8 žingsniai, kaip surengti geriausią gimtadienį vaikui

Koks yra geras vaiko gimtadienis? Toks, iš kurio svečiai nenori išeiti, ilgai prisimena ir tėvų paklausti, kaip norėtų švęsti savąjį sako: „Taip, kaip draugas“. Taigi, kokie yra gero gimtadienio komponentai?

Jūsų dėmesiui – 8 žingsniai, kad gimtadienis pavyktų:


1. Programa


Iš anksto planuokite, ką vaikai veiks per gimtadienį. Suaugusieji gali daug valandų plepėti prie vaišių stalo, bet vaikams tai nuobodu. Galima naudotis specialistų, renginių organizatorių paslaugomis arba tėvai patys gali sudaryti programą.


Jei vaikas jau kalba ir turi savo nuomonę, būtinai atsiklauskite jos! Vaikams patinka būti organizatoriais, tardamiesi su jais mes laviname organizacinius gebėjimus, jie jaučiasi „suaugę", „svarbūs" ir vertinami suaugusiųjų.


2. Kvietimai


Tėvai dažniausiai skambina telefonu ir taip pakviečia į gimtadienį. Tačiau kvietimai ne tik papuoštų šventę, bet ir padėtų išspręsti kai kuriuos organizacinius klausimus: kur ir kiek šventė tęsis, kokia dovana pageidautina. Labai patogu išsiųsti, pavyzdžiui, gražų elektroninį kvietimą į šventę. Jeigu turite galimybę, išsiųskite kvietimą paštu – taip nustebinsite svečius.

Vida Press

3. Nuotraukos


Kartais tėvai nesusimąsto, kad kokybiškos gimtadienio nuotraukos yra didelė vertybė! Kuo mažesnis vaikas, tuo sunkiau prisimena gimtadienius, ir nuotraukos jam padės po kelerių metų pasidžiaugti buvusia švente. Kai tėvai patys organizuoja šventę, jiems ir taip užtenka rūpesčių, todėl patiems dar ir fotografuoti keblu. Išeitis būtų samdyti fotografą arba paprašyti draugo, kuris pafotografuotų. Taip pat dėl filmavimo.


4. Maistas


Vaikams tai nėra svarbiausia gimtadienio dalis. Vaikų gimtadieniams tinkamiausi rankomis valgomi užkandžiai: sūrio lazdelės, vaisių ir daržovių iešmeliai, sumuštiniai ir pan. Svarbiau - gėrimai. Žaisdami ir dūkdami vaikai labai daug geria, todėl iš anksto pasirūpinkite dideliu kiekiu vandens ar kito gėrimo.


5. Aprangos kodas ir gimtadienio tema


Sugalvojus gimtadienio temą ir paprašius svečių atitinkamai pasipuošti, šventė iš karto tampa smagesnė, be to, labai gražiai atrodo nuotraukose. Gimtadienio tema turėtų atitikti vaiko pomėgius.


Pavyzdžiui, mažiukų gimtadieniui tiks rožinė, melsva arba gėlių tema. Darželinukams patiktų gyvūnų temos - pavyzdžiui, kiškio, drugelio, boružės gimtadienis. Vyresnėms mergaitėms surenkite fėjų ar princesių gimtadienį, berniukams - žmogaus-voro ar Žaibo Makvyno.

Vida Press

6. Papuošimai


Jeigu šventė vyksta namuose, pasirūpinkite papuošimais. Tai gali būti paprasčiausi balionai, popierinės girliandos, kurias nesunku pasidaryti patiems.

Vida Press

7. Tortas


Be jo neapsieina nė vienas gimtadienis. Kartais atėjus į gimtadienį ir pamačius įspūdingą tortą norisi sakyti: „Oho!" Tačiau kai supranti, kad tos gražiosios spalvos išgaunamos sintetiniais dažais, pagalvoji, ar verta valgyti. Kartais tortas tikrai būna kaip gimtadienio akcentas ir stalo puošmena, tada jis paprastai būna labai gražus, bet nelabai skanus.

Vida Press

Jeigu tėvams svarbu sveikos mitybos principai, geriau mažiems vaikams nedaryti tortų, gražiai atrodančių ir nelabai skirtų mažiems skrandžiams. Geriausiai, jei yra galimybė, pasigaminti naminį tortą - išlepti pačiai mamai arba kreiptis į mažas kepyklėles, kurios daro sveikesnius tortus.


8. Dovanėlės atėjusiems


Labai gražu, kai baigiantis gimtadieniui svečiai gauna po dovanėlę. Net jei pats gimtadienis buvo mažiau įspūdingas, dovanėlė vaikams teikia daugiau gerų prisiminimų apie jį. Manau, kad užtenka padovanoti smulkmenėlę, kurią galima gražiai supakuoti į lauknešėlį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis