Nekeptas ir gaivus tinginys su varške ir uogomis

Labai noriu pasidalinti šiuo labai skaniu, gaiviu ir vasarišku tinginuku.

Prisipažinsiu, ilgą laiką maniau, kad tinginiai būna šokoladiniai ir karameliniai, bet vieną dieną bevartydama senas receptų knygas aptikau štai šį. Kartą padariau ir dabar tai yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų vasarą, kai sunkių, riebių tortų visai nesinori.

Didžiausias šio pyrago privalumas yra tas, kad šį tortą gali daryti vaikas pats (priklausomai nuo amžiaus, žinoma), kadangi nieko kaitinti ar kepti nereikia, visi produktai saugūs ir neapdoroti termiškai, arba bent mažosios rankytės gali būti didžios pagalbininkės.

Asmeninio arch. nuotr.

Produktai, kurių reikės:

400 g riebesnės varškės (kambario temperatūros);

400 g sausainių („Gaidelis" ar pan.). Pastaba: jų galite paimti šiek tiek daugiau, nes jei šį darbelį atliks mažosios rankytės, labai tikėtina, kad dalis nukeliaus ne į dubenį;

1 pakelis kambario temperatūros sviesto (180-200 g);

150 g cukraus;

20 g vanilinio cukraus;

puslitris šaldytų arba šviežių uogų.

Gaminimas:

Pirmiausia smulkiai sulaužomi sausainiai į atskirą didesnį dubenį.

Varškę pertriname, sviestą išplakame iki purios masės su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišome su pertrinta varške (ir sviestas, ir varškė turi būti kambario temperatūros, nes kieto sviesto neišplaksite, o jis sudėję į šaltą varškę greitai stings ir gerai neišsimaišys). Tuomet į sausainius dedame varškės masę ir gerai išmaišome, kad visi sausainiai apliptų varškės mase.

Švarias uogas nusausiname, jei naudosite šaldytas uogas, įsitikinkite, kad jos nėra per daug "pasileidusios", t.y. labai drėgnos, šlapios, jei taip yra, kiek įmanoma daugiau skysčio pašalinkite arba dėkite 1,5 normos sviesto, nes kitaip pyragas išbyrės gabalais, nesustings. Tuomet uogas sudedame į sausainių ir varškės masę, išmaišome. Pasiliekame gražesnių uogų papuošimui.

Asmeninio arch. nuotr

Formą, kurioje bus stingdinamas pyragas išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele (jei forma silikoninė - to daryti visai nereikia) ir sudėkite visą pyrago masę. Šakute paspausdami, kad neliktų oro tarpų, išlyginame pyrago viršų ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms. Geriausia būtų palaikyti per naktį, kad tortas subręstų, sausainiai kažkiek suminkštėtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis