Originali ir naudinga rankų darbo dovana, kurią gaminti padės ir vaikai

Ieškote būdo, kaip užimti savo darželinuką namuose? Kartu su juo gaminkite vonios burbulus! Tai smagus užsiėmimas tiek mamai, tiek mažyliui, o drauge pasigaminsite jaukių ir kvapnių dovanėlių namiškiams.

Pramoga mamai ir mažyliui: vonios burbulų gamyba

Knygos „Gaminame natūralią kosmetiką namuose su Uoga Uoga" bendraautorė Jovita Vyšniauskienė, pati auginanti du vaikus - Žanuką ir Vasarą, neabejoja, kad vonios burbulų gamyba smagi ir nesudėtinga pramoga.

„Pasigaminti burbulą nesudėtinga, reikia tik šiek tiek praktikos, be to, didžiąją dalį, o gal net visas sudėtines dalis turėtumėte rasti namuose. Smagiausia, kad galima pasirinkti įvairių formelių, kurios padės išgauti skirtingas formas. Dar mažieji visada noriai įsitraukia į burbulų dekoravimo procesą. Be to, pasigamintą burbulą bus galima ne tik padovanoti tetai ar močiutei, bet ir patiems įmesti į vonią prieš maudynes", - pasakoja Jovita.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuvės mamos išradimas stebina originalumu ir paprastumu
Vaiko Zodiako ženklas sufleruoja, kokią dovaną jam pirkti

Burbulo formą išgauti padės įvairiausios namuose randamos formelės, jomis gali tapti ir tos, kurias vasarą naudojate žaisti paplūdimyje su smėliu (tada burbulai bus dideli), taip pat tiks silikoninės sausainių kepimo formelės, perpjautas per pusę lauko teniso kamuoliukas. Burbuliukus galima formuoti ir tiesiog rankomis.

Vonios burbulo, kvepiančio Kalėdomis, receptas

Būtent pagal šį receptą pagaminti ir vonios vandenyje ištirpdyti burbulai jaukiai kvepės Kalėdomis, o juose esantis sviestmedžių aliejus pamaitins odą. Nepamirškite, kad kosmetikos gamybai naudojami nerafinuoti aliejai. Recepte esantį sviestmedžių aliejų galite pakeisti kitu turimu aliejumi, o eterinius aliejus galite rinktis pagal patinkantį kvapą. Atkreipkite dėmesį, ar mažylis neturi alergijos citrusiniams vaisiams, jei taip, keiskite šį eterinį aliejų į kitą, pavyzdžiui, levandų.

Sudėtinės dalys:

6 šaukštai sodos;

2 šaukštai birios citrinų rūgšties;

½ šaukšto sviestmedžių kietojo aliejaus;

20 lašų mandarinų eterinio aliejaus;

2 lašai gvazdikėlių eterinio aliejaus;

paprasto vandens supilto į buteliuką su purkštuku.

Dekoravimui:

anyžio žvaigždės;

5-6 gvazdikėliai;

½ šaukštelio cinamono.

Gamybos procesas:

Iš anksto pasiruoškite buteliuką, kurio antgalis būtų su purkštuku. Įpilkite į jį vandens. Ant stalo patieskite sviestinio popieriaus.

Pasirinkite gražią formelę, kurios pavidalą įgaus gaminamas vonios burbulas.

Sumaišykite sodą su citrinų rūgštimi.

Pašildykite sviestmedžių kietąjį aliejų, kad jis išsilydytų, jei rinksitės skystą aliejų, jo šildyti nereikia. Išlydytą aliejų iš lėto pilkite į sodos ir citrinų rūgšties mišinį, tolydžio maišydami. Stebėkite, kad aliejus pasiskirstytų tolygiai.

Gautą masę gerai išmaišykite, kad neliktų sukibusių gumulėlių. Įlašinkite eterinių aliejų ir dar kartą gerai permaišykite.

Skirtingose vietose 2-3 kartus (ne daugiau) apipurkškite gautą masę vandeniu. Sodai reaguojant su citrinos rūgštimi, masė pradės šalti. Tuomet imkitės formuoti norimą burbulą. Galite jį daryti paprastą - apvalų, formuodami rankomis. Jei pasitelksite formelę, į ją sudėkite kiek telpa masės ir gerai suslėkite, kad neliktų oro tarpų.

Ant paruošto popieriaus atsargiai apverskite formelę ir išimkite gautą burbulą. Tą patį pakartokite su likusia mase ir pasigaminkite tiek burbulų, kiek pavyks.

Suformuotus burbulus papuoškite - vieną anyžio žvaigžde, kitą gvazdikėliais, dar kitus tiesiog apibarstykite cinamonu.

Baigtus gaminti burbulus mažiausiai porai valandų palikite visiškai sustingti.


"Obuolio" leidyklos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis