5 dalykai, kurių negalima sakyti vaikams

Toks melas, kurį mes sakome kitiems tarsi norėdami juos nuo kažko apsaugoti, vadinamas "baltuoju" melu. Kol vaikai visai maži, dažna šeima neišvengia "baltojo" melo savo vaikams. Pateikiame 5 tokio melo pavyzdžius.

„Mamytė nešaukia ant tėvelio. Mes nesipykstame. Mes tiesiog garsiai kalbamės, kad gerai girdėtume vienas kitą".


Jei gyvenate namuose, kuriuose sutuoktiniai kartais pakelia balsus, visada geriau sukurti nedidelį kūrybingą melą, nei pasakyti vaikams tiesą. Juk niekam nebus geriau, jei sušnypšite: „Rėkiu ant tavo tėčio, nes ji yra visiška savanaudė subinė, praleidžianti per daug laiko savo darbo kambaryje tuo metu, kai turėtų tave maudyti..."


"Jei valgysi brokolius, būsi labai sveikas vaikas, tau niekada nereikės eiti pas gydytoją. Būsi stiprus".


Mhh, akivaizdu, kad brokoliai nėra stiprioji jūsų vaiko pusė. Kaip pasielgti šiuo atveju: meluoti ir įtikinėti ar palikti brokolius ramybėje? Visada yra ir trečioji išeitis - pagaminti ir sveiką, ir vaiko valgomą patiekalą, kuris savo maistine verte prilygsta brokoliui. Nebūtinai sveikas maistas yra tik tas, kurio nemėgsta vaikai. Yra produktų, kuriuos ir jūsų mažylis mielai šveičia, o jie išties vertingi augančiam vaiko organizmui.


 „Vynas (kava/alus/gira ir t.t.) yra ypatingas suaugusiųjų gėrimas. Galėsi išgerti taurę, jei norėsi, kai sulauksi 35 metų".


Tikriausiai jūs žinote, kad vaikai mokosi ne iš mūsų kalbų, o matydami mūsų elgesį, t.y., iš pavyzdžio. Visi tėvai nori įdiegti savo mažyliams tik geriausias savybes. Jei vaikas jūsų paklaus, būkite atviras ir sąžiningas apie savo mėgiamą vakaro alkoholinį gėrimą, o dar geriau palaukite, kol vaikai jau miegos, ir tada su vyru išgerkite po taurę ypatinga proga.  


„Po to, kai palieku tave darželyje, man patinka leisti dieną planuojant, ką daryti, kad tavo gyvenimas būtų dar geresnis".  


Jeigu dar nepaklausė, vaikai tikrai vieną dieną paklaus: "Mama, ką veiki visą dieną, kai mes būname mokykloje (darželyje)?". Jeigu jausitės blogai, sakydamos tiesą (buvau parduotuvėje, tada kavinėje, grįžusi namo žiūrėjau filmą ir popiečio pokalbių šou), geriau pasakykite jiems, kad nagrinėjate patiekalo, kurį planuojate jiems paruošti tą vakarą, maistinę vertę.


 „Jei nedarysi namų darbų, susimausi mokykloje ir užaugęs turėsi leisti savo dienas dirbdamas šlavėju".


Siaubingas melas! Dauguma tėvų kasdien nedarė namų darbų, neišlaikė egzaminų geriausiam pažymiui, tačiau tikrai visi jie nedirba šlavėjais! Jūs savo vaikui linkite tikrai gero, tačiau tai, ką sakote, yra labai toli nuo tiesos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis