4 kiaušinių dažymo būdai, kurie margučius paverčia ypatingais

Artėjant šv. Velykoms pradedame sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai reikės šiais metais marginti kiaušinius.

Turbūt visi žinome standartais jau tapusius marginimo būdus, tokius kaip: dažymas svogūnų lukštais, dekoravimas vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimas. Tačiau kiekvienais metais atsiranda vis naujų kiaušinių marginimo būdų. Šį kartą norime jums pristatyti 4 naujus ir šiuolaikiškus marginimo būdus. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau margučiai bus liaupsinami ir visi norės sužinoti kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava pasižymintis lengvumu ir minkštumu. Tačiau prie ko čia velykiniai margučiai? Yra išbandytas būdas naudojant šilkinius kaklaraiščius, kurių dar gerai teks paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva, jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo. Dažymo procesas - išardžius kaklaraištį į vientisą medžiagą, ji sukarpoma į nedideles skiauteles, audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, siūlo pagalba margutis sutvirtinamas, kad kaklaraištis standžiai būtų prigludęs. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite į puodą sudėti skirtingų raštų kiaušinius, tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Asmeninio albumo nuotr.

Dekoravimo būdas kreidelėmis puikiai tinka auginantiems vaikus

Šis būdas ypač paprastas, kai namuose auginate mažuosius, tačiau norite ir juos įtraukti į margučių dažymo procesą. Te reikia kietai išvirti baltus kiaušinius, išėmus iš puodo įdėti į kiaušinių laikiklius, svarbu jų neatvėsinti, naudoti pasirinktos spalvos piešimo kreideles. Dažymo procesas: pasirinkus norimą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Asmeninio albumo nuotr.

Margučių dekoravimo būdas pagal moteris

Mielosios šis būdas skirtas kaip tik jums, nes vyrai tiesiog priemonių neturėtų. Atlikusios nagų lakų reviziją, neskubėkite išmesti tų, kuriuose mažai te likę lako, o buteliukus išsaugokite velykinių margučių dažymui. Tikime, kad šis būdas jums patiks. Margučių dažymui reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų. Dažymo procesas prasideda nuo to, kad į pasirinktą plastikinį indelį įpilate, kambario temperatūros, vandens. Į indelį įlašinate norimo spalvų nagų lako ir su mediniu pagaliuku atsargiai galima perbraukti paviršių, kad pasilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, nes susigadins. Į paruošta ornamentą, užsidėjus pirštinę ir pasiėmus kiaušinį, merkite jį į plastikinį indelį, ištraukus iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu eigą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip jūsų margutis taps dar įspūdingesnis.

Asmeninio albumo nuotr.

Natūralus kiaušinių dekoravimas būdas nuoviromis

Šis būdas yra paplitęs tarp mūsų senelių, kai jie kiaušinius dažydavo svogūnų lukštais. Tačiau norime jums atskleisti naujus, galbūt dar nematytus, dažymo būdus su kitomis daržovėmis. Šis dažymo būdas yra skirtas tiems, kurie pripažįsta natūralumą. Margučių dažymui reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz. morkų. Dažymo procesas - į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikti jį 5 valandom, kad kiaušinio lukštas įsigertų natūralių dažų. Nuoviroms ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Asmeninio albumo nuotr.

Tikime, kad pasirinktas būdas jums atneš džiugesį, o svečiams nuostabą. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

Karolina Datkūnienė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis