Marginame kiaušinius su vaikais: būdai, kurie patiks mažiesiems

Kiaušinių marginimas – tai ne tik svarbus artėjančių Šv. Velykų akcentas, bet smagi ir įdomi veikla kiekvienam.

Todėl artėjant svarbiausiai pavasario šventei, siūlome nesudėtingus ir įdomius margučių marginimo būdus, kuriuos galėsite išbandyti net ir su pačiais mažiausiais savo šeimos nariais. Jais dalinasi „Šiaurės licėjaus" pradinio ugdymo mokytoja Agnė Valukonytė.


Natūraliam kiaušinių dažymui Jums reikės:

  • Kietai virtų baltų kiaušinių;
  • Raudongūžio kopūsto;
  • Ciberžolės;
  • Burokėlių sulčių;
  • Acto.

Dažymui su akriliniais dažais Jums reikės:

  • Kietai virtų baltų kiaušinių;
  • Įvairių spalvų akrilinių dažų;
  • Maistinės folijos;
  • Teptukų;
  • Žirklių.

Dažant kiaušinius natūraliai, nereikia baimintis jei verdant kiaušinis įskilo. Dažydami kiaušinius natūraliomis priemonėmis, galite su vaikais pažaisti ir paspėlioti, kokia gi spalva nusidažys kiaušinis, nes dažnu atveju pirminio produkto spalva gali skirtis nuo galutinio rezultato.


Dažus leiskite pasiruošti patiems vaikams: ciberžolę ištirpiname karštame vandenyje, susmulkintą raudongūžį kopūstą užpilame karštu vandeniu ir palaikome 15-20 minučių bei pasiruošiame burokėlių sultis. Į visus indelius su dažais įpilkite po šaukštelį acto. Atsargiai sudėkite kiaušinius į paruoštus dažus ir palaikykite bent porą valandų.


Organizatorių nuotr.


Galite su vaikais paeksperimentuoti ir kiaušinius išimti skirtingu metu (po 2 valandų, po 6 valandų, po paros), tuomet matysite skirtingus atspalvius.


Taip pat nebijokite eksperimentuoti ir su kitais produktais. Leiskite pasireikšti vaikų fantazijai ir paieškoti kitų dažančių produktų. Galite išbandyti žaliąją arbatą, greipfrutų sultis, morkas ir pan.


Margindami kiaušinius su akriliniais dažais kiekvieną kartą nustebsite pamatę rezultatą. Prieš marginant kiaušinius, kartu su vaikais aptarkite turimas spalvas, kurios spalvos tinkamos pagrindo dažymui, kurios yra šiltos, o kurios - šaltos. Paspėliokite kaip spalvos maišosi tarpusavyje.


Organizatorių nuotr.


Paėmę maistinę foliją, atkirpkite jos tiek, kad galėtumėte ja apvynioti kiaušinį. Foliją truputį suglamžykite, o tada išvyniojus išklokite ant stalo. Tai atlikus, pasirinkite norimas spalvas ir teptuku ištepkite folijos viršutinę dalį. Kai sukursite norimą spalvų gamą, ant nudažytos folijos dalies uždėkite kiaušinį. Tada apvyniokite jį ir paspaudinėkite. Viskas! Beliko atvynioti foliją, išdžiovinti kiaušinį ir pamatyti, kokį šedevrą sukūrėte.


Organizatorių nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis