Beata Nicholson dovanoja naminio plastilino receptą VIDEO

Kuo toliau, tuo labiau Šv. Kalėdų laukimas siejasi ne su gėrėjimusi pirmuoju sniegu, ramybe ar pirma užžiebta girlianda, bet su didžiuliu galvos skausmu - ką padovanoti savo artimiesiems, kolegoms ar kaimynams. TV3 kulinarinės laidos „Beatos virtuvė" vedėja Beata Nicholson ragina pamėginti daugiau dėmesio skirti tikriems dalykams ir, užuot grūdusis perpildytose parduotuvėse, geriau pusdieniui užsidaryti virtuvėje.

Šiandien Beata dalinasi naminio plastilino, kuris puikiai papildytų Kalėdų Senelio dovanų maišą, receptu.

Pasak Beatos, šis plastilinas yra puikus ir malonus minkyti, o vaikams - „džiaugsmas neišpasakytas": „Tik visokių formelių, jogurto indelių ir gal net kokį kočėlą reikia suorganizuoti - puikiausias vaizduotę lavinantis, neplastikinis žaislas, ir apie dvidešimt kartų pigesnis nei parduotuvinis."


Jums reikės:


2 puodelių miltų


2 puodelių vandens


1 puodelio druskos (smulkios)


2 šaukštų aliejaus


2 šaukštelių citrinos rūgšties


Kelių lašų maistinių dažų (pasirinktos spalvos)


Kaip daryti?


Sudėkite visas sudedamąsias dalis į puodą ir statykite jį ant ugnies, nuolat maišydami. Kai plastilinas sulips į vieną gumulą ir atšoks nuo puodo sienelių, ugnį išjunkite ir toliau rankomis minkykite plastiliną.



TV3 nuotraukoje - Beatos vaikai Jurgis ir Izabelė minko plastiliną.


Beata sako, kad aliejų galima naudoti patį paprasčiausią, bet jei turite kokio nors kvapnaus vonios aliejaus, galite drąsiai jo įpilti, tada plastilinas kvepės. Pasirinktos spalvos maistiniai dažai plastilinui suteiks patrauklumo, nes be dažų plastilinas atrodys pilkšvas.



TV3 nuotraukoje - naminis plastilinas, kuris sandariai laikomas džiugins jus ilgai.


Visą gamybos procesą galime pamatyti ir filmuotame siužete:



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis