Lietuviai sukūrė filmuką, padėsiantį vaikus pripratinti prie darželio

Vienas didžiausių iššūkių tėvams, auginantiems vaikus, yra sėkminga ir greita vaiko adaptacija darželyje. Lietuvių skaitmeninės reklamos specialistai, pasitardami su vaikų psichologais, sukūrė animacinį filmuką vaikams, padėsiantį pasiruošti ir lengviau įveikti šį gyvenimo etapą.

Nepaisant to, ar tai privatus darželis, ar valstybinis, vaikas, o kartu ir jo tėvai dažnai patiria stresą. Mažyliui nerimą kelia nežinomybė ir nesaugumo jausmas, esant naujoj nepažįstamoj vietoj, kurioj jis lieka be tėvų ar senelių. Jam kyla daugybė jausmų ir klausimų – kodėl, kas bus, kada tėvai grįš, ar grįš, ką jis čia veiks, ar jausis saugus. Tėvai nerimauja kaip jų vaikas pripras ir kaip jam padėti, kaip tinkamai viską paaiškinti, kad jų atžala suprastų ir gerai jaustųsi naujoj aplinkoj. Ne viską paprasta perteikti žodžiais 1-2 metų vaikui.

Lietuvių skaitmeninės reklamos agentūra „Adguns" pasiūlė sprendimą. Idėja gimė verslo plėtros vadovei, dvynukų mamai J.Avinienei „Kaip ir kiti tėveliai, esu patyrusi, ką reiškia pirmą kartą išleisti savo vaikus į darželį. Vaikai buvo prisirišę, todėl ėmėme ruoštis iš anksto. Buvau perskaičiusi daugybę patarimų, knygų, straipsnių internete, daug kalbėjomės. Tačiau aiškiai ir vaizdžiai paaiškinti pusantrų metų vaikams, taip kad jie suprastų, kodėl mama ir tėtis išeis, kada grįš jų pasiimti ir ką jie veiks visą dieną, buvo tikras iššūkis. Norėdama jiems bei sau padėti dar iš anksto ieškojau pagalbinės vaizdinės informacijos. Tačiau nieko panašaus neradau. Čia ir kilo idėja. Niekam ne paslaptis, kad vaikai dievina Youtube filmukus - tad kodėl jiems nepateikus paprasto paaiškinimo, kas yra darželis, pasitelkiant animaciją. Be to, animacinis filmukas ne tik lengvai perduoda vaizdinę ir garsinę informaciją, bet kartu gali perteikti ir pozityvią nuotaiką, kurti teigiamą darželio paveikslą".

Pasikonsultavus su vaikų psichologais buvo sukurtas filmukas vaikams, kuris žingsnis po žingsnio paaiškina, kas yra darželis, kokia jo dienotvarkė, kaip mažyliai susiruošia ir keliauja į jį ryte, kaip atsisveikina su tėvais, kada išeina ir ateina mama ar tėtis. Taip pat, mažieji žiūrovai mato, kad ir kiti bendraamžiai pasilieka darželyje, kad vaikai būna su auklėtoja, kad darželis yra smagi ir šauni vieta, kurioje gera būti ir galima daug visko išmokti.

Dainelė bei personažai buvo kuriami anglų kalba, kad būtų pasiekiami tarptautinei tėvų bei vaikų auditorijai. Su darželiu supažindina pagrindinė veikėja Lidija Enciklopedija (orig. Lydia Encyclopedia) - mergaitė, kuri yra tokio pačio amžiaus kaip ir jos žiūrovai. Pasitelkiant vaizdą bei muziką, vaikai susipažįsta su darželiu iš anksto, dar prieš pradėdami jį lankyti. Taip sumažinamas neužtikrintumas, atsiranda žinojimas, kas po ko bus.

Kad adaptacija būtų lengvesnė, taip pat rekomenduojama tėvams su vaikais kalbėtis apie darželį, pratinti palaipsniui, atsižvelgiant į individualų vaiko tempą bei darželio specialistų patarimus. Šis animacinis filmukas yra pagalbinė priemonė, padėsianti geriau pasiruošti iš anksto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis