Kaip užauginti laimingą vaiką: 13 patarimų kiekvienai dienai

Klausiate savęs, ar jūsų vaikas laimingas, ar jūsų veiksmai gerai veikia jūsų vaiką? Vienas tyrimas įrodė, kad vaikai, kuriuos augina mamos, kurioms jie rūpi, yra labiau subrendę, o jų emocinis intelektas yra 10 proc. didesnis nei tų vaikų, kuriuos augina abu tėvai, kuriems jų vaikai ne itin nerūpi.

Kaip būti geru tėvu ir mama?

- Susikurkite ryšį su savo vaikais;

- Praleiskite daugiau laiko kažką veikdami su jais;

- Pasirinkite veiklą, kurią darysite kartu;

- Klausykitės, ką jie jums nori pasakyti;

- Leiskite savo vaikui klysti;

- Kiekvieną dieną parodykite savo vaikui, kad jį mylite.

Jei jūs blogai elgsitės su savo vaiku, jis blogai elgsis su kitais. Jei esate agresyvus ar nervingas, nedarykite nieko, kas galėtų emociškai pakenkti jūsų vaikui – nerėkite ir nestumdykite, juk nėra tokios situacijos, kurios nepavyktų išspręsti pokalbiu.

Kalbėkitės su savo vaiku. Svarbus kiekvienas žodis. Tokiu būdu jūsų vaikas vystys savo socialinius įgūdžius.

Jei turite problemų, kovokite su jomis, tačiau neleiskite, kad problemos paveiktų jūsų vaiko vaikystę. Suaugę turi problemų, bet jų turi ir vaikai. Vaikai niekada nesupras jūsų, nes jie niekada nėra buvę suaugę. Tačiau jūs galite suprasti savo vaiką, nes kadaise buvote vaiku.

Kuo daugiau visko darykite kartu su vaiku, nes taip sukursite ryšį, tapsite artimesni ir kalbėdamiesi išspręsite kiekvieną problemą.

Parodykite savo pasitenkinimą! Šypsokitės būdamas šalia savo vaiko! Šypsodamasis jūs jį paskatinsite.

Pozityvi energija ir optimizmas yra labai svarbūs. Mokykite savo vaiką, kad stiklinė visada yra pusiau pilna. Jei vaikas išmoks būti optimistu, sumažės tikimybė, kad būdamas paauglys jis sirgs depresija. 

Paskatinkite savo vaiką! Nepamirškite pasakyti: „Aš tavimi didžiuojuos“, „Tu esi geriausias“, „Ir toliau taip daryk...“, „Žinau, kad gali tai padaryti“ ir panašias frazes. 

Niekada nevartokite tokių frazių: „Tu susimovei“, „Tai siaubinga“, „Kvailys“, „Idiotas“, „Tu nieko nežinai“, „Pasiduok“. Tokios suaugusiųjų frazės gali pakenkti jūsų vaiko pasitikėjimui savimi.
Tegul jie žino, kad svarbi kiekviena diena!

Parodykite jiems kelią, kuriuo eiti, tačiau šiame kelyje jie turi patys nuspręsti, kur jiems sukti.
Leiskite vaikui žaisti komandinius žaidimus, leiskite jam susidurti su kitokiais charakteriais, kitokiais žmonėmis, kitokiomis kultūromis. Jei juos sups žmonės, jie bus ne tokie drovūs ir išmoks lengvai bendrauti.

Mažiausi dalykai padaro didžiausius pokyčius, paprasčiausių žodžių reikšmė yra svarbiausia. Laimė yra mažiausiuose gyvenimo dalykuose ir viskas yra svarbu – vaikai tai turi žinoti.
Todėl skatinkite savo vaiką rodyti emocijas, naudotis kiekvienu iššūkiu, kovoti su viskuo. Žodžiais paruoškite savo vaiką gyvenimui.

Vaizduotės žaidimais padėkite savo vaikui pagerinti jo kūrybiškumą, nes taip jis taps protingu vaiku.

Fizinė veikla yra svarbi kaip ir protinės veiklos!

Leiskite savo vaikui varžytis. Taip jis išmoks atsikelti suklupęs ir tęsti tai, ką darė. 

Gero gyvenimo paslaptis – pozityvios mintys ir rungtyniaujanti dvasia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis