10 žaidimų vaikams, kuriuos vaikystėje žaidė jų tėvai

Šiuolaikinius vaikus sunku nustebinti, bet pabandyti verta! Pasiūlykite jiems pažaisti žaidimų su elementariausiomis priemonėmis – pievoje rastais žiedeliais ir lapeliais, taip, kaip vaikystėje žaidėte patys.

Tikriausiai, dabartinės mamos prisimena savo vaikystę, kai vienas iš smagiausių vasaros žaidimų būdavo ieškoti dobilėlio penkialapio arba burti su ramunės žiedu. Kokius žaidimus su žolėmis ir gėlėmis galima žaisti su vaikais pievose?


Myli ar nemyli?


Šiam žaidimui reikia laukinės ramunės žiedo. Skabydami lapelius vieną po kito, klauskite: myli ar nemyli? Koks iškrenta paskutinis žiedelis, toks ir rezultatas.


Vištytė ar gaidžiukas?


Tam tinka bet kuri pievoje rasta ir nuskinta smilga. Paprašykite šalia esančio draugo, kad jis spėtų, kas bus - vištytė ar gaidelis. Jam pasakius, smiliumi ir nykščiu braukite iš apačios į viršų. Jei viršuje susiformuoja kuokštelis su aiškiai į viršų išsikišusiais smilgos lapeliais (panašu į skiauterę), tai yra gaidelis, jeigu šluotelė būna tolygi - vištelė.


Plauk, laiveli


Šiam žaidimui reikia didesnių lapų, pavyzdžiui, puikiai tiks alyvos. Lapo koteliu perverkite lapelį priešingoje pusėje ir ištraukite kotelį viršun. Išeina miniatiūrinis laivelis, kurį galima plukdyti artimiausioje baloje.


Ar šiandien lis lietus?


Mokslas yra pastebėjęs, kad kai kurie augalai reaguoja į būsimą lietų ir stebint juos, galima spėti, koks bus oras artimiausiu metu. Pavyzdžiui, esant sausam orui paparčio lapų galiukai tarsi susiriečia į apačią, o artėjant lietui jie išsilygina.


Surask ypatingąjį dobilą


Paprastai dobilo žiedas yra trilapis, o štai jei dobilų jūroje pavyks surasti penkialapį ir prieš tai būsite sugalvoję norą, jis būtinai išsipildys.


Kuris ilgesnis?


Šiam žaidimui reikia dviejų skirtingo ilgio smilgų ar pailgų lapelių. Padarykite, kad jie abu lygiuotųsi viršuje,o apačią paslėpkite po delnu, kad nesimatytų. Prašykite draugo atspėti, kuri iš dviejų smilgų yra ilgesnė? Ar atspėjo?


Užrišk mazgą


Pievoje reikia surasti maždaug dvi vienodo ilgio smilgas arba lapelius. Užduotis - užmegzti ant jos kuo daugiau mazgų. Varžykitės su draugu, kuriam pavyks labiau. Darbelis nelengvas, nes smilgos labai greitai plyšta...


Spalvotas manikiūras


Tam tiks pievoje rastos spalvotos gėlės mažais lapeliais. Nuskynę lapelį, paseilinkite jį ir užklijuokite ant rankos ar kojos nago. Jei turite skirtingų spalvų žiedelių, manikiūras ir pedikiūras bus labai spalvotas.


Sekretai


Jie daromi žemėje iš spalvotų žiedelių, lapelių, akmenukų. Išrauskite nedidelį kvadratą ar stačiakampį žemėje (pvz., 10/10 cm) ir jame sudėliokite spalvotą ornamentą iš įvairiausių gamtinių medžiagų. Gražu, jei jį uždengsite stiklo gabalu.


Pienės garbanėlės


Kiaulpienės kotą suplėšykite plonom juostelėmis (bet ne iki galo, tik įplėškite), o tada padėkite artimiausią balutę ir stebėkite, kaip kotelio dalelės ima suktis, raitytis ir garbanotis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis