Metas į pajūrį: ką turėtumėte žinoti prieš keliaudami su mažyliu į paplūdimį

Ar važiuotumėte į Lietuvos pajūrį, ar pasipliuškenti svetur, svarbūs tie patys dalykai. Paplūdimyje reikėtų nepamiršti ne tik savo ir mažojo apsaugos nuo saulės, bet ir tinkamos aprangos. Štai keli patarimai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį prieš kelionę prie jūros.

Jei kūdikėliui yra mažiau nei 6 mėnesiai, nelaikykite jo atviroje saulėje, rinkitės šešėlį. Jei vaikučiui daugiau, stenkitės saulėje būti ryte arba vakarop. Venkite laiko tarp 11 ir 15 valandos, nes tokiu metu saulė yra aktyviausia.

Net jei danguje nešviečia ryški saulė, paplūdimyje žaidžiančio mažylio odelė vistiek gali nudengti. Prieš eidami į paplūdimį patepkite atviras kūno vietas specialiai vaikams skirtu losjonu nuo saulės. Žvilgtelėkite į informaciją - nuo kokio amžiaus galima naudoti tam tikrą apsauginį kremą. Apsaugos nuo saulės faktorius turėtų būti kuo didesnis, losjonas turėtų apsaugoti ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių. Visos informacijos ieškokite ant pasirinktos priemonės pakuotės.

A post shared by Rebecca 🕊 (@house_of_douglas) on Jun 30, 2016 at 11:19pm PDT

Eidami prie jūros mažąjį renkite natūralių audinių drabužiais, kurie leistų kūneliui kvėpuoti, būtų minkšti ir švelnūs. Tiktų lengva medvilnė, denimo medvilnė, gaivinantis linas, puslinis (lino ir medvilnės mišinys), daugelio pamirštas kanapių audinys.

Gamintojo nuotr.

Nepamirškite papildomos apsaugos nuo saulės - skrybėlės ir saulės akinių. Rinkitės plačiakraštę skrybėlę, kurios kraštai dengtų net tik mažylio veidą, bet ir kaklą, pečius. Parinkite kokybiškus akinius nuo saulės, kurie apsaugotų nuo UV spindulių.

A post shared by Danie🌿 (@daniegalindo) on Jun 7, 2017 at 10:44am PDT

Gamintojo nuotr.

Mažiesiems paplūdimyje labiausiai tiktų sandalai, nes į juos patekęs smėlis greitai išbyra, o pėdos nekaista. Batukuose atsiradęs smėlis ne tik kelia diskomfortą, bet ir gali pritrinti mažylio pėdutes. Idealiai tiktų guminiai sandalai, tokie apsaugos nuo akmenuotesnio kranto, neleis kauptis smėliui, jais mažylis galės braidyti ir vandenyje. Kitas tinkamas variantas - medvilniniai sportinukai. Tokius avėdamas mažasis nesuprakaituos kojų, žinoma, jei nepamiršite natūralaus audinio kojinių.

Pagalvokite ne tik apie drabužėlių audinius, reikalingus aksesuarus, bet ir daiktų spalvas, dizainą. Verta rinktis išskirtinio stiliaus, ryškesnius, šviesius arba originaliai margintus drabužius. Tuomet iš akiračio nepamesite pajūry žaidžiančio mažylio, taip pat greičiau jį pastebėsite, jei šis kur nuklys.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis