Kaip be rūpesčių pasiruošti šventiniam karnavalui

Netrukus darželiuose ir mokyklose prasidės kalėdiniai vaidinimai. Atrodo, dar ne tuoj, tačiau dažniausiai tas laikas ištirpsta nepastebimai ir staiga suprantate, kad iki pasirodymo liko vos kelios dienos, o karnavalinio kostiumo rūpestis vis dar kabo virš jūsų galvos.

Tikrai ne dažnas tėtis ar mama geba sukurti kostiumą pasirodymui praktiškai „iš nieko", kitu atveju tenka aukoti nemažai laiko siuvimui, karpymui, klijavimui ir tikrai ne mažiau išlaidų medžiagoms. O rezultatas ne visada pradžiugina tiek pačius kūrėjus, tiek vaikus. Tad ieškantiems išsigelbėjimo nuo prieškalėdinių rankdarbių rekomenduojame užsukti į „Švenčių miesto" parduotuves Vilniuje arba Klaipėdoje.

Jau pats parduotuvių pavadinimas sufleruoja - čia rasite visko, ko gali prireikti bet kokios šventės dekoravimui ir pasiruošimui. Tačiau mus labiausiai domina - karnavalinis garderobas. Ir išties, kostiumų kabykla čia įspūdinga. Tiksliau net dvi - vienoje sukabinti vaikiški kostiumai nuomai, o kitoje - tie, kuriuos galite įsigyti. Šalia jų - ne ką mažiau aksesuarų visiems, iki tobulo karnavalinio įvaizdžio pritrūkusiems tik šiek tiek tikroviškų detalių. Pastarosios gelbsti ir nespėjusius laiku rezervuoti kostiumų. „Švenčių miesto" komercijos direktorė Rasuolė Šiuipienė pristatydama nuomojamų kostiumų asortimentą įspėja, kad šis prieššventiniu laikotarpiu ištirpsta labai greitai. Tad apsispręsti, kokio kostiumo norėsite, ir jį rezervuoti reikėtų iš anksto.

O patys geidžiamiausi kalėdiniai personažai, pasirodo, yra gyvūnai. „Tai nestebina, mat dažniausiai vaikiškiems spektakliukams pasirenkamos pasakaitės iš gyvūnų gyvenimo, tad šių kostiumų asortimentą stengiamės vis papildyti. Šiandien čia rasite kiškių, lapių, ežiukų, varlyčių, avyčių, pelėdų, voveraičių, tigrų, elniukų, bičių, briedžių, boružių, meškų, gandrų, viščiukų, balandžių, vilkų, beždžionėlių, gaidelių, šuniukų, kupranugarių, asiliukų, dramblių, paršiukų...," - visą gyvūnų būrį vardija Rasuolė. Persikūnyti į gyvūnus, kaip, beje, ir į kitus personažus gali vaikai nuo 80 cm iki 140 cm ūgio. Tad kostiumus čia rasite net ir 10 metų vaikams.

Ne mažiau dėmesio sulaukia ir kostiumai, kuriuos galėtume pavadinti „žiemos klasika" - tai snaigės, žiemos karalienės, sniego seniai, nykštukai, elfai, Kalėdų seneliai, angeliukai, fėjos. Jie išties labai gražūs ir puošnūs. Mergaites neabejotinai pradžiugins pūstos keliasluoksnės suknelės, vertos tikros princesės. Spalvingi, įvairūs, patogūs atrodo ir berniukiški kostiumai. Tikėtina, kad antros tokios snaigės ar nykštuko nesutiksite savo šventėje.

Fotolia nuotr.

„Švenčių miesto" atstovė rodo dar vieną be galo populiarų ir vaikų mėgiamą kostiumų rinkinį - tai pasakų, filmų ir knygų herojai, patys mylimiausi personažai. „Žinoma, ne kiekvienas naujas animacinis filmas vaikams padovanoja po naują garbinamą herojų, tačiau jei jau toks įkrenta į vaikų širdeles, tai ilgam. Geriausias pavyzdys - princesė Elza iš „Ledo šalies" - pasipuošti įspūdinga melsva princesės suknele - kiekvienos mergaitės svajonė," - neblėstančią kostiumų žvaigždę rodo R. Šiuipienė. Tačiau panašu, kad itin mylimi ir kur kas „senesni" herojai, atkeliavę net iš tėčių ir mamų pasakų: Coliukė, Raudonkepuraitė, Mikė Pūkuotukas, Karlsonas, pelytė Minė, padykusios raganaitės, Buratinas arba Pinokis taip pat pasiruošę papuošti bet kurį karnavalą.

Labai gražūs, apgalvoti ir tikroviški, su visais būtinais atributais kabo ir muškietininkų, gladiatorių, nindzių, kaubojų, piratų, Betmeno apdarai. Nepamiršti ir Žmogaus Voro gerbėjai. Mažosioms puošeivoms galima tik pavydėti galimybės pasipuošti itin dailiais princesių, karalienių, balerinų ir net egzotiškųjų kinių kostiumais.

Atrodytų, visos temos jau išsemtos, tačiau Rasuolė dar skuba pristatyti ne tokias gausias, bet jaunųjų aktorių dėmesio nestokojančias kostiumų gretas. „Pastebėjome, kad vis dažniau ieškoma įvairių profesijų atstovų kostiumų, tad jau galime pasiūlyti gydytojo, policininkų (ir mergaitėms, ir berniukams), kareivio, lenktyninko kostiumus. Taip pat kaupiame ir augalų pasaulio atstovų kolekciją. Joje jau puikuojasi įvairių grybų, medžio, morkos, žirnio, citrinos, braškės apdarai. Beje, pastarieji labai populiarūs rudenį, rudenėlio švenčių metu," - asortimento pristatymą užbaigia parduotuvės atstovė.

Panašu, kad ši įspūdinga nuomojamų kostiumų kolekcija tėvelius turėtų gelbėti ne tik Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių laikotarpiu. Čia tikrai rasite kuo papuošti savo vaikus ir rudenėlio šventei, šmėklinėms (velniūkščių kostiumai itin žavūs ir šmaikštūs), Užgavėnėms ir net teminiams gimtadieniams. Ir nepraeikite pro šventinio grimo stendą - kokybiški veido dažai padės užbaigti karnavalinį ansamblį.

Fotolia nuotr.

O jei kostiumą nuspręsite siūti patys, į „Švenčių miestą" užsukite personažui tikroviškumo suteiksiančių aksesuarų. Tikrai pravers sparneliai fėjai ar drugeliui, tiara ar karūna princesei, Betmenui domino kaukė, gyvūnams ausytės ant plaukų lankelių ar specialios pliušinės kepurės (lapių, pelyčių, avinukų ir net... drakonų), ragana neišsivers be smailios aukštos skrybėlės. Net jei jūsų vaikas pareikš norą būti geltonuoju žaviuoju pimpačkiuku, žinokite, kad „Švenčių mieste" rasite jam fotokaukę ar domino.

O jei sutiksite mieste Kalėdų Senelį, klampojantį po pusnis su tam nepritaikytais batais, rekomenduokite ir jam užsukti į šią šventiškai nusiteikusią parduotuvę, nes tik joje jis ras pačius tikriausius, pačius dailiausius ir įspūdingiausius Kalėdų Senio batus.

Tad įspūdingų karnavalų jums ir jūsų vaikams bei lengvo ir nerūpestingo švenčių laukimo.

Užsakymo nr.: PT_72688682

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis