3 originalios sodo puošmenos: darome savo rankomis

Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti kartu su savo vaikais. Savaime aišku, kad saulėtomis, šiltomis dienomis ką veikti klausimų nekyla - gražus oras viliote vilioja mažuosius nusivesti į gamtą, ištyrinėti gražiausius Lietuvos kampelius bei pakvėpuoti grynu oru. O ką veikti lietingomis dienomis?

Siūlome užsiimti rankdarbiais ir kartu su atžalomis sukurti originalias sodo puošmenas. Pasirinkdami tokią veiklą vienu šūviu nušausite kelis zuikius - ir pagražinsite gyvenamosios vietos aplinką, ir lavinsite vaikų vaizduotę, kūrybiškumą, priversite mažuosius susikaupti, mokysite praktinių įgūdžių.

Linksmieji akmenukai

Vienas lengviausių, smagiausių ir įdomiausių užsiėmimų yra užsiimti akmenų dekoru. Lauke pririnkite keletą didesnių akmenukų, parūpinkite atžalai guašo bei teptukų ir pasiūlykite mažajam šeimos nariui gautą akmenėlį paversti linksmai besišypsančią boruže, bitute, pelėda, žuvele ar net braške.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Neringa: mano 5 išbandyti būdai, kaip numesti svorio pagimdžius
Kaip nešioti kūdikį, kad nebūtų žalinga jo stuburui?

Įdomu tai, kad ir suaugę žmonės mielai užsiima šia veikla - internete apstu garsių menininkų darbų. Tik jie, savaime aišku, akmenis tapo kur kas sudėtingiau: pasitelkia smulkiausius nėrinių ornamentus, tapo mandalas ir tikroviškai atrodančius gyvūnus (populiariausi - šunys, katės ir pelėdos). Teigiama, kad ši veikla padeda atsipalaiduoti, nusiraminti, lavinti vaizduotę, tad šiek tiek panaršę internete ir išvydę nepakartojamus menininkų darbus, galbūt su mažaisiais į darbą kibsite ir jūs?

Shutterstock nuotr.

Nudažę akmenėlius nepamirškite jų padengti nagų laku, tuomet jie sutvirtės ir taps atsparūs vandeniui. Tokius dirbinius lengva pritaikyti ir namų, ir sodo dekorui - linksmą boružėlę patupdykite gėlių vazone, o įmantriais raštais nutapytus akmenukus išdėliokite aplink medžio kamieną.

Sodo dekoracijos iš nenaudojamų padangų

Jei turite nenaudojamų padangų, galite prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukurti įdomias sodo dekoracijas. Joms padaryti neprireiks nė vieno įmantraus įrenginio - apvali forma ir lanksti padangų struktūra suteikia galimybę panaudoti jas įvairiems tikslams. Kadangi mes įpratę matyti juodos spalvos, purvinas ir apdulkėjusias sudedamąsias automobilio rato dalis, sunku ir įsivaizduoti jas puošiant gyvenamąją aplinką. O visai be reikalo - nudažius padangą kremine, mėtine ar geltona spalvomis, jos gali tapti nuostabia vieta sodinti gėlėms.

Shutterstock nuotr.

Taip pat nenaudojamas padangas galima paversti sūpynėmis, o iki pusės įkasus keletą jų į žemę vaikai krykštaus iš džiaugsmo, galėdami laipioti ir dūkti šiais spalvingais laipteliais.

Roges žiemai ruošk vasarą: gaminame inkilėlius

Dar viena smagi bei prasminga veikla, kuria galite užsiimti kartu su savo vaikais - lesyklėlių gaminimas. Smagus ne tik jų gaminimo procesas, bet ir patiriamas džiaugsmas pamačius atskridusius ir pradėjusius lesti paukštelius. Jei kieme ar sode turėsite pasikabinę lengvai pagaminamą lesyklėlę, jūsų atžalos galės stebėti ir tyrinėti mažuosius skraiduolius, plėsti savo suvokimą ir kaupti žinių bagažą apie kitus mūsų planetos gyventojus.

Kaipgi savo rankomis pagaminti lesyklėlę? Nusipirkite citriną, ją perpjaukite perpus ir išskobkite minkštimą. Tuomet gautosios puselės viršuje aštraus peilio pagalba pradurkite skylutę ir pritvirtinkite prie jos stiprų siūlą ar virvelę. Pripildykite citriną paukščių mėgiamu maistu: saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ir kt. Gautą lesyklėlę paimkite už virvelės ir pakabinkite ant medžio šakos.

Shutterstock nuotr.

Paukštukų maitinimo vietą galite pagaminti ir kitaip. Jums reikės trijų puodelių paukščių maisto, dviejų puodelių vandens, dviejų pakelių želatinos ir sausainių, keksiukų ar spurgų formų. Želatina pabarstykite vieną antrąją puodelio vandens ir leiskite pastovėti penkioms minutėms. Likusį vandenį pakaitinkite ir supilkite į anksčiau pasiruoštą želatinos-vandens mišinį, maišykite tol, kol neliks želatinos grūdelių. Gautą skystį sumaišykite su paukščių maistu, supilkite į norimą formelę ir įdėkite virvelę ar stiprų siūlą. Kai sustings, galėsite pakabinti norimoje vietoje ir nudžiuginti į sodą atskridusius paukščius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis