Kaip darželio auklėtojų darbą palengvina virvė?

Jau kuris laikas Vilniaus mieste galima stebėti įdomų reginį: įsikibę į virvę šaligatviu ar per pėsčiųjų perėją žingsniuoja darželinukai. Daugeliui šis vaizdas sukelia šypseną. O iš tiesų - gerokai palengvina darželio auklėtojų darbą bei užtikrina didesnį vaikų saugumą.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 5 įrodymai, kaip mamos skiriasi nuo moterų "nemamų"
12 berniukų auginanti šeima vėl laukiasi: kas gims šįkart?

Suvaldyti mažamečių grupę išvykoje - nemenkas iššūkis ir papildoma atsakomybė auklėtojoms.

Organizatorių archyvas

Projekto „Saugiai pereikime gatvę" metu sukurtos virvės-atšvaitai, padėsiantys užtikrinti vaikų saugumą bei palengvinsiančius auklėtojų darbą. „Siekėme sukurti apčiuopiamos naudos duosiantį įrankį, konsultavomės su specialistais. To rezultatas: tvirta virvė-atšvaitas, naudojama saugiam vaikų grupių judėjimui už darželio ribų. Ji turi 24 rankenėles, į kurias gali įsikibti visa darželio grupė", - pasakojo „Gjensidige Baltic" Lietuvos filialo generalinė direktorė Katerina Pavlidi.

K. Pavlidi sako, jog kuriant projektą didžiausio palaikymo susilaukė būtent iš darželių auklėtojų. „Manome, kad ši virvė - sprendimas, leisiantis auklėtojoms lengviau prižiūrėti vaikus, o mažiesiems - saugiai pažinti aplinką. Į pasaulį žiūrėjome vaikų akimis, todėl siekėme žaismingumo: integravome atšvaitus bei spalvotas rankenėles", - pasakojo vadovė.

Organizatorių archyvas

Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis pabrėžė, kad labai svarbu teisingai ugdyti vaiko elgesį ir savisaugos įgūdžius. Tai daryti reikia sistemingai ir nuosekliai, sužadinant vaiko norą sužinoti daugiau, įgyti patirties, įsisąmoninti bei suvokti atsakomybę už savo ir kitų saugumą. Lietuvos policija nuolat siekia ugdyti mažųjų eismo dalyvių saugaus elgesio gatvėse įgūdžius, atsakomybę ir palaiko projektus, kurie didina visuomenės saugumą.

Šiemet bus padovanota 100 virvių-atšvaitų darželiams iš 10-ties Lietuvos miestų, atrinktų pagal vietas, kur vyksta intensyviausias eismas. Darželius atrinkti padėjo projekto partneris Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis