Pasigamink pats: saugūs naminiai dažai, skirti piešti pirštais

Ištaigingoje svetainėje piešti pirštais nesiūlyčiau, tačiau jei ruošiatės švęsti laisvesnėje aplinkoje, tarkime gryname ore (švenčių lauke sezonas jau ne už kalnų!), galite drąsiai organizuoti mažųjų dailininkų tapybos plenerą.

Mano patirtis sako, kad terliojimosi poreikis aršiausiai būna apnikęs vaikus iki 4-5 metų, todėl ir pramogą siūlyčiau šiai amžiaus grupei.

Ko reikės? Kuo didesnio formato popieriaus lapų, laisvo didesnio stalo, arba ploto ant žemės ar grindų ir žinoma, piešti rankomis tinkamų dažų. Galite juos nusipirkti, o galite patys, smarkiai nenuvargdami, pasigaminti:

TAIP PAT SKAITYKITE:
Burnoje tirpstančių spurgų receptas
Lietuvės mamos atskleidžia, kokias vaikų higienos priemones naudoja savo grožiui

4-6 spalvoms pasigaminti reikės:

1 stiklinės vandens,

1/4 stiklinės kukurūzų miltų,

4-6 skirtingų spalvų maistinių dažų,

4-6 indelių su dangteliais dažams laikyti.

Nuolat maišydami, į kukurūzų miltus supilame vandenį. Užverdame ant didelės ugnies, kartas nuo karto pamaišydami, kol masė sutirštės.

Ataušiname iki kambario temperatūros ir išpilstome į indelius, į kiekvieną įmaišydami skirtingos spalvos maistinių dažų.

Galite dažus pasigaminti kelias dienas prieš šventę - jiems tikrai nieko nenutiks.

Šiais dažais mažyliai gali piešti tiesiog pamirkę į juos pirštukus - produktai saugūs. Beje ir nusiplauna jie nesudėtingai, tačiau, jei organizuosite tokią pramogą šventės metu, vis tiek perspėkite dalyvių tėvelius, kad pačiais gražiausiais ir balčiausiais rūbeliais vaikų nerengtų...

Kur gauti maistinių dažų?

Jų galima aptikti didesniuose prekybos centruose, o taip pat specializuotose prieskonių ir konditerijos prekių parduotuvėse.

Norint daugiau natūralumo, kai kurias spalvas galima pasigaminti ir namuose: įmaišę kakavos gausime rudą, maltos ciberžolės - geltoną. Su malta raudona paprika nebandžiau, bet man regis irgi turėtų gautis kokia nebloga spalva iš raudonųjų giminės.

Smagaus pasipeckiojimo!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis