Maža mergaitė nori lakuotis nagus ir dažytis lūpas: leisti ar drausti?

Mergaites auginančios šeimos yra patyrę, jog ateina tam tikras metas, kuomet mažas mergaites ima dominti „moteriški“ reikaliukai: jos ima prašyti mamų nulakuoti joms nagučius, o gimtadieniui užsiprašo vaikiškų kvepalų ar dekoratyvinės kosmetikos.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Dekoratyvinė kosmetika vaikams: už ir prieš? Šį klausimą užduoda daugelis šeimų. Vienareikšmio atsakymo nepateiksime, ir jis kažin ar galėtų būti. Bet koks klausimas turi pliusų ir minusų. Tai galioja ir ir kalbant apie vaikišką dekoratyvinę kosmetiką. Taigi, pradėkime nuo teigiamų aspektų.

Kodėl verta leisti mergaitėms naudotis vaikiška kosmetika?

Naudodamos vaikišką dekoratyvinę kosmetiką mergaitės mokosi rūpintis savimi. O tai labai svarbu.

Jei vaikui griežtai drausite naudoti kosmetiką, ji jam taps uždraustu vaisiumi, kuris, kaip žinome, visada saldus. Tada paauglė dukra slapčia „skolinsis" mamos kosmetiką. Baisiausia, kad jos makiažas bus visiškai neskoningas ir per ryškus (ačiū žurnalams). Leisdami mergaitei naudotis vaikiška dekoratyvine kosmetika, padėsite jai išsiugdyti skonį ir saiko jausmą.

Nupirkusios mergaitei jos asmenines priemones, galėsite būti ramios dėl savo kosmetinės turinio. Be to, vaikiška kosmetika gaminama iš maksimaliai nekenksmingų medžiagų. Tad tegul dukra verčiau naudojasi ja, nei suaugusiems skirtomis priemonėmis, kurios gali pakenkti jos odai.

Mergaitėms kosmetikos naudojimas yra tas pats, kas matuotis mamos aukštakulnius. Jos tiesiog nori būti panašios į mamą. Šis žaidimas padeda formuotis lytiniam identitetui.

Vida Press

Tačiau egzistuoja ir vaikiškos dekoratyvinės kosmetikos naudojimo minusai, kurie taip pat yra ir psichologiniai, ir fiziologiniai.

Taigi, kodėl galėtume savo mažoms mergaitėms neleisti naudotis kosmetika?

Visų pirma, nekokybiškos medžiagos gali vaikui sukelti alergiją ir apskritai sugadinti mergaitės odą.

Be to, jei mergaitė pradės per anksti naudotis dekoratyvine kosmetika, ji gali pernelyg susitelkti į savo išvaizdą, ir taip susiformuos netinkamos gyvenimo gairės. Taip pat jai gali išsivystyti kompleksai: gali atrodyti, kad būtent nuo kosmetikos ji tampa graži, o be jos - negraži.

Pirmą minusą galima išbraukti, išrinkus kokybišką vaikišką dekoratyvinę kosmetiką:

Atkreipkite dėmesį į amžių, nurodytą pakuotėje. Kosmetika nėra skirta jaunesniems nei 3 metų vaikams.

Nepirkite iškart didelio rinkinio. Iš pradžių priemonę išmėginkite. Įsitikinkite, kad ji nesukelia alerginių reakcijų.

Atkreipkite dėmesį į vaikiškos kosmetikos galiojimo laiką, pirkite ją tik specializuotose parduotuvėse.

Sudėtis - pats svarbiausias dalykas renkantis vaikišką kosmetiką. Priemonės turi būti sudarytos tik iš natūralių medžiagų. Gerai, jei sudėtyje yra aliejų, augalų ekstraktų, vitaminų. Dukrai pirkite hipoalerginę kosmetiką.

Dekoratyvinė kosmetika vaikams jokiu būdu neturi būti atspari. Pavyzdžiui, nagų lakas turi būti nuplaunamas paprastu vandeniu su muilu.

Vida Press

O kalbant apie antrą minusą - išvaizdos kultą - jo taip pat galima lengvai išvengti. Viskas priklauso nuo tėvų - kokios šeimoje vyraujančios vertybės, kaip jie pristatys ir vertins kosmetiką mergaitėms.

Nedrauskite dekoratyvinės kosmetikos dukrai, bet ir neleiskite jos naudoti per dažnai - tik per gimtadienius ar pasirodymus mokykloje. Tokiu atveju šviesiai rožinis lūpų blizgis iš vaikiškos serijos tiks labiau, nei ryškiai raudoni lūpų dažai iš mamos kosmetinės (juk esame matę ir tokių variantų, tiesa?)

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis