Advento kalendorius, kurį kurti patiks ir vaikams

Kartu su Advento pradžia prasideda žiema. Visi vaikai laukia žiemos, sniego, o labiausiai Kalėdų. Kad laukti būtų smagiau pasidarykite advento kalendorių. Paslaptimis apipintą, siurprizų kupiną, labai linksmą ir nesunkiai pagaminamą.

Darbeliui atlikti reikės:

- kalno saldainių;

- balto, kaip sniegas, popierinio rankšluosčio;

- spalvoto kartono;

- balto siūlo ar virvelės;

- pieštukų;

- klijų;

- žirklių.

Pirmiausia pasidarykite sniego gniūžtes. Ką daryti jei nėra sniego? Ne bėda! Paimkite balto popierinio rankšluosčio lapelį, gal net du ir įvyniokite saldainį. Pasistenkite suvynioti taip, kad gautumėt apvalų kamuoliuką.

Asmeninio archyvo nuotr.

Dabar apvyniokite jį virvele.

Asmeninio archyvo nuotr.

Pasidarykite 24 tokius kamuoliukus.

Asmeninio archyvo nuotr.

Dabar pasidarykite kepuraites. Ant spalvoto kartono nusipieškite 12 apskritimų, padalinkite juos pusiau ir iškirpkite. Gausite 24 detales. Jas susukite į piramidę ir suklijuokite arba susekite segtuvu.

Asmeninio archyvo nuotr.

Iš spalvoto popieriaus iškirpkite 24 žvaigždes. Ant jų užrašykite skaičius nuo 1 iki 24 ir priklijuokite prie kepuraičių.

Asmeninio archyvo nuotr.

Liko pati linksmiausia dalis - pabaigtuvės! Kiekvienai sniego gniūžtei užmaukšlinkite po kepuraitę. Kad kepurėlės tvirčiau laikytųsi, galite jas priklijuoti. Priklijuokite judančias akytes arba iškirpkite jas iš popieriaus . 

Asmeninio archyvo nuotr.

Padovanokite sniego kamuoliukams šypseną ir jie šypsosis Jums kas rytą, taip pakeldami nuotaiką ir padovanodami po vieną mažą saldžią akimirką iki pat Kalėdų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis