūrint kūdikį", - sakė pagrindinė studijos autorė Toni Liechty.

Ji pridūrė, kad perinataliniu laikotarpiu – laiko periodu visai prieš pat gimdymą ir po jo – moterys itin išgyvena dėl savo išvaizdos ir būna pažeidžiamos neigiamo savo kūno vertinimo.

Kita vertus, respondentės teigė, kad socialinė žiniasklaida „daro unikalų poveikį, nes (šios žinutės) atkeliauja nuo „tikrų žmonių", įskaitant draugus ir šeimos narius", pažymėjo T. Liechty.

Tyrimas pabrėžė, kad socialinė žiniasklaida suteikia paguodą daugeliui moterų, nes užtikrina galimybes dalytis sąžininga ir autentiška informacija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis