Kokią katę rinktis, jei namuose auga vaikas

Daugelis vaikų svajoja namuose auginti gyvūną. Jeigu rimtai svarstote turėti katę, jūsų dėmesiui – 5 populiarių kačių veislių apžvalga. Ar jos tinka šeimoms su vaikais?

Persų katė


Tai viena populiariausių veislių visame pasaulyje. Ji tinka šeimoms, kurios augina aktyvius vaikus. Persų katės yra draugiškos mėgsta žaisti ir, kas labai svarbu, yra gana taikios. Jos leidžiasi palaikomos ant rankų, paglostomos. Augdamos persų katės vis labiau rimsta ir suaugusios daug laiko leidžia tiesiog miegodamos.


Ši veislė visada traukia akį - jų švelnus kailis viliote vilioja paglostyti. Tačiau visgi svarbu atminti, kad ir kokia graži katė būtų, ji nėra pliušinis žaislas. Tai gyvūnas, kuriam reikia kasdienės priežiūros. Persų katės - ne išimtis. Šios veislės ypatumas yra tas, kad persų kates reikia reguliariai šukuoti.

Persų veislės katė.
Persų veislės katė.
Vida Press

Britų trumpaplaukė


Tai ramios katės, kurios lengvai prisitaiko prie namų ir šeimininkų taisyklių. Jas galima netgi pavadinti šiek tiek malencholiškomis ar tingiomis. Jeigu vaikas bus itin aktyvus ir norės daug bendrauti, žaidins katę, ši gali supykti. Kai kažkas nepatinka, šios katės parodo, dažnai - letenos mostu.


Britų trumpaplaukės katės yra prieraišios ir būna ištikimos savo šeimininkams. Iš esmės jos nelabai mėgsta būti paimtos ant rankų, mieliau būna šalia šeimininko. Ši kačių veislė sutaria su šeimoje augančiais vaikais.

Britų trumpaplaukė katė.
Britų trumpaplaukė katė.
Vida Press

Škotų nulėpausė


Kai kurie žmonės šią veislę gali supainioti su aukščiau aprašytąja britų trumpaplaukių kačių veisle. Tačiau jos skiriasi ir išore, ir savo charakteriu.


Škotų nulėpausės katės yra draugiškos ir ramios. Jos prisiriša prie savo šeimininkų, nors tiesą sakant, vaikus labai retai pripažįsta savo šeimininkais.


Tai veislė, kuri nereikalauja itin didelio dėmesio - jos mielai pabūna ir vienos. Škotų nulėpausės katės mėgsta žaisti, būti paimtos ant rankų ir net miegoti vienoje lovoje.

Škotų nulėpausė katė.
Škotų nulėpausė katė.
Vida Press

Sfinksai


Sfinksai dėl savo išskirtinės išvaizdos ne visų yra labai mėgstami ir vaikus auginančios šeimos kartais prisibijo jų įsigyti. Visai be reikalo. Labiau prieraišių ir draugiškų kačių reiktų paieškoti su žiburiu!


Sfinksai yra švelnūs ir mėgsta vaikus. Kadangi šios veislės katės neturi tankaus kailio ir joms neretai būna šalta, jos mielai sėdi šeimininkui ant kelių, mėgsta miegoti šalia.


Auginant sfinksus neretai tenka pasirūpinti ir apranga jiems. Vaikams tai daro įspūdį - jie augina „madistę" katę. Be to, sfinksai mėgsta maudytis.

Sfinksas.
Sfinksas.
Vida Press

Meinkūnai


Viena populiariausių kačių veislių pasaulyje. Meinkūnai yra pačios stambiausios katės. Jos yra draugiškos, mėgsta žaidimus, kontaktą ir vaikus. Visgi įpykdytos jos gali parodyti savo charakterį, todėl šeimoms su visai mažais vaikais kažin ar rekomenduojamos.


Meinkūnas.
Meinkūnas.
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis