10 geriausių šunų veislių šeimoms su vaikais

Praktiškai visi šunys turi ir gerų, ir blogų savybių. Tas, kuris nesišeria, yra linkęs garsiai loti, o tas, kuriam reikia nuolat mankštintis, taip pat linkęs bendrauti su visais žmonėmis. Yra tik kelios veislės, pasižyminčios geriausiomis savybėmis, todėl itin tinkamos šeimoms su vaikais.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Garbanotasis bišonas (Bichon Frisé)

Jei nesvajojate nuolat dulkių siurbliu valyti kambario, vos jame pasirodo šuo, garbanotasis bišonas yra geras pasirinkimas. Šios veislės šunys mažai šeriasi, bet tai nereiškia, kad galima visai jų neprižiūrėti. Jų kailis gana tankus, purus ir reikalauja nuolatinės priežiūros. Šie šunys labai maži, tad gerai jaučiasi gyvendami ir užmiesčio name, ir mažame miesto bute. Nors bišonai ir maži, jie labai energingi, tad jiems reikia reguliariai prasimankštinti. Bišonas labai mėgsta žaisti su vaikais, bet kadangi jis nedidelis, jam gresia mažo šuns sindromas – gali tapti ūmus, valdingas ir įkyrus. Tačiau jei skirsite dėmesio šuns priežiūrai, mankštinimui ir asmeninių savybių lavinimui, garbanotasis bišonas jūsų namams suteiks daug džiaugsmo.

Pitbulterjeras

Pitbulterjerai jau gana seniai kenčia nuo išankstinio žmonių nusistatymo jų atžvilgiu. Filmuose šie šunys džniausiai vaizduojami kaip monstrai, saugantys kokio storžievio kaimiečio laužyną. Nepaisant šio stereotipo, pitbulterjerai iš prigimties nėra agresyvūs koviniai šunys, juos galima išauklėti kaip žaismingus ir draugiškus vaikams. Jei nuo pat mažens pitbulterjeras turės galimybę bendrauti su kitais gyvūnais (tai rekomenduojama auklėjant daugumą šunų), jis nebus linkęs į agresiją. Gali būti nedrąsu namuose apgyvendinti didelį, 30 kg sveriantį šunį, bet dar vienas šių šunų pliusas tas, kad jų skausmo slenkstis aukštesnis, tad jie gali ištverti ir šiurkštesnius žaidimus, nereaguodami į juos agresyviai. Šis šuo reikalauja minimalaus treniruočių režimo, beveik nesišeria.

Kone vienintelis šio prieraišaus gyvūno trūkumas – kartais jis gali tapti pernelyg reiklus emociškai. Visiškai nepanašu į stereotipinį pitbulterjerą iš filmų, ar ne?

Shutterstock nuotr.

Foksterjeras

Ne visi nori namuose laikyti šunį, kurio bijo kaimynai. Tai suprantama. Dar vienas nedidukas, negrėsmingai atrodantis šuo – foksterjeras. Šios veislės šunys neužauga didesni nei 9 kilogramų , tačiau vis vien yra labai ištikimi, gana garsiai lojantys sarginiai šunys. Jie yra labai smalsūs, mėgsta viską tyrinėti, tad nerekomenduojama gatvėje jų paleisti be pavadėlio. Kadangi jie jautriau reaguoja į lankytojus, tokius kaip paštininkai ar kaimynų katės, gali prireikti daugiau laiko ir pastangų, kol išmokysite juos harmoningai sugyventi su kitais augintiniais ir nepulti loti vos tik suskamba durų skambutis.

Pudelis

Pudelis yra labai geras pasirinkimas, jei gyvenate netoli vandens telkinio ir mėgstate maudytis. Vandenyje su šios veislės šunimi labai smagu, nes pudeliai labai mėgsta atnešti toli į vandenį nusviestus daiktus. Reguliariai nesimankštinantys pudeliai gali labai sustorėti, be to, jiems reikia daug bendrauti su šeimos nariais, nes kitaip jiems gali išsivystyti išsiskyrimo nerimas. Tai puikus, žaismingas šuo, bet reikalauja daugiau atsidavimo.

Bokseris

O gal jums kaip tik nereikia mažo šuns. Gal jums reikia stipraus, linksmo augintinio, kurio šukuosena nekelia rūpesčių. Tokiu atveju jums vertėtų rinktis bokserį. Bokseriai itin myli vaikus ir mėgsta su jais žaisti. Tai labai ištikimi, prieraišūs šunys. Bokseriai taip pat būna puikūs aklųjų vedliai. Jei neduosite šiam šuniui užtektinai fizinės ir protinės veiklos, jis gali iškasti kiemą arba loti, reikalaudamas dėmesio. Vis dėlto dažniausiai bokseris suteikia daug džiaugsmo, nes jaučiasi pilnaverčiu šeimos nariu ir nuolat siekia būti su šeima. Žinoma, nelabai malonu, kai šeimos nariui nuolat teka seilės. Be to, gali būti nelengva ir dėl to, kad bokseriai linkę į sveikatos problemas, pavyzdžiui, vėžį. Tačiau įsigiję bokserį, įsigysite artimą ir ištikimą draugą.

Labradoro retriveris

Šis šuo pavergė visų širdis po filmo „Marlis ir aš". Bet po šio filmo taip pat galėjo susidaryti įspūdis, kad labradoro retriveriai sukelia nemažai rūpesčių. Tačiau taip būna tik tuo atveju, jei namuose dažniausiai daug bruzdėjimo, nes šios veislės šunys gali tapti priklausomi nuo įspūdžių. Tačiau tai gali tapti ir pliusu – jei norite šuns, kuris su jumis žaistų. Labradoro retriveriai gali žaisti visą dieną, ir po to reikalauti dar. Nesvarbu, kokius žaidimus su juo žaistumėte, ar kaip jį dresuotumėte, labradoras vis vien prašys dar žaidimų. Šio šuns būna pilni namai, ir tai akivaizdžiai matosi, nes jis visur palieka savo plaukus - labradoro retriveriai daug šeriasi. Tačiau net ir tai gali tapti pliusu, jei susitarsite su vaikais, kad jie kiek dažniau valytų kambarius dulkių siurbliu - vakare vaikai greičiau užmigs, jausdami sveiką nuovargį nuo fizinės veiklos.

Shutterstock nuotr.

Biglis

Sunku atsispirti toms žavioms nulėpusioms biglio ausims, ypač turint omeny, kad animacinių ir vaidybinių filmų vaikams personažai – Snupis arba Odis iš „Garfildo" – taip pat yra bigliai. Jie puikiai sutaria su vaikais, kitaip nei su mažesniais augintiniais ar kitais mažesniais gyvūnais aplinkoje. Ši veislė buvo išvesta medžioklei, tad nereikėtų nustebti, netgi vieną rytą ant namų slenksčio radus negyvą triušį. Visais kitais atžvilgiais šios veislės šuo namuose nėra našta – jie nesiseilėja, taip pat palyginti nedaug šeriasi. Tačiau jei biglis mažai mankštinsis, jo elgesys gali tapti destruktyvus, jis gali įprasti daug loti. Šis nedidelis šuo gali būti gana mielas, bet netinkamai auklėjant ir neužtikrinant fizinės veiklos, jis gali pridaryti rūpesčių.

Niūfaundlendas

Sąrašo negali sudaryti vien maži ar vidutinio dydžio šunys. Turi būti bent vienas geraširdis milžinas, kurį vaikai dievina. Pirmasis, kuris ateina į galvą, tai Berno zenenhundas, o kitas įspūdingas ir draugiškas gremėzdas – niūfaundlendas. Šis šuo tai pat kilęs iš Kanados provincijos, jis yra vienas iš draugiškiausių šunų – net su žmonėmis, kuriuos mato pirmą kartą. Ši veislė buvo išvesta padėti žvejams, tad šie gyvūnai dideli ir stiprūs, sveriantys ne mažiau nei 45 kg, ir nepaprastai kantrūs bendravimo prasme. Didžiausias jų minusas – jie labai šeriasi. Tačiau vaikams, niūfaundlendas suteiks daug džiaugsmo, vien jau todėl, kad primins Naną iš „Piterio Peno".

Kolis

Ko gero didžiausias šuo didvyris, populiariausias Holivudo personažas yra „Lesė". Koliai buvo išvesti saugoti bandą, o šiais laikais ši jų savybė gali būti panaudota žaidžiant su vaikais. Stebėtina, kokie koliai yra protingi ir lengvai dresuojami. Nors šios veislės šunys labai šeriasi, jie taip pat yra vieni švariausių šunų. Šios veislės šuo gali būti geriausias pasirinkimas šeimoms su vaikais, nes koliai puikiai sutaria su vaikais ir juos saugo.

Labradudelis (Labradoodle)

Jei tikrai norite tobulo šuns, rinkitės labradoro ir pudelio mišrūną labradudelį. Šis šuo pasižymi geriausiomis labradoro savybėmis ir nesišeria kaip pudelis. Vis dėlto kailio tekstūrą jis gali paveldėti iš abiejų veislių. Šios veislės šunys gali būti ir maži, ir vidutinio dydžio, o kartais net ir dideli, tad galėsite išsirinkti. Kalbant apie asmenybę, paprastai labradudeliai būna prieraišūs kaip labradorai ir protingi kaip pudeliai. Juos lengva dresuoti, jie yra labai meilūs, tad ši veislė ko gero yra geidžiamiausia iš visų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis