2 vaikų mama: kaip sužvejoti akcijų ir nuolaidų, kad sutaupytume daug pinigų

Dviejų vaikų mama Greta Ruškienė rašo tinklaraštį apie vaikų auginimą. Kviečiame paskaityti jos mintis apie „akcijų medžioklę" – kaip apsipirkti pigiai ir sutaupyti pinigų šeimos biudžetui.

Greta Ruškienė
Asmeninio albumo nuotr.
6 Gretos patarimai, kaip sutaupyti pinigų apsiperkant.

1. Kalbėtis apie akcijas ir nuolaidas

Mano galva, labai svarbus yra socialinis veiksnys, t.y., kiek jūs bendraujate apsipirkimo ir nuolaidų temomis su kitais. Ar kalbatės apie tai su draugėmis? Ar skaitote internete apie akcijas? Ar feisbuke sekate žmones, kurie rašo apie pirkimą, dalijasi nuorodomis, akcijomis?

Jei ne, tuomet rasti akcijų bus sunku, bet to galima išmokti ir pamėgti tai daryti.

Kai man paskambina mama, visada aptariame, ką ji nusipirko, gal ką nors nupirko vaikams. Taip pat nesigėdykite ir nebijokite paklausti, kur jūsų pažįstami žmonės perka rūbus, žaislus ar aksesuarus. Galima paklausti netgi savo dievaičių, kuriuos sekate feisbuke. Nustebsite, bet dažnai atsakymai labai žemiški, nors jų vaikai visada atrodo wow.

2. Prisijunkite prie tam skirtų grupių feisbuke

Galiu parekomenduoti kelias grupes, jų nuotraukas įdedu atsitiktine tvarka:

AliExpress pamišusios gerbėjos

Jei jūs galvojate, kad internetinėse parduotuvėse nardote kaip žuvis, tai prisijungusios prie šios grupės suprasite, kad tai jos nardo kaip žuvys. Viskas apie pirkinius AliExpress, bet pagal pavadinimus prekes galima rasti ir ebay ar kitose parduotuvėse. Grupės dalyvės dalijasi akcijomis (kainos nuo 1 cento! Aš iš pradžių net netikėjau, kad taip būna!), perka už kuponus daiktus, kainuojančius po 10 eurų, o moka po 0,63 euro(!), perka už monetas (net nesu bandžiusi tokių triukų). Taip pat kartu dalijasi įspūdžiais apie savo pirkinius, išpakuoja gautus siuntinius, aptaria patikimus pardavėjus ir kokybiškas bei nekokybiškas prekes.

Vilniaus mamytės

Šioje grupėje mamos aptaria viską: nuo sauskelnių keitimo kūdikiui iki prekybos centrų akcijų. Čia sužinojau apie Next parduotuvės uždarymą Vilniuje ir apipirkau vaikus nerealiomis kainomis. Čia mamos ir perka, ir pačios parduoda. Grupė skirta daugiau Vilniaus mamytėms.

Rūbeliai mūsų angeliukams

Tai grupė, į kurią parašyti patys negalėsite, bet čia prekiaujama pigiais naujais rūbeliais. Čia perku dažniausiai kasdienius bodžiukus ar šliaužtinukus savo vaikams.

Prekės šeimai iki 5 eurų

Čia galima dalintis pirkinių iki 5 eurų idėjomis, galima pačioms parduoti. Taisyklė - pirkiniai neviršija 5 eurų!

3. Akcijos tinklinėse parduotuvėse

Pastebėjau, kad paskelbus akcijas, kai kuriose to tinklo parduotuvėse akcijinės prekės greitai iššluojamos, o kitur ilgiau užsibūna. Tarkim, H&M Vilniuje: per akcijas Akropolio ir Ozo parduotuvės būna labai iššluotos, tuo tarpu GO9 parduotuvėje būna didelis pasirinkimas akcijinių rūbų.

Taip pat MAXIMA parduotuvės Vilniuje per rūbų akcijas būna iššluotos, bet jei važiuojate pas gimines į kitą miestą, tai užsukite į parduotuvę ten - nustebsite, koks didelis pasirinkimas. Dažnai per akcijas paprašau mamos nueiti ir nupirkti, pasakiusi savo vaikų rūbų dydžius.

4. Socialiniuose tinkluose sekite mėgstamus blogerius, dizainerius, prekės ženklus, parduotuves

Klausiate, kam to reikia? Ogi tam, kad sužinotume apie skelbiamas akcijas, naujienas ir taip pat dalyvautume konkursuose. Šiaip aš labai skeptiškai žiūriu į visus konkursus ir labai nemėgstu tų, kurie per dieną pasidalina dešimtimis akcijų. Pati dalyvauju konkursuose tik jei labai noriu prizo arba konkurso sąlygos man prie širdies.

5. Užsisakykite norimų parduotuvių naujienlaiškius

Juose dažnai būna akcijų. Naujienlaiškius rekomenduočiau užsisakinėti tik iš tų produktų atstovų ir parduotuvių, iš kurių tikrai perkate. Tiesiog tam, kad savo pašto dėžutės nepadarytumėte šiukšlių dėže.

6. "Instagram" tinklas

Aš dar visai žalia „Instagram“ naudotoja, bet matau, kad ten taip pat vyksta akcijos ir žaidimai. Norint rasti konkursus, reikia paieškoje įvesti žodelį "giveaway", kas reiškia "atiduodame" arba "dovanojame". Sėkmingų konkursų!

Kokių pigaus apsipirkimo gudrybių žinote jūs? Laukiame komentarų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis