Nekasdienė pramoga Panevėžio rajone, kuri patiks visai šeimai (1)

Neglostėte alpakos? Galite tai padaryti! Kaip įdomiai praleisti savaitgalį, patarimais dalinasi šeimos laisvalaikio specialistė ir seimosgidas.lt įkūrėja Goda Leo.

Švelnios, meilios ir gražios, kaip iš filmuko, alpakos meiliai lenda bučiuotis, leidžiasi glostomos ir uostinėja, ką gardaus duosime sukrimsti. Panevėžio rajone Medikonių kaime įsikūręs alpakų ūkis ne tik aprūpina švelnia vilna jos šeimininkus, bet ir laukia lankytojų. Tad jeigu prijaučiate green peace'ams, rinkitės tokį, natūralų zoologijos sodą.

Renata ir Rolandas Meleškos prieš gerą dešimtmetį nusipirko sodybą vasarojimui. Vėliau persikėlė čia gyventi, o supratę, kad turi daug laisvos žemės, nusprendė ką nors auginti ir taip atrado alpakas. Daugelis žino, kad šie gyvūnai kilę iš Pietų Amerikos ir itin vertinami dėl švelnios kaip šilkas vilnos, kuri itin gerai šildo ir visai nekanda, bet Lietuvoje yra vos keletas ūkių, kuriuose jos auginamos.

Pradėję nuo keturių alpakų, dabar pora augina net 32 įvairiausių spalvų kaimenę. Ar žinojote, kad alpakos, skirtingai nuo avių, gali pasigirti net 22 atspalvių vilna?

Mums apsilankius ūkyje, alpakos neseniai buvo pagražintos – pavasarį, kartą per metus, jos nukerpamos, o paliekami tik stilingi kuodai.

Ūkyje rasite ne tik alpakų, bet ir labai dailių mažulyčių ožiukų, kurie taip pat noriai bendrauja.

Apsilankymo kaina – 2 eurai. Už šią kainą gausite dar ir alpakų ėdalo, kurį jos meiliai jums kramsnos iš rankos. Tiesa, dėl apsilankymo būtina susitarti: paskambinkite telefonu Renatai 868219653.

Norintys taip pat gali įsigyti alpakų siūlų ar minkštutėlių raštuotų vilnoninių kojinių iš alpakų vilnos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis