7 skirtumai tarp įprastų ir išmintingų tėvų

Vaikams nereikia tobulų tėvų, jiems reikia išmintingų tėvų.

1. Įprasti tėvai įsitikinę, kad visą laisvą laiką reikia visiškai paskirti vaikui, o savo interesus jie nustumia į antrą planą. Išmintingi tėvai sugeba savarankiškai savimi pasirūpinti, šito išmoko ir savo vaikus.


2. Įprasti tėvai augindami vaikus leidžia vakarus ruošdami savo atžalų namų darbus. Išmintingi tėvai auklėdami vaikus laikosi tokios strategijos: vaikas nuo A iki Z atsakingas už namų darbų atlikimą ar neatlikimą pats. Pats jis už tai atsako.


3. Įprasti tėvai stengiasi išpirkti savo kaltės jausmą įvairiausiomis dovanomis ir pinigais. Išmintingi tėvai reguliariai duoda vaikams kišenpinigių, kuriuos jis turi išmokti paskirstyti tokiu būdu, kad savarankiškai įsigytų konkrečius daiktus ar žaislus, neįtrauktus į šeimos biudžetą.


4. Įprasti tėvai nesistengia išsiaiškinti, kodėl vaikas blogai elgiasi, jiems pakanka užkirsti kelią vaiko nepaklusnumui šiuo konkrečiu momentu. Išmintingi tėvai iš visų jėgų stengiasi išgirsti vaiką, kad išsiaiškintų, kas slypi už jo blogo elgesio ir kaip galima jam padėti.


5. Įprasti tėvai stengiasi išauginti vaiką geru žmogumi. Išmintingi tėvai daro viską, kad užmegztų artimus santykius su savo vaikais.


6. Įprasti tėvai augina vaiką viską leisdami, nenubrėždami jam aiškių ribų. Išmintingi tėvai suvokia, kad turi teisę į asmeninę erdvę, pomėgius ir laiką, praleidžiamą be vaiko. Jie gerbia ir savo, ir vaikų asmeninę erdvę.


7. Įprasti tėvai stengiasi apsaugoti vaiką nuo visų įmanomų gyvenimiškų sunkumų, dėl ko daro netgi tai, ko jų niekas neprašo. Išmintingi tėvai leidžia vaikams daryti klaidas, o paskui drauge su jais aptaria, kokias pozityvias išvadas galima pasidaryti susiklosčiusioje situacijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis