Ką dovanoti Kalėdoms, kad tai suteiktų tikro džiaugsmo

Patirtis rodo, kad dovanomis kiekvienas rūpinamės, kai šventės jau labai arti, ir paskutinę akimirką ieškome jų pačių geriausių ir tinkamiausių mūsų artimiesiems.

Pačiomis populiariausiomis išlieka praktiškos ir aktyvią veiklą žadančios dovanos. Tarp naujausių tendencijų galime pamatyti dovanas, gaminamas iš natūralių medžiagų ar tiesiog pačių darytas.

Praktiškos dovanos

Kaip ir kasmet populiariausia išlieka praktiškos dovanos. Lietuviai pirkdami dovaną gerai apgalvoja, ar ji bus naudinga ir tinkama naudoti. Ne vienus metus geriausia dovana išlieka knyga. Įdomu ir tai, kad vis dažniau dovanojama net buitinė technika.

Vyrai dažnai moterims dovanoja jų svajonių kvepalus, kosmetiką ir prabangius papuošalus. Tuo tarpu moterys tokia proga renkasi vyrus palepinti žiemos atributais - kokybiškomis pirštinėmis, vilnos šalikais ar net kailinėmis kepurėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kalėdinės tradicijos Dianos Dargienės šeimoje
Atviras interviu su Rolandu ir Ieva Mackevičiais apie pirmąsias Kalėdas trise

Šiuo metu ypač populiaru mamai ir dukrai arba tėčiui ir sūnui rengtis panašiai arba identiškai. Šeimos vertina kokybiškus laisvalaikio drabužius, taigi jie tampa puikiomis dovanomis net prieš šventes. Mat daugelis šeimų daro profesionalias Kalėdines fotosesijas. „Prieš pat šventes rengiama daug mugių, kuriose labai populiari prekė drabužiai sau ir šeimai. Pastebime, kad žmonės vis dar linkę matuotis. Kasmet prieš šventes kuriame daug suknelių, kuriomis lepiname savo klientes bei pačios save, tad natūraliai jos tampa populiariausia dovana", - sako pasaulyje garsaus lietuvių sukurto „Mummy moon" prekės ženklo dizainerė Ieva Juodelytė.

Dovanos vaikams

Dovanos vaikams - vienas pagrindinių Kalėdų malonumų. Šiuolaikiniai tėvai rūpinasi vaikų lavinimu, sveikata bei aplinkos išsaugojimu, todėl daug kas renkasi rankų darbo žaislus, pagamintus iš natūralių medžiagų.

Alinos Paurazės nuotr.

Šiuo metu ne tik darželių, bet ir tėvų renkamų dovanų topuose vyrauja mediniai žaislai: vežimėliai lėlėms, mediniai arkliukai, kaladėlės, mašinėlės, įvairūs lavinimo žaidimai, pvz., dėlionės, kaladėlės su skaičiais ir raidėmis ar batų rišimo pradžiamokslis iš medžio ir tikrų raištelių.

Alinos Paurazės nuotr.

"Tradiciškai populiariausias dovanų pirkimo laikotarpis – savaitė iki Kalėdų. Tačiau padidėjusį susidomėjimą galime pastebėti jau lapkričio pabaigoje", – sako medinių žaislų parduotuvės "Medinis arkliukas" savininkė Simona Kupetienė. Ji patvirtina, kad per Kalėdas daug tėvų kreipiasi ieškodami lavinančių žaislų ar net tokių, kuriuos baigti gaminti gali pats vaikas, pvz., nuspalvinti savo laivą ar arkliuką.

Alinos Paurazės nuotr.

Pačių gamintos dovanos

Norintys nustebinti savo išradingumu, dažniausiai renkasi dovaną padaryti patys. Artimiausiems dovanojamos nuotraukos pačių gamintuose rėmeliuose, rankų darbo atvirukai ar net užrašų knygutės, pačių gaminti albumai, vilnonės kojinės ir kt. Tarp tokių dovanų galime pamatyti kulinarinius šedevrus, Kalėdoms iškeptus skanėstus, stiklainiuose uždarytus ingredientus pyragui ar sausainiams.

J.Kuniskytės nuotr.

Jų krikštamote galime vadinti Beatą Nicholson, kuri prieš kelerius metus pradėjo savo laidose ir tinklaraštyje lietuvaičius mokyti šio meno. „Manau, nereikia išprotėti dėl dovanų, rankomis darytos dovanos visada yra mielos, ir, aišku, kad geriausias dalykas, kurį galite dovanoti tai jūsų laikas skirtas dovanos gamybai. Juk taip malonu  žinoti, kad dovaną Jums darė su meile", - mintimis dalijasi moteris. Pati Beata labai džiaugiasi, jei gauna tokių dovanų.

J.Kuniskytės nuotr.

Aktyvios pramogos

Labai populiarūs ir dovanų rinkiniai. Jie leidžia gavusiam dovaną pačiam išsirinkti: nori skrydžio parasparniu ar oro balionu, o galbūt pasivažinėjimo visureigiu automobiliu klampiais keliais. Prieš keletą metų buvusias labai populiarias poilsio ir atsipalaidavimo dovanas keičia aktyvios pramogos, kurios, kaip tikisi dauguma dovanojančiųjų, nustebins originalumu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis