Artėja Helovinas: skaptuojame moliūgą

Spalio 31 -ąją švenčiama Helovino šventė, kurios metu persirengiama kostiumais (pageidautina baisiais), išskaptuoti moliūgai paverčiami žibintais ir krečiamos įvairiausios šunybės.

Ką apie šventę mano mamos?


Trejų metų dukrytės mama Kristina:


"Helovino šventės niekaip nešvenčiame, nei su vyru, kai dar dukrytė nebuvo gimusi, nei dabar. Kažkaip man ji neprigijo. Šiemet mergaitė pradėjo lankyti vaikų darželį, tai nebent ten bus kažkas paminėta apie Heloviną, nors abejoju... Pernai pas mus į butą buvo pasibeldę vaikai, apsigobę tokiomis paklodėmis su juodais užrašais, sakė „Pokštas arba saldainiai", mes jiems davėme šokoladą. Jeigu užaugusi dukrytė pati norės taip žaisti su draugais, neprieštarausiu, bet kol ji to pati neprašo, tai niekaip ir neminėsime".


Pusantrų metų sūnaus mama Giedrė:


Heloviną švenčiu nuo mokyklos laikų, man tai labai smagi šventė. Kai kas sako, kad tai paauglių šventė, gal ir tiesa, bet kodėl gi nepapokštavus ir suaugusiems? Kol neturėjome sūnaus, su vyru ir draugais rengdavome triukšmingus Helovino vakarėlius. Pasigamindavome kokių užkandėlių, persirengdavome ir visi drauge žiūrėdavome kokį nors siaubo filmą, kurio nematėme iki tol (susiderindavome iš anksto, kad visiems tai būtų nematytas filmas). Pernai nešventėm, nes sūnelis buvo neseniai gimęs.


Šiemet galvoju, kad pasikviesime dar vieną šeimą, irgi su kūdikiu, pasėdėsime ramiai. Pagaminsiu kokių „kruvinų" pirštelių (duonos lazdelės, aplietos pomidorų padažu), dar vieną kokį baisuoklišką patiekalą, ir taip švęsime. Dar moliūgą skaptuosime, žvakidę darysime".


Patarimai, jei planuojate skaptuoti moliūgą


Viena iš Helovino šventės tradicijų - moliūgų skaptavimas.Tamsoje šviečiantys moliūgai mažiesiems gali būti įdomūs ir patrauklūs.


7 patarimai, jei norėsite moliūgą paversti Helovino žibintu:


- Skaptavimui tinka įvairių dydžių moliūgai - ir dideli, ir maži, vadinamieji dekoratyviniai. Kol vaikas mažas, šį darbą geriau atlikti mamai ir tėčiui.


- Pirmiausia pieštuku arba flomasteriu nusipieškite ant moliūgo kontūrus, kuriose vietose norėsite pjauti.


- Moliūgo skaptavimui geriausiai tinka vidutinio dydžio, bet labai aštrus peilis.


- Išskaptuotą moliūgo minkštimą panaudokite skaniai ir sveikai moliūgo sriubai.


- Į išskaptuoto moliūgo vidurį pridėkite žvakučių.


- Jeigu skaptavimo procese labai nori dalyvauti ir vaikai, pasiūlykite jiems štai tokią alternatyvą: duokite jiems kitą moliūgą, juodą flomasterį arba markerį ir pasiūlykite apipiešti moliūgą. Nupiešti jam akis, veidą, plaukus.


- Išskaptuotą arba nupieštą moliūgą galite pagražinti kitais aksesuarais - siūlai gali tapti plaukais, seni akiniai tiks senų moliūgų akims, vietoj rankų galite įkišti vielutes su išlankstytais „pirštais".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis