10 žaidimų su vaikais paplūdimyje, kurie lavina fantaziją

Jeigu tėvams kartais būna smagu nuvažiavus prie vandens telkinio neveikti nieko, mažiesiems toks gulėjimas ir pasyvus poilsis ne visada patiks. Ką smagaus su jais galima nuveikti paplūdimyje?

10 smagių žaidimų paplūdimyje


Smėlio pilys


Žaidimas, kurį galima pavadinti klasika, jam nereikia turėti jokio inventoriaus. Prie jūros statyti smėlio pilis, namus ir kitus statinius – vienas malonumas. Pastačius smėlio pilį, reikia pasirūpinti jos interjeru – tegul vaikai dekoruoja ją akmenukais, kriauklėmis ir kitomis paplūdimyje rastomis gamtos gėrybėmis.


Vida Press


Verdam smėlio sriubą


Paplūdimyje galima žaisti visų mėgstamą kulinarinį žaidimą – iš smėlio, vandens ir akmenukų verdam sriubą. Paprašykite vaiko, kad jis pasirūpintų visu meniu – ir pirmu, ir antru patiekalu, ir desertu. Leiskite improvizuoti ir džiaugtis kūrybos laisve.


Vida Press


Lobis


Kaip smagu ieškoti lobio! Paslėpkite smėlyje (bet ne per giliai) keletą nedidelių daiktų, kuriuos vaikui reiks surasti. Prieš tai pažymėkite teritoriją, kurioje ieškosite lobio. Saugiausia tai daryti ne rankomis, o žaisliniais kastuvėliais.


Vida Press


Piešiniai ant smėlio


Šlapias smėlis – puikus pagrindas išbandyti savo jėgas piešiant. Piešti galima ne tik pagaliu, bet ir su pėdutėmis ar delniukais.


Vida Press


Į ką panašus debesis?


Jeigu vaikas įsidūko, pasiūlykite jam nusiraminimui šį žaidimą. Vaikas žiūri į dangų ir drauge su jumis spėlioja, į ką gi panašus danguje matomas debesis. Jeigu debesis iš tiesų savo forma panaši į kokį nors daiktą ar objektą, galite sukurti trumpą pasakėlę apie jį.


Kas slepiasi maišelyje?


Sudėkite į nepermatomą maišelį daiktų ir pasiūlykite vaikui juos atpažinti nemačius: tegul į kiša rankytę į krepšį ir apčiuopos būdu spėja, kas tai per daiktas.


Krepšinis


Pasistatykite žaislinį kibiriuką priešais save ir nuo jo žengę žingsnį ar du, mėtykite mažus akmenukus ar kriauklytes. Kiek kartų pavyko pataikyti?


Šoku per kalną


Iš smėlio supilkite kalną, tada leiskite vaikui įsibėgėti ir peršokti per jį. Pastatykite du smėlio kalnelius vieną šalia kito. Didesniam vaikui šalia smėlio kalnelio galite išrausti duobę ir pripilti vandens. Taip kliūtis bus dar įdomesnė.


Piešiu ant akmenuko


Tam jums reikia iš anksto į paplūdimio krepšį įsidėti flomasterių. Suraskite plokščių akmenukų ir pasiūlykite ką nors nupiešti ant jų vaikui. Taip galite mokytis raidelių ar skaičių.


Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.


Žaidimai su kamuoliu


Paplūdimyje nepamainomas žaislas yra kamuolys, kurį galima spardyti, mėtyti, žaisti įvairius žaidimus vandenyje ir sausumoje. Prisiminkite žaidimą „Valgomas – nevalgomas". Metant kamuolį sakote žodį. Jei tai valgoma, vaikas pagauna kamuolį, jei nevalgoma – turi atmušti.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis