Gimtadienis, kurį prisiminsiu visą gyvenimą

Mes, suaugusieji, linkę nebesureikšminti savo gimtadienių, o kartais net bandome juos ignoruoti, tikėdamiesi, kad gal tie metai lėks ne tokiu pašėlusiu tempu. Tačiau vaikams jų gimtadieniai labai svarbūs, reikšmingi ir laukiami.

Dar vienais metais paūgėta, dar vieneri metai priskaičiuoti, dar viena žvakute daugiau į tortą įsmeigta. Tad tokią dieną tikrai būtina atšvęsti spalvingai ir su polėkiu. Kaip supratote pasisėdėjimo prie torto – tikrai nepakaks. Metas pagalvoti apie kažką ypatingo... ir idėjų užsukti į „Švenčių miesto" parduotuves.

Kur jūs, herojai?

Smalsi, žingeidi, drąsi ir laisva – tokia štai auga jaunoji karta. Ir ji dažniausiai jau žino, kokio norės gimtadienio, o ją įkvepia mylimiausių filmų ir knygų veikėjai, stiprūs ir drąsūs herojai. „Jau kelinti metai iš eilės stebime ypatingą susidomėjimą tokia herojiška gimtadienių atributika ir stengiamės, kad „Švenčių miesto" parduotuvėse savojo įkvėpėjo padiktuotų šventinių akcentų rastų kiekvienas." – teigia šventinės atributikos parduotuvių tinklo komercijos direktorė Rasuolė Šiuipienė ir siūlo vaikų gimtadienio atributiką rinktis net iš 60 skirtingų temų.

Pasižvalgius po parduotuvę tampa aišku, kad lyderiauja animacinių filmų herojai: Žmogus Voras, lenktynininkas Žaibas Makvynas, peliukas Mikis ir pelytė Minė, vėžliukai Nindzės, princesė Elsa iš „Ledo šalies", pimpačkiukai, Kempiniukas... – bent laikinai persikelti į šių herojų pasaulį tikrai galima apsilankius vos vienoje parduotuvėje. Ne ką mažiau smagu ir paprasta pildyti mažųjų norus įsikūnyti tiesiog į princesę, piratą, karžygį, fėją, drugelį – tam rasite dar daugiau galimybių, priemonių ir specialių aksesuarų. Tad nevaržykite vaikų fantazijos ir norų, jų įgyvendinimui tikrai neprireiks alinančio pasiruošimo. Džiugina ir tai, kad „Švenčių miesto" parduotuvėse ištisus metus galite išsinuomoti įvairių teminių kostiumų – nuo pirato iki princesės, nuo Betmeno iki Elsos. Tad gimtadieniui čia galėsite pasirengti nuo iki.

Kaip pakviesti?

Paskambinti ir pranešti, ar parašyti elektroninį laišką? – tai taip paprasta ir nuspėjama. Ir toks kvietimas tinka tik paskutinės minutės gimtadieniui. O jei jį planuojate iš anksto, tai ir draugus pakvieskite su staigmena. Šiandien gauti tikrą laišką, kviečiantį į gimtadienį prilygsta stebuklui, o juk laiko tai reikalauja tik vos vos daugiau. Kvietimas galėtų virsti originalia įžanga į gimtadienio šventę, taip pravertų paslapties skraistę, o gal net virstų maža atrakcija.

Įsivaizduokite, gaunate nedidukę dėžutę, o joje mažytis balionėlis, atrodo, kad ant balionėlio kažkas parašyta, bet perskaityti galėsite tik jį pripūtę. O jei taip – pašto dėžutėje randate nemažą voką, o jame kaukė – vėžliuko Nindzės kaukė, vidinėje pusėje visa svarbi informacija apie šventės vietą ir laiką – tai kvietimas, kurio tikrai nepamesite, o užsidėsite eidami į gimtadienį. Arba sulaukiate paštu instrukcijos, kaip pasigaminti indėnišką amuletą bei galvos papuošalą su pridėta pačia tikriausia plunksna – aišku, laukia indėniškos gimtadienio linksmybės gamtoje. Tad dairykitės idėjų visur, kur tik įmanoma ir realizuokite jas su įkvėpimu. Gimtadienio organizavimas tikrai gali virsti jaudinančiu nuotykiu ne tik jūsų vaikui, bet ir jums.

Vida Press

Gimtadienio erdvė

Gimtadienio erdvės dekoravimas gali virsti tikru kūrybiškumo egzaminu arba smagiomis šeimos kūrybinėmis dirbtuvėmis. Kurį variantą bepasirinktumėte, jums teks apsirūpinti pačiomis įvairiausiomis puošybos bei dekoravimo priemonėmis.

Rasuolė Šiuipienė nedvejodama rekomenduoja: „Viena jų – nesenstanti, neišeinanti iš mados ir niekada neatsibostanti, nes be galo universali ir įspūdinga – tai balionai. Iš vieno balionėlio džiaugsmo ir įspūdžio gal ir mažoka, o štai jei jų bus pilnas kambarys ar pilni medžiai kieme – tai bus tiesiog stebuklinga." Panašu, kad ne mažesnį įspūdį padarys ir iš įvairių balionų sukomponuotos puokštės ar figūros. Į jas galima įpinti jubiliato amžių nurodantį skaičių, mylimo herojaus balionus, ar net sukomponuoti patį mylimiausią personažą. Balionų girliandos bei arkos taip pat šventės erdvei suteiks išskirtinumo. „Jei pūsti ir jais puošti gimtadienio šventę ruošiatės patys, nepamirškite specialios pompos – jūsų plaučiai padėkos." – pataria „Švenčių miesto" atstovė.

Vida Press

Ji taip pat rekomenduoja išbandyti dar keletą labai universalių, bet tikrai efektingų dekoro elementų – tai purienas primenantys popieriniai pūkuočiai ir fėjų bei princesių gimtadienius idealiai papuošiantys popieriniai dekoravimo drugeliai. Jei švęsti ruošiatės namuose – pulkelis spalvotų pūkuočių lai „pražysta" virš stalo, o kartu su jais į šventės ritmą tegu siūbuoja drugelių girliandos, nusileidžiančios iki pat stalo. Beje, jei gimtadienį minėsite lauke, šios grožybės gali papuošti medį, pavėsinę ar improvizuotą stoginę. Ir tik nepamirškite lempučių girliandų – vakarui leidžiantis jos nuspalvins šventės vietą paslaptinga atmosfera.

Stalo dilema

Ar įmanoma vaikus priversti sėdėti, kad ir prie originaliausiai papuošto stalo? NE! Tad ir neverskite. Lai šventės akcentu tampa žaidimai ir įvairios veiklos, o stalas tegul tampa gardžia smaližių sala, prie kurio karts nuo karto inkarą išmes piratų laivas ar prisišvartuos indėnų valtis. Bet nenuskriauskite ir jo – denkite jį ryškiai ir pasirūpinkite šventės temą atitinkančiais indais bei aksesuarais, pririškite prie jo keletą helio balionų, kad būtų lengviau orientuotis ieškantiems gardumynų. Arba apaukite stalo kojas linksmais batais ir iš ryškaus audinio suraukite staltiesę-sijoną, žiū, gal ir atgis į šventės pabaigą ir papasakos gardžių istorijų. O jei norite nors kiek sulaikyti jaunųjų valgytojų dėmesį, stalą galite paversti paslaptingu miniatiūriniu mišku su samanose besiilsinčiais saldžiais grybukais, saldų sulčių nektarą saugančiais popieriniais drugeliais, ant popierinių šiaudelių raudonas grybų kepures imituojančiomis braškėmis.

Vida Press

Spalvingai ir originaliai padengti stalą padės ryškios staltiesės, kokybiški vienkartiniai indai su populiariausių personažų atvaizdais, stilingi popieriniai šiaudeliai, kurių asortimentas „Švenčių miesto" parduotuvėje išties džiugina. Ir nepamirškite gimtadienio torto žvakučių. Jų taip pat šiandien galite įsigyti pačių įvairiausių formų ir spalvų, dryžuotų, taškuotų, spiralinių, net ir grojančių. O pačius drąsiausius tegul džiugina ugningi torto fontanai ir spalvingos konfeti patrankos.

Ką veiksime?

Tikrai nesėdėsime ir netylėsime, ir net ramiai nežaisime. Nes ten, kur būrys mažų energingų kojyčių – ramybės nesitikėkite. Geriau būtų iš anksto pasirengti planui „Ką veiksime?" ir neorganizuotam lakstymui „lyg išprotėjus" užbėgti už akių.

Pradžioje pasiūlykite judrių veiksmo žaidimų, pavyzdžiui, mažų balionėlių gaudynes drugelių gaudyklėmis, karštą vasaros dieną visus maloniai atgaivins ir azarto suteiks vandens balionėlių mūšiai. Lobių ieškojimas – dar viena neišsemiama pramoga. Ieškotojus pradžiugins tiek saldūs lobiai, tiek ir susiję su gimtadienio tema: princesėms – karūnos, fėjoms – burtų lazdelės, piratams – priklijuojami ūsai, Žmogui Vorui – speciali kaukė.

Vida Press

Na, o entuziazmui aprimus, galima imtis ir ramesnių veiklų. Surenkite piešimo ant veidų ar rankų konkursą, įsigiję kokybiško ir lengvai nuvalomo grimo galėsite tikrai drąsiai eksperimentuoti. O visiems, mėgstantiems rankdarbius galima pasiūlyti lankstymo iš modeliavimo balionų pamokėlę. Nustebsite, kiek daug įvairių formų galima susukti iš paprasčiausio ilgo ir siauro baliono. Tik svarbu, kad jis būtų kokybiškas. O pačių balionų, idėjų ir net lankstymo pavyzdžių knygutės taip pat ieškokite „Švenčių mieste".

Užsakymo nr.: PT_71789366

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis