Kalėdinių dovanų gidas: šių metų vaikų svajonių dovanos

Artėjančios gražiausios žiemos šventės daugiausiai džiaugsmo suteikia vaikams. Jiems laukimo laikotarpis tampa nepaprastas, per kurį jie rašo laišką Kalėdų Seneliui, kasdien atidaro vis kitą Advento kalendoriaus langelį, stengiasi kuo geriau elgtis ir nori, kad tai pastebėtų patys artimiausi – jų tėveliai.

Jeigu jums nepatinka dovanų paieškos paskutinę minutę, kai prekybos centruose tenka stumdytis ilgose eilėse, jau dabar pradėkite pamažu jomis rūpintis. Jūsų vaikas neapsisprendžia, ko norėtų? Ar jo sąrašas keičiasi bene kasdien? Štai keletas šiais metais itin populiarių žaislų, tinkančių kalėdinei dovanai.

Itin modernūs robotai žaislai. Jei manote, kad po kambarį paskui vaiką vaikštantys, garsus skleidžiantys ir akimis emocijas demonstruojantys žaislai – tolima ateitis, tikrai klystate. „Zoomer" firmos robotai-gyvūnai, rekomenduojami vaikams nuo penkerių metų, reaguoja į žmogaus prisilietimus, skleidžia įvairius garsus, leidžia vaikui tapti tikru mokytoju ir, pavyzdžiui, treniruoti ponį valgyti morką ar sekti paskui.

Gamintojo archyvas

Ypatingų galių suteikiantys žaislai. Maždaug nuo trejų metų vaikams pradeda vis labiau rūpėti vaidmenų žaidimai, jie trokšta įsikūnyti į savo mėgstamus personažus, su jais susitapatinti. Tokiems žaidimams tiesiog būtina superherojaus figūrėlė, pavyzdžiui, „DCSHG" ypatingų galių turinčios lėlės, ar daiktai, kurie vaiką patį paverčia didvyriu, pavyzdžiui, „Ben10" kaukė ar įvairiausių šviesos bei garso efektų turintis laikrodis.

Gamintojo archyvas

Kūrybiniai rinkiniai. Nors kasdien parduotuvių lentynose atsiranda vis modernesnių žaislų, tačiau yra tokių, kurie tapo klasika. Visų kartų mažyliams itin naudingi iš lavinamosios pusės, tačiau ne mažiau juos ir dominantys – kūrybiniai žaidimai. Tokios veiklos, kur reikia kruopštumo, o rezultatas – labai malonus, itin patinka mergaitėms. Su „Pom pom wow" rinkiniais galima gaminti tikrus kambario ar šventės papuošimus. „Totum" rinkiniai ne tik padės išmokti spalvų, formų ar kirpti, bet ir leis mergaitėms susiverti labai gražias apyrankes. Mažesnių vaikučių smulkiosios motorikos lavinimui naudingi „Playgo Dough" ar „Play Doh" modelino rinkiniai, su kuriais galima gaminti makaronus ar pavirsti tiktu tikriausiu dantistu.

Gamintojo archyvas

Stalo žaidimai. Tai taip pat klasika virtusi dovana, kuri, dažniausiai, labai patinka ne tik vaikams, tačiau ir jų tėveliams. Modernesnių veiklų gerbėjai liks nustebinti „Safe Braker" stalo žaidimu, kurio tikslas – atspėti kodą ir atidaryti seifą. Stalo žaidimai skatina šeimos narius daugiau laiko praleisti kartu, tėveliams padeda vaikus pakviesti atviram pokalbiui ir visiems suteikia daug gerų emocijų. Mokytis kurti, improvizuoti ir fantazuoti padės „Dixit" žaidimas, gerinti kalbos bei rašymo įgūdžius – „Scrabble", o niekada neatsibostantis pasirinkimas – „Monopolis".

Šių metų vaikų mėgstamiausi – šunyčiai Patruliai. Tikriausiai, mažai kuris vaikas nežino gerųjų šuniukų Patrulių (angl. „Paw patrol"), kovojančių už teisingumą ir tvarką. Jei ir jūsų vaikams patinka šis animacinis filmukas bei mažieji jo herojai, vaikiškų prekių parduotuvėse galite rasti tiek jų figūrėlių ar minkštų žaislų, tiek įvairiausios atributikos su jais (pavyzdžiui: kūrybinių rinkinių, traukinių trasų, kuprinių, laikrodžių ir t.t.).

Gamintojo archyvas

Kalbančios lėlės. Bene populiariausias visų laikų mergaičių žaislas – lėlė. Kol vaikas mažesnis, jam labiausiai patinka kūdikiai-lėlės, paaugus – norisi į save panašesnių žaislų. Šiuo metu populiariausios tos lėlės, kurias ne tik galima migdyti, maitinti, vežioti vežimėlyje ar perrengti, tačiau su jomis ir pasikalbėti. Štai „Bambolina" veterinarė lėlė Molė lietuviškai pasako net 200-us žodžių, be to – ji turi mielą šunelį ir net stetoskopą.

Kolekcinės figūrėlės. Jei jūsų vaikas jau kuris laikas domisi konkrečiu filmuku, herojumi ar tiesiog gyvūnais, galite jam padovanoti įvairiausių figūrėlių. Dvejų metų mažyliui, kurio kalba sparčiai vystosi, bus itin naudingos naminių ir laukinių gyvūnų, vabzdžių ar paukščių figūrėlės. Su jomis galėsite jį mokyti tarti jų pavadinimus ir atvaizdus atpažinti knygose. Jei vaikas turi mėgstamus animacinių filmukų herojus, jam taip pat patiks kaupti jų figūrėlių kolekciją ir žaisti įvairiausius žaidimus (pavyzdžiui: „Glimies" ar „My little ponny").

Gamintojo archyvas

Pulteliu valdomos mašinėlės. Ką įspūdingo galite padovanoti aktyviam berniukui? Jis tikrai liks sužavėtas nuotolinio valdymo pulteliu valdoma mašinėle. Didelį pasirinkimą tokių žaislų siūlo „Rastar" ir „Hot wheeles" prekiniai ženklai.

Konstruktoriai. Jei dovanos ieškote ne savo vaikui, visada pataikysite, jei rinksitės įvairius konstravimo žaidimus. Jie patinka labai skirtingo amžiaus vaikams. LEGO – klasika, kurios kaladėlių rasite bene kiekvienuose namuose. Nauji rinkiniai tik papildo jau turimus, todėl visada bus labai naudingi ir vaikui patiks. Žaidimai su konstruktoriais ne tik labai smagūs, tačiau ir lavina vaikų smulkiosios motorikos įgūdžius, padeda sukoncentruoti dėmesį, reikalauja atidumo bei fantazijos.

Užsakymo nr.: PT_76351791

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis